{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Cum să obții o priveliște și luminozitate optimă

Dacă ai locui la mare, nu ai vrea și tu să privești mereu către albastrul infinit și valurile calme ale apei? Acesta era și planul lui Maretto, care și-a dorit să se bucure de toate beneficiile pe care le oferă traiul în Palermo. Pentru a se bucura de natură din locuința lor, în mansarda cu deschidere la acoperiș tip terasă au fost montate ferestre mari în pereții verticali pentru a profita mai mult de priveliștea pe care o oferă marea și pentru a crea o vedere deschisă.
Ferestrele pentru acoperiș terasă sporesc multi-direcționalitatea luminii și echilibrul câmpului vizual. Designul superb al ferestrelor VELUX pentru acoperiș terasă aduce magia luminii naturale în casa ta. Cu un design unic, toc subțire și o cercevea invizibilă, acestea îți oferă cantitatea maximă de lumină naturală, chiar și atunci când sunt montate rulouri. Fereastra pentru acoperiș terasă cu protecție din sticlă plată are un geam cu 2 sau 3 foi de sticlă care asigură o performanță energetică excelentă, reducând în același timp zgomotul atunci când plouă, sunt averse cu grindină sau când este trafic intens, iar mecanismul de acționare electrică permite deschiderea și închiderea cu ușurință a ferestrelor greu accesibile.

Beneficiile principale ale ferestrelor pentru acoperiș terasă VELUX

Prin montarea ferestrelor de mansardă, spațiile din casă sunt bine luminate, indiferent de cât de înguste sau ascunse ar fi: lumina care vine din partea de sus nu este afectată de orientarea casei și permite iluminarea spațiilor pe parcursul întregii zile.

Lumina din acest spațiu se schimbă constant astfel încât și casa pare să se schimbe și să se miște fără să o facă, ceea ce-i conferă spațiului o dinamică neobosită, oglindind marea schimbătoare și nestatornică și natura, în general.

De asemenea, ferestrele sunt un element cheie al dispoziției din această locuință: acestea asigură contactul cu exteriorul. Într-o astfel de locație, ar fi teribil să pierzi așa o oportunitate. Priveliștea panoramică și senzația intensă pe care o creează variațiile de lumină pe parcursul zilei și în funcție de anotimpul și de condițiile vremii de afară asigură armonia cu lumea de afară.

Ferestrele de deasupra și verticale montate în același spațiu îmbunătățesc distribuția luminii

Lumina a fost un element cheie la proiectarea casei din Maretta. Datorită combinației de ferestre, locul dă senzația unei zile însorite la plajă, oferind priveliștea perfectă și briza mării. Coexistența ferestrelor superioare și verticale în același spațiu le permite rezidenților să observe variațiile de lumină de-a lungul zilei. Ferestrele pentru acoperiș terasă au fost montate la distanță de cele verticale pentru a adăuga multi-direcționalitate și echilibru în câmpul vizual, luminând peretele și evidențiind modul în care se mișcă lumina.

Maria Eliana Madonia,

arhitect

Poate părea inutil să introduci și mai multă lumină într-un spațiu atât de bine iluminat. Însă, prin faptul că lumina pătrunde atât de la ferestrele verticale, cât și prin acoperiș, modul în care se schimbă aceasta poate fi urmărit la 360 de grade. Rezultatul este o locuință care pare să se miște, deși nu o face, și care trece permanent printr-o transformare.

Ferestrele de mansardă lasă să pătrundă un alt tip de lumină

„Îmi doream mai mult decât orice să mă bucur de lumină și de priveliștea mării, a munților și orașului Palermo. Imediat ce am intrat, eu și soția mea am zis: aceasta este casa noastră. Pentru a obține cât mai multă lumină, am adăugat ferestre VELUX care lasă mai multe tipuri de lumină să pătrundă în interior. În timpul zilei, lumina se schimbă, creând calm, liniște și profunzime”, a declarat Gabriele Marretta, proprietarul casei.
Rulourile exterioare parasolare VELUX pot fi controlate din orice colț al camerei, cu ajutorul întrerupătorului de perete gata de utilizat. Rulourile cu acționare electrică sunt încadrate de rame laterale din aluminiu pentru a asigura utilizarea lor fără probleme. 

"Jocul de lumini creat de ferestrele pentru acoperiș terasă este foarte special"
- Gabriele, proprietar
Combinația dintre ferestre verticale și cele pentru acoperiș terasă a permis pătrunderea luminii din mai multe direcții

Ferestrele pentru acoperiș terasă permit ca lumina să pătrundă de sus în acest spațiu. Calitatea multidirecțională a luminii face camerele să pară că sunt mereu diferite pe parcursul unei zile. Casa se mișcă odată cu lumina care ajunge în interior. În același timp, rulourile permit blocarea luminii naturale, această locuință cu atmosferă estivală devenind spațiul perfect pentru odihnă sau lucru. Rulourile exterioare parasolare VELUX cu țesătură tip plasă transparentă de culoare neagră blochează razele soarelui fără să compromită priveliștea, fiind ideale pentru zilele în care trebuie să te concentrezi la birou sau pentru după-amiezile răcoroase pe care vrei să le petreci în living. Țesătura tip plasă este testată în ceea ce privește rezistența la vânt, raze UV și degradare provocată de căldură și asigură o performanță de lungă durată.

Produse VELUX recomandate
Fereastra pentru acoperiș terasă cu protecție din sticlă plată
Mergi la produs
Rulou parasolar (MSU)
Mergi la produs
Fereastra cu cupola acrilică
Mergi la produs