Notificare de confidențialitate VELUX România S.R.L.

Toate companiile din cadrul Grupului VELUX respectă și protejează confidențialitatea datelor personale. Această Notificare de confidențialitate VELUX („Notificare de confidențialitate”) este menită să vă ajute să înțelegeți de ce colectăm date cu caracter personal despre dumneavoastră, ce fel de date cu caracter personal colectăm, cum le colectăm și pentru cât timp le păstrăm, către cine le transmitem, precum și care sunt drepturile dumneavoastră. Vă explicăm, de asemenea, cum păstrăm în siguranță datele personale colectate.

Prezenta Notificare de confidențialitate VELUX respectă Regulamentul general privind protecția datelor al UE 2016/679 („RGPD”). .

Operatorul de date care este responsabil pentru datele dumneavoastră cu caracter personal este [VELUX România SRL, înregistrat la Registrul Comerțului sub nr. J08/1287/1997, cu sediul în Brașov, Str. Turnului nr. 5, CORESI BUSINESS PARK, Clădirea T42, Modul A3, jud. Brașov, România, e-mail protectiadatelor@velux.com. În continuare „VELUX”.

Compania noastră mamă este VELUX A/S, înregistrată în Danemarca cu numărul de înregistrare 30 00 35 19, cu sediul social la Aadalsvej 99, DK-2970 Hørsholm, Danemarca.  

Why do we process personal data De ce prelucrăm datele cu caracter personal și bazele legale pentru colectare

Principalul motiv pentru care colectăm, folosim și stocăm datele dumneavoastră este acela de a putea să vă furnizăm serviciile noastre. „Serviciul”, „serviciul nostru” și descrierile similare înseamnă desfășurarea relației de afaceri cu dumneavoastră/compania dumneavoastră și acordarea de asistență în ceea ce privește solicitările de informații, procesul de vânzare și reclamațiile primite.

De asemenea, prelucrăm informații despre utilizarea serviciilor noastre de către dumneavoastră în scopuri de dezvoltare a afacerii, pentru a vă informa cu privire la operațiunile noastre de afaceri, la produse și servicii, prin intermediul comunicărilor de marketing și pentru a ne îmbunătăți serviciile cu ajutorul feedbackului pe care ni-l oferiți. De asemenea, putem prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal în scopuri contractuale și de recrutare și pentru a respecta obligațiile legale.

Prelucrăm date cu caracter personal pe baza diferitelor temeiuri legale enumerate mai jos.

Executarea unui contract, inclusiv în scopul unei achiziții – RGPD articolul 6(1)(b):

 • Atunci când prelucrăm date cu caracter personal în legătură cu un contract, temeiul nostru legal este „executarea unui contract”, inclusiv în scopul unei achiziții.  

Consimțământ – RGPD articolul 6(1)(a):

 • Când vă trimitem o informare despre produsele noastre, facem acest lucru pe baza consimțământului dumneavoastră. Atunci când temeiul legal al prelucrării este consimțământul, aveți dreptul de a vă retrage acest consimțământ în orice moment. 

Obligație legală – RGPD articolul 6(1)(c):

 • Dacă transmitem datele dumneavoastră cu caracter personal către autoritățile responsabile  de aplicarea legii sau către alte instituții guvernamentale, o vom face deoarece avem această obligație legală . 

Interes legitim - RGPD articolul 6(1)(f):

 • Avem un interes comercial legitim pentru a prelucra datele dumneavoastră, de exemplu, atunci când vă răspundem solicitărilor trimise către noi.

Categorii speciale – RGPD articolul 9(2)(a) și RGPD articolul 9(2)(f):

 • Atunci când procesăm categorii speciale de date, facem acest lucru pentru a ne conforma cu cerințele reglementare pentru conformitate.

The types of personal data we process Tipuri de date cu caracter personal procesate de VELUX

Principalele tipuri de date cu caracter personal colectate de VELUX, scopul principal și temeiul legal pentru colectarea datelor cu caracter personal:

Activitate

Tipurile de date personale colectate (în scop ilustrativ)

Scop(uri)

Temei legal

Operațiuni comerciale generale 
Nume, date de contact și alte informații necesare pentru desfășurarea relațiilor de afaceri cu dumneavoastră sau compania dumneavoastră. 
Ca parte a operațiunilor generale ale companiei VELUX, colectăm date cu caracter personal despre persoane fizice, clienți, furnizori (inclusiv despre furnizori terți de servicii) și alte părți interesate. De asemenea, este posibil să folosim datele dumneavoastră pentru testarea sistemelor noastre.
RGPD – Articolul 6(1)(b) 
RGPD – Articolul 6(1)(f) 
Asistență pentru a răspunde solicitărilor
Nume, adresă de e-mail, numere de telefon, conversații, alte date de contact, fotografii, planuri ale casei dumneavoastră în cazul în care furnizați aceste informații către VELUX.

Puteți alege să ne furnizați date cu caracter personal, cum ar fi datele dumneavoastră de contact, atunci când ne contactați prin telefon, e-mail, poștă, prin chatbotul nostru sau prin utilizarea platformelor noastre digitale disponibile.

Aceste date cu caracter personal ne permit să răspundem solicitărilor de informații despre produsele VELUX, solicitărilor legate de măsurătorile necesare pentru montarea produselor VELUX, să facem oferte de preț pentru produsele VELUX, să programăm vizite de service, sau să răspundem solicitărilor acoperite de garanția VELUX.

Informațiile pot fi transmise către VELUX A/S sau către alte companii VELUX din cadrul Grupului nostru, către montatorii parteneri independenți VELUX sau către distribuitori, fapt care ne ajută să răspundem la cererile clienților, să oferim servicii sau să facem oferte. 

Putem înregistra apelurile în scopuri de perfecționare. De asemenea, vă putem cere să ne furnizați feedback prin sondaje, după interacțiunea avută cu VELUX. 


RGPD – Articolul 6(1)a

RGPD – Articolul 6(1)(b)

RGPD – Articolul 6(1)(f)  

Vânzări (inclusiv prin intermediul magazinelor online) și finalizarea comenzilor.
Nume, date de contact, detaliile de plată și ale cardului de credit, informații despre credit și verificarea creditului etc.

Este posibil să colectăm date cu caracter personal de la clienți și de la potențiali clienți pentru a începe o colaborare de afaceri cu dumneavoastră/compania dumneavoastră. Utilizăm datele dumneavoastră pentru a analiza tendințele de cumpărare prin prisma activității dumneavoastră pe magazinul online și a istoricului de achiziții, pentru a vă putea oferi o experiență de navigare personalizată. În plus, folosim datele pentru procesarea și finalizarea comenzilor primite prin magazinul online, facilitând livrarea produselor și furnizând servicii relevante pentru clienți, inclusiv procesarea retururilor.

Putem transmite aceste informații distribuitorilor sau montatorilor parteneri independenți, precum și partenerilor de logistică, pentru a procesa comanda clientului, inclusiv pentru a programa livrarea produselor VELUX către client sau pentru a vă ajuta în cazul unor solicitări, cum ar fi, programarea unei întâlniri de consultanță între dumneavoastră și consilierii noștri.  De asemenea, transmitem informațiile dumneavoastră către părți terțe în scopul verificării creditului.

RGPD – Articolul 6(1)(b)

RGPD – Articolul 6(1)(a)

RGPD – Articolul 6(1)(f) 

Campanii 
Nume, date de contact etc.
Desfășurarea diferitelor campanii (de exemplu, programe de recompensare, campanii de rambursare, tombole). Acceptarea termenilor și condițiilor se realizează înainte de înscrierea la o anumită activitate. 

RGPD – Articolul 6(1)a

RGPD – Articolul 6(1)b  

Reclamații și solicitări pentru înlocuirea unui produs

Nume, date de contact etc.

Asigurarea service-ului pentru produsele VELUX aflate în garanție, sau a service-ului cu plată, rezolvarea reclamațiilor prin telefon, e-mail și vizite pe șantiere. În acest sens, este posibil să transmitem datele dumneavoastră cu caracter personal către partenerii VELUX pentru a vă oferi asistență.

Vă putem cere să ne furnizați feedback prin sondaje după interacțiunea cu VELUX.

RGPD – Articolul 6(1)(c)

RGPD – Articolul 6(1)(f)  

Dezvoltarea afacerii și aplicațiile VELUX  
Date personale care sunt colectate pe platformele noastre digitale și în aplicațiile VELUX
Datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastră și datele personale colectate pe platformele noastre digitale vor fi folosite pentru a ne îmbunătăți cunoștințele despre clienții noștri și pentru a avea o comunicare eficientă și oferte relevante pentru toate situațiile în care intrați în contact cu VELUX. Datele cu caracter personal vor fi, de asemenea, utilizate pentru dezvoltarea produselor și serviciilor noastre. 
RGPD - Articolul 6(1)(a) 
Marketing

Informații de contact, istoric de navigare, informații privind vânzările și serviciile de abonare la comunicări de marketing, cum ar fi, numele, adresa, adresa de e-mail, numărul de telefon, istoricul achizițiilor, identificatori unici, cum ar fi, ID-urile cookie-urilor sau ID-urile dispozitivelor, istoricul de navigare urmărit pe baza acestor ID-uri etc.

Rețineți că această listă nu este exhaustivă, deoarece putem prelucra orice informații cu caracter personal colectate în legătură cu interacțiunile dumneavoastră cu compania mamă, VELUX A/S, site-urile web, aplicațiile mobile, produsele și serviciile noastre.

Pe baza consimțământului dumneavoastră sau a interesului legitim, atunci când este cazul, prelucrăm datele cu caracter personal în scopul de a vă informa cu privire la operațiunile comerciale, produsele și serviciile VELUX.

În scopurile de mai sus, creăm procese de marketing adaptate la preferințele și profilul dumneavoastră, de exemplu:

- Pentru a optimiza și personaliza conținutul și transmiterea comunicărilor noastre de marketing atunci când doriți să le primiți și

- Pentru a vă oferi un marketing personalizat în funcție de preferințele și profilul dumneavoastră, atât atunci când folosiți platformele noastre online, cât și prin intermediul platformelor unor terți (de exemplu, rețele de socializare, motoare de căutare, magazine online).

Dacă nu doriți să primiți informații suplimentare, vă puteți dezabona cu ușurință și gratuit de la comunicările noastre de marketing în orice moment. Veți găsi și modalitățile de a vă dezabona de îndată ce primiți informațiile legate de abonare sau alte comunicări de marketing de la noi. De asemenea, ne puteți contacta prin e-mail sau prin poștă pentru a vă dezabona, a se vedea secțiunea 8.

Pentru unele activități de marketing, acționăm în calitate de operator comun împreună cu alte companii VELUX cu care am încheiat acorduri de operatori comuni, prin care împărțim rolurile și responsabilitățile între companiile VELUX. 

RGPD - Articolul 6(1)(a)

RGPD – Articolul 6(1)(f)

Participarea dumneavoastră la fotografii, videoclipuri, testimoniale și campanii 
Dacă v-ați dat acordul și ne-ați trimis o fotografie sau dacă fotografia dumneavoastră este realizată de un fotograf angajat de noi. 
Vom folosi fotografiile, testimonialele etc. așa cum este descris în contractul semnat de dumneavoastră.  

RGPD – Articolul 6(1)(b) Atunci când fotografia și testimonialul se bazează pe un contract cu compensație, rețineți că nu vă puteți exercita dreptul ca fotografia să fie corectată, ștearsă.

RGPD - Articolul 6(1)(a) În cazul în care fotografia și testimonialul sunt prelucrate pe baza consimțământului, vă puteți exercita toate drepturile specificate în secțiunea 6 de mai jos.

RGPD – Articolul 6(1)(f) În cazul în care o fotografie sau o înregistrare video sunt realizate în cadrul unui eveniment intern VELUX sau similar, iar fotografiile sau înregistrările video sunt partajate doar la nivel intern.  

Vizitatori ai site-urilor web, sondaje de opinie pentru clienți și studii de piață 
Date cu caracter personal de pe platformele digitale sau de la clienți, colectate în cadrul unor sondaje. 

Pentru a îmbunătăți produsele și serviciile pe care le oferim, putem colecta date cu caracter personal de la vizitatorii sau clienții platformei digitale în cadrul sondajelor.

Vă vom contacta pentru sondaj și vom prelucra date cu caracter personal ca parte a acestuia, fie pe baza consimțământului, fie pe baza interesului legitim.

Sondajele care prelucrează date cu caracter personal în scopuri de marketing vor fi utilizate numai cu acordul dumneavoastră. 

RGPD – Articolul 6(1)(a)

RGPD – Articolul 6(1)(f) 

Recrutare și contracte de muncă 
Nume, date de contact, istoricul în muncă, diplome de studii, cazier, informații despre experiența și interesul profesional etc. 

Atunci când o persoană solicită un loc de muncă sau încheie cu noi un contract de muncă, putem colecta anumite informații, cum ar fi: numele, datele de contact, informații despre istoricul profesional, diplome de studii, cazier și informații despre interesul și experiența profesională.

Aceste informații pot fi colectate direct de la persoana în cauză, de la un consultant de recrutare, inclusiv din referințe și surse publice disponibile.

Aceste informații sunt utilizate pentru a ne informa sau pentru a ne ajuta să luăm decizia de a face persoanei o ofertă de angajare sau de a semna un contract de muncă. 

RGPD – Articolul 6(1)(b)

RGPD – Articolul 6(1)(f)

Conformitate, inclusiv în cazuri de anticorupție, raportarea neregulilor și verificarea sancțiunilor 
Toate tipurile de informații personale. 
Este posibil să colectăm date cu caracter personal pentru a respecta legea, o decizie a unei instanțe sau a unei autorități și/sau pentru a dezvălui informații către autoritățile publice relevante, după cum este cerut sau permis de lege.  

RGPD – Articolul 6(1)(c)

RGPD – Articolul 6(1)(f)

RGPD – Articolul 9(2)(a)

RGPD – Articolul 9(2)(f)

3 How we collect your personal data Cum colectăm datele dumneavoastră cu caracter personal

Direct de la dumneavoastră

În cele mai multe cazuri, datele cu caracter personal sunt colectate direct de la dumneavoastră sau sunt generate ca parte a utilizării serviciilor, produselor și platformelor noastre. Colectăm date cu caracter personal furnizate de dumneavoastră atunci când solicitați produse, servicii sau informații de la noi, vă înregistrați la noi, participați la forumuri publice sau alte activități pe platformele noastre digitale, răspundeți la sondajele pentru clienți sau interacționați în alt mod cu noi. Colectăm informații prin diverse tehnologii, de exemplu, cookie-uri. Pentru cookie-uri,   puteți vizita pagina noastră Notificare privind modulele cookie. 

De la partenerii noștri de afaceri

În unele cazuri, putem colecta datele dumneavoastră cu caracter personal de la partenerii noștri de afaceri, atunci când aceștia au nevoie de ajutorul nostru pentru a vă oferi cele mai bune servicii posibile.

De pe site-ul dumneavoastră

În unele cazuri, colectăm datele dumneavoastră cu caracter personal de pe site-urile companiei dumneavoastră, atunci când dorim să vă oferim serviciile noastre. 

Linkuri către alte site-uri web

 Acest site conține linkuri către alte site-uri web (cum ar fi Facebook, Google+, YouTube și Pinterest), cărora nu li se aplică această Notificare de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că nu promovăm alte site-uri web și conținutul acestora. Vă recomandăm să citiți politicile de confidențialitate ale fiecărui site web pe care îl vizitați.

How long do we keep your personal data Pentru cât timp păstrăm datele dumneavoastră personale

Vom păstra datele dumneavoastră cu caracter personal doar atât timp cât este necesar pentru scopurile descrise în această Notificare de confidențialitate. Aceasta înseamnă că perioadele de păstrare vor varia în funcție de tipul de informații și de motivul pentru care le deținem.

 

Exemple de timp de păstrare:

 • Înregistrările apelurilor vor fi stocate pentru o perioadă de 90 de zile.
 • Până când vă dezabonați de la o campanie de marketing, lucru pe care îl puteți face în orice moment.
 • Vom stoca fotografiile și testimonialele atât timp cât este necesar și așa cum este descris în cadrul unui contract.
 • Datele cu caracter personal sunt păstrate până la sfârșitul unui proces de recrutare sau până la retragerea consimțământului (în cazul în care acesta este acordat pentru recrutări viitoare).
 • Pentru conformitatea, de exemplu, cu reglementările anticorupție, vom păstra datele în conformitate cu legile pe care suntem obligați să le respectăm.

Who do we share your personal data withCui transmitem datele dumneavoastră cu caracter personal?

Compania noastră face parte din Grupul VELUX, care își desfășoară activitatea la nivel global. Transmitem informațiile dumneavoastră personale în cadrul Grupului VELUX, dar numai dacă acest lucru este necesar pentru îndeplinirea scopului pentru care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal. Toate entitățile din Grupul VELUX au încheiat un Acord de prelucrare a datelor inter-companii și/sau un acord comun prin  care toate companiile urmează aceleași proceduri atunci când prelucrează datele cu caracter personal, asigurându-se că același nivel de securitate este menținut în întregul Grup, împărțind astfel rolurile și responsabilitățile între ele. Dacă două sau mai multe companii acționează în calitate de operatori comuni, fiecare dintre operatori este obligat, în mod independent, să:

 • Fie contactul principal pentru dumneavoastră.
 • Îndeplinească obligațiile de informare menționate la articolele 13 și 14 din RGPD.
 • Vă îndeplinească drepturile prevăzute la articolele 15-22 din RGPD. 
 • Gestioneze notificările privind încălcarea confidențialității și reclamațiile privind confidențialitatea.

De asemenea, putem transmite datele dumneavoastră cu caracter personal către anumiți terți, inclusiv, dar fără limitare la:

 • Partenerii de afaceri, furnizorii și subcontractanții cu care cooperăm pentru a vă oferi cele mai bune servicii în timpul procesului de asistență și de vânzare, inclusiv, de exemplu, furnizorii de logistică și serviciile pentru clienți externalizate.
 • Furnizorii de tehnologie, de exemplu, pentru analize, urmărire, direcționare și redirecționare, precum și furnizori de motoare de căutare, care ne ajută să ne îmbunătățim și să ne optimizăm platformele, precum și companiile care ne oferă asistență pentru site-ul web și găzduire. 
 • Agenții de publicitate și rețelele de publicitate, care utilizează date pentru a selecta și difuza reclame relevante pentru dumneavoastră și pentru alte persoane în cazul în care v-ați dat consimțământul.  
 • Rețelele de socializare, cum ar fi Facebook, Instagram și Google, dacă este necesar, atunci când se prelucrează în scopuri de marketing și pe baza consimțământului dumneavoastră. 
 • Alte părți pentru a asigura protecția și securitatea clienților noștri, pentru a ne proteja drepturile și proprietatea, pentru a respecta procesele legale sau, în alte cazuri, dacă putem considera, cu bună credință, că divulgarea este impusă de lege. 
 • Companiile din cadrul Grupului VELUX sau terți care gestionează platforme și instrumente digitale în numele companiei noastre, pentru a furniza servicii legate de activitățile noastre (de exemplu, program de colectare a punctelor, campanii de rambursare, loterii și activități de training).

Atunci când cooperăm cu furnizori externi de servicii, încheiem un acord de prelucrare a datelor, dacă este cazul. Acești furnizori de servicii nu au dreptul de a utiliza datele dumneavoastră personale în alte scopuri decât cele solicitate de noi sau impuse de lege.

Transfer în țări terțe

În unele cazuri, putem, de asemenea, să transferăm date cu caracter personal către companii din așa-numitele „țări terțe”, adică țări din afara Spațiului Economic European. Dacă facem acest lucru, ne asigurăm că protejăm datele și le transferăm numai dacă se aplică una dintre următoarele condiții:

 • există un nivel de protecție adecvat în țara în cauză, după cum a fost stabilit de Comisia Europeană  
 • compania este certificată în conformitate cu EU - U.S. Data Privacy Framework, sau 
 • folosim clauze contractuale standard (clauze-tip UE) aprobate de Comisia Europeană și măsuri suplimentare pentru a reglementa transferul de date. 

Data Security Securitatea datelor 

 

Securitatea, integritatea și confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal sunt importante pentru noi. Am implementat măsuri de securitate tehnice, administrative și fizice, concepute pentru a vă proteja datele cu caracter personal împotriva accesării, divulgării, utilizării și modificării neautorizate. Periodic, reevaluăm procedurile de securitate pentru a lua în considerare noi tehnologii și metode adecvate. Vă rugăm să rețineți că, în ciuda eforturilor noastre, nicio măsură de securitate nu este perfectă sau impenetrabilă.

Your Privacy rights Drepturile dumneavoastră de confidențialitate 

RGPD vă oferă, în calitate de persoană vizată, următoarele drepturi cu privire la datele cu caracter personal pe care le stocăm despre dumneavoastră:

Drepturile dumneavoastră
Temei legal
Descriere 
Acces la datele dumneavoastră 
RGPD articolul 15 
Aveți dreptul de a solicita informații pentru a afla dacă VELUX prelucrează date cu caracter personal care vă privesc și, în caz afirmativ, aveți dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal pe care le-am prelucrat.  
Dreptul la rectificare 
RGPD articolul 16 
În orice moment, aveți dreptul de a solicita corectarea oricăror date cu caracter personal incorecte sau incomplete pe care le putem prelucra despre dumneavoastră.
Dreptul la ștergerea datelor
RGPD articolul 17 
Aveți dreptul de a solicita ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal în funcție de activitatea de prelucrare și, în anumite circumstanțe, înainte ca noi să fim obligați în mod normal să încetăm prelucrarea.  
Dreptul la restricționarea prelucrării  
RGPD articolul 18 
Aveți dreptul de a solicita restricționarea prelucrării, ceea ce înseamnă că puteți solicita ca VELUX să restricționeze utilizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în anumite circumstanțe.
Portabilitatea datelor  
RGPD articolul 20 
În anumite condiții, aveți dreptul de a primi datele cu caracter personal pe care ni le-ați furnizat într-un format structurat (machine-readable).  
Dreptul la opoziție 
RGPD  articolul 21 
Dacă nu sunteți mulțumit(ă) de modul în care prelucrăm datele cu caracter personal în VELUX, puteți trimite sesizarea dumneavoastră la [protectiadatelor@velux.com]. În cazul unei reclamații, trebuie furnizate numele și datele de contact ale reclamantului către compania VELUX.

Dacă aveți întrebări cu privire la datele cu caracter personal specifice pe care le prelucrăm sau le păstrăm despre dumneavoastră, sau dacă doriți să vă exercitați drepturile, ne puteți contacta pe e-mail [protectiadatelor@velux.com].

Vom răspunde la solicitarea dumneavoastră de a vă exercita oricare dintre drepturile de care dispuneți în termen de o lună, dar avem dreptul să prelungim această perioadă cu două luni. Dacă prelungim perioada de răspuns, vă vom informa în termen de o lună de la solicitarea dumneavoastră.

Dacă veți considera că nu am reușit să rezolvăm solicitarea dumneavoastră în mod satisfăcător, puteți depune o plângere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Puteți găsi datele de contact ale Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal pe site-ul Comitetului European pentru Protecția Datelor: www.edpb.europa.eu.  

Changes to this privacy notice Modificări ale acestei Notificări de confidențialitate VELUX

Periodic, putem modifica această Notificare de confidențialitate pentru a ne adapta la cele mai noi tehnologii, practici din aria noastră de activitate, reglementări noi sau în alte scopuri. Cea mai recentă versiune va fi întotdeauna postată pe platformele noastre digitale. Vă sfătuim să citiți în mod regulat Notificarea de confidențialitate.  

 
Această Notificare de confidențialitate a fost actualizată ultima dată 15-11-2023