{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Inspirați de proiectul unui prieten

Claire și Paul sunt în acea etapă a vieții lor în care doresc să se bucure de ceea ce au realizat. Știau că vor să-și amenajeze casa în jurul acestui concept, însă nu erau siguri cum vor face asta. Apoi le-a venit o idee! După ce au văzut o transformare cu succes a mansardei casei unui prieten, Claire și Paul Hammond n-au mai stat pe gânduri și au început să caute informații despre cum și-ar putea transforma propria mansardă într-un dormitor matrimonial nou cu baie.

Claire, specialistă în radiografie în vârstă de 54 de ani, și Paul, specialist radiolog în vârstă de 57 de ani, și-au proiectat mansarda cu ajutorul arhitectului și constructorului local. Ei au știut de la bun început că vor monta ferestre de mansardă VELUX, întrucât lumina naturală era foarte importantă în proiectul lor. Aceștia și-au dorit să creeze o mansardă aerisită, cu multe spații mari și multă lumină naturală, în care să se simtă ca și cum erau în vacanță, dar în confortul propriei case.

Claire a spus: „VELUX este o marcă de tradiție cunoscută pentru produsele fiabile și de bună calitate pe care le realizează, astfel că eram convinși că nu ne vor dezamăgi.”

Cei doi au optat pentru cinci ferestre de mansardă VELUX cu articulare în partea superioară, montate în noul lor dormitor matrimonial pentru a crea senzația de spațiu luminos și aerisit: „Ne-am dorit să extindem priveliștea pe care o vedeam pe fereastră, astfel că am ales numai ferestre cu articulare în partea superioară, oferind acel spațiu suplimentar de care vrei să te bucuri”, ne-a explicat Claire.

Cuplul a solicitat montarea a trei ferestre de mansardă pe o latură a mansardei pentru a crea un perete de geam și a celei de-a patra fereastră pe latura dinspre sud a mansardei, ceea ce le permite să profite de modul în care pătrunde și se mișcă lumina naturală, având numeroase beneficii pentru sănătatea mintală.

„Ne doream foarte mult să avem un perete din geam pentru că am vrut ca în spațiu să avem un element care să surprindă pe oricine și care să aducă mai multă lumină naturală. De asemenea, faptul că am montat a patra fereastră de mansardă pe un perete separat dinspre sud face ca lumina naturală să fie răspândită uniform în întreaga cameră, ceea ce este uluitor”, ne-a spus Claire.

A cincea fereastră de mansardă a fost montată în noua lor baie atașată. „Am vrut ca baia atașată să fie la fel de luminoasă și aerisită precum dormitorul, așa că am montat și aici o fereastră de mansardă cu articulare în partea superioară, acționată cu ajutorul unui mâner elegant în partea de jos, care continuă fluxul de lumină naturală în ambele camere”, a continuat Claire.

Deși iubesc să privească cerul albastru și să fie învăluiți de lumină naturală, cei doi preferă diminețile târzie și știau că nu vor să fie deranjați de răsăritul soarelui. Voiau ca spațiul în care locuiesc să-i țină activi și motivați atunci când e nevoie, dar și să le asigure odihna necesară după o zi lungă de muncă. Claire și Paul au ales rulourile VELUX pentru că acestea le asigură confortul dorit și au achiziționat o combinație între rulouri opace Duo și simple.

Claire a spus: „Am montat rulourile opace Duo pe peretele dinspre sud al mansardei, întrucât stratul semi-transparent plisat îți permite să lași o cantitate difuză de lumină naturală să pătrundă în cameră în zilele însorite, fără să încălzească spațiul prea tare. Rulourile opace montate pe ferestrele celelalte ne ajută să evităm să ne trezim la răsăritul soarelui!”

Proiectarea unei oaze de liniște

Inspirându-se din restul camerelor amenajate din locuința lor de la malul mării, familia Hammond a optat pentru o paletă cromatică de nuanțe deschise și pasteluri care au contribuit la crearea acestei oaze de liniște de care se bucură acum. Datorită gamei variate de culori pentru rulouri pe care VELUX le pune la dispoziția clienților, aceștia au avut posibilitatea să amenajeze spațiul exact așa cum și-au dorit, fără să facă niciun compromis.

Claire a adăugat: „Este un spațiu în care îți poți petrece timpul în liniște, fiind izolat fonic pentru momentele în care îți dorești asta, însă atunci când deschizi ferestrele poți auzi ciripitul încântător al păsărilor. Locul te îmbie la relaxare prin cantitatea mare de lumină naturală care inundă spațiul, provenind de la ferestrele de mansardă, și poți vedea avantajele acestui lucru atunci când lumina de afară pătrunde în toate colțurile casei până în centrul ei.”

"Labradorul nostru, Ruby, este, din păcate, prea bătrână să mai poată urca scările până în mansardă, dar sunt sigură că i-ar plăcea la fel de mult cum ne place nouă!"
- Claire, proprietar
Produse VELUX recomandate
Fereastră de mansardă VELUX (GPU)
Mergi la produs
Rulouri opace VELUX (DKL)
Mergi la produs
Rulou exterior parasolar (MHL)
Mergi la produs