SOLUȚII PENTRU O VIAȚĂ SUSTENABILĂ:

Ferestrele noastre de mansardă pot crea un spațiu interior mai bun și mai sănătos pentru generațiile următoare. Sunt construite pentru a rezista și sunt fabricate din lemn certificat. Pe durata ultimilor 80 de ani, încă de la începuturile noastre, am căutat permanent să îmbunătățim ferestrele de mansardă și să creăm produse utile societății. Dar ne putem descurca și mai bine. De aceea ne-am propus niște obiective ambițioase. Până în 2041, vom deveni Lifetime Carbon Neutral, îmbunătățind în același timp durabilitatea produselor noastre. Vom adăuga noi caracteristici și vom actualiza materialele folosite, pentru a face ferestrele de mansardă mai inteligente și a minimiza amprenta de carbon a acestora. Așadar, în 2030, o fereastră de acoperiș VELUX va conține cu 50% mai puțin CO2, iar ambalajul său nu va mai conține plastic, fiind fabricat dintr-un singur material, 100% reciclabil.

De ce? Pentru că este Natura noastră.

WWF și Grupul VELUX

Împreună cu WWF (World Wide Fund for Nature), sechestrăm emisiile noastre istorice de CO2 prin conservarea pădurilor.  De asemenea, vom reduce emisiile de carbon viitoare din întregul nostru lanț valoric, în conformitate cu obiectivul de limitare a creșterii temperaturii globale la 1,5 ˚C stabilit prin acordul de la Paris.

Am dat acestui plan numele Lifetime Carbon Neutral.


Lăsăm emisiile de carbon în urmă

„Ne-am angajat să devenim Lifetime Carbon Neutral până în 2041, prin sechestrarea unei cantități de dioxid de carbon ce corespunde emisiilor noastre pe o perioadă de 100 de ani și prin reducerea amprentei noastre viitoare de carbon.”

– David Briggs, CEO al grupului VELUX

Avem ca obiectiv Zero Plastic în ambalajele produselor noastre

Tocmai am atins o nouă etapă importantă! 90% din ferestrele de mansardă care părăsesc astăzi fabricile noastre vor fi ambalate fără plastic.

Am reușit să eliminăm plasticul de unică folosință și să-l înlocuim cu un ambalaj dintr-un singur material pe bază de hârtie, realizat din carton certificat FSC.

Ambiția noastră este Zero plastic în ambalajele produselor, ca parte a obiectivului nostru general de a utiliza 100% materiale reciclabile pentru ambalajele produselor până în 2030.

Citește mai multe despre ambițiile noastre în materie de ambalaje

Proiecte forestiere desfășurate împreună cu WWF pentru restaurarea și conservarea pădurilor, pentru a sechestra dioxidul de carbon
Ne angajăm să reducem emisiile noastre viitoare pentru a atinge obiectivul de limitare a încălzirii globale la 1,5 °C, stabilit prin acordul de la Paris
WWF și Grupul VELUX