{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Planificare: Baukooperative GmbH / Foto: Patricia Weisskirchner
Spațiul nu este suficient

Uneori viața îți oferă surprize care, pentru moment, ar putea provoca o serie de turbulențe, însă, în cele din urmă, te poartă exact acolo unde voiai să fii. Familia Kram tocmai terminase să-și renoveze casa și se pregăteau să ia o pauză când au fost nevoiți să înceapă o nouă etapă de reconstrucție, mult mai amplă, dar care se întâmpla din cel mai prețios motiv.
„Casa noastră a fost construită în anii 1960 ca o casă pentru mai multe generații. Am înlocuit sistemul de încălzire în 2008. Apoi, când am primit minunata veste că familia noastră va crește, am realizat imediat că spațiul pe care îl aveam la dispoziție era prea mic”, a declarat Bernhard Kram, proprietarul casei. Viitorul tată a început să planifice singur construcția unei extensii. După două luni de planificare, a fost construită o extensie cu o suprafață de 60 de metri pătrați, care a devenit centrul vieții de familie după încă trei luni de construcție.

Amplasarea optimă a ferestrelor pentru acoperișul terasă

Lumina a făcut parte din procesul de proiectare al arhitecților de la Baukooperative încă de la început. Ideea era ca lumina naturală să evidențieze elementele din lemn din living pentru a conferi o senzație caldă și primitoare. Lumina naturală este importantă pentru noi toți, însă are un rol special în viața familiilor cu copii mici. Lumina naturală îi ajută pe copii să fie activi și chiar să se concentreze și să învețe, adică exact activitățile cu care se ocupă aceștia în primii ani din viață, indiferent dacă se uită pe cărți împreună cu părinții lor sau creează artă sau se joacă de-a v-ați ascunselea în living. „Am utilizat VELUX Daylight Visualizers pentru a ne ajuta să facem planul. Cu ajutorul vizualizărilor VELUX, am reușit să identificăm diferențele în ceea ce privește poziționarea surselor de lumină naturală în timpul procesului de planificare pentru a ne asigura că toate erau amplasate acolo unde trebuie.”

În cele din urmă, familia a ales să poziționeze o fereastră pentru acoperiș terasă într-un colț ascuns al extensiei, precum și în zona bucătăriei. Lumina creată de fereastra cu protecție din sticlă curbată aduce magia luminii naturale în casă: protecția superioară unică, realizată din sticlă curbată, permite ca apa de ploaie să se usuce cu ușurință de pe suprafața sa, chiar și la o pantă a acoperișului de 0°. Cu un design unic, toc subțire și o cercevea invizibilă, acestea îți oferă cantitatea maximă de lumină naturală, chiar și atunci când sunt montate rulouri. Fereastra pentru acoperiș terasă cu protecție din sticlă curbată are un geam cu 2 sau 3 foi de sticlă care asigură o performanță energetică excelentă, reducând în același timp zgomotul atunci când plouă, sunt averse cu grindină sau când este trafic intens. Astfel, te vei bucura de cea mai frumoasă priveliște de afară, fără niciun deranj, un lucru care este extrem de valoros pentru o familie cu copii mici.

Beneficiile principale ale ferestrelor pentru acoperiș terasă VELUX

Întrucât locuiesc în casă, fereastra pentru acoperiș terasă s-a dovedit a-i aduce familiei mai multe beneficii. „Ferestrele pentru acoperișul terasă atent poziționate ne permit să creăm o cameră care să umple cu lumină naturală până în cele mai îndepărtate colțuri. Avem întotdeauna o lumină naturală puternică de dimineața până la apus și nu folosim prea multă lumină artificială”, explică dl Kram. Au obținut acest efect protejând, în același timp, spațiul privat al casei lor. „Ne-a venit ideea de a adăuga ferestre pentru un acoperiș terasă în timp ce realizam schița și atunci am realizat că zona mai privată și mai ascunsă a extensiei ar fi prea întunecată.” Domnul Kram a adăugat: „Iluminarea spațiului de deasupra printr-o fereastră pentru acoperiș terasă era soluția perfectă.” Mai mult, ferestrele ajută la asigurarea ventilației naturale, pentru ca aerul din casă să fie mai curat și pentru a preveni riscul de apariție a mucegaiului în zonele cu umiditate mai mare. Familia a decis să poziționeze o a doua fereastră pentru acoperiș terasă deasupra bucătăriei, pentru a facilita ventilarea bucătăriei atunci când se gătește acolo.


Planificare: Baukooperative GmbH / Foto: Patricia Weisskirchner
Scăldat în lumina aurie

Chipul lui Bernhard Kram se luminează când vorbește despre „lumina aurie” care seara, la apusul soarelui, inundă întreaga cameră într-o lumină caldă și plăcută, pătrunzând prin ferestrele pentru acoperiș terasă.

"Întreaga atmosferă este cu adevărat specială."
- Bernhard Kram, proprietar
Planificare: Baukooperative GmbH / Foto: Patricia Weisskirchner
O nouă calitate a vieții

După doar câteva luni de lucru, familia cu patru membrii locuiește acum confortabil în noua lor casă, adunând amintiri alături de cei mici. Casa este exact cum și-au imaginat – locul perfect în care să-și crească copiii. Și nu doar datorită luminii naturale care o învăluie. Bernhard Kram este uluit de panorama oferită de grădină. „Stăm la masă și privim prunul bătrân sau păsările și veverițele. Nu poți pune preț pe acest stil de viață. Suntem foarte mulțumiți de extensia realizată și ne simțim ca acasă în această casă.”

Produse VELUX recomandate
Fereastra pentru acoperiș terasă cu protecție din sticlă curbată
Mergi la produs
Fereastra pentru acoperiș terasă cu protecție din sticlă plată
Mergi la produs
Rulou parasolar (MSU)
Mergi la produs