{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Arhitect: Charlie Luxton Design; Fotografii: Ed RS Aves

Periferia multor sate britanice s-a dezvoltat rapid în anii 1960, datorită modificărilor reglementărilor de proiectare urbană, rezultând un număr mare de parcele bune cu clădiri învechite, în mare parte cu un etaj, care au intrat pe piață în ultimii ani. În timp ce majoritatea noilor proprietari dărâmă casele și încep de la zero, unii îmbrățișează o abordare mai ecologică.

Așa a fost cazul clienților Charlie Luxton Design, care au intrat în birou după ce au achiziționat o parcelă de pământ în Cotswolds, dorindu-și să construiască o casă complet nouă. Dar Charlie Luxton – în conformitate cu filosofia sa de a practica arhitectura ținând cont de mediu – i-a convins să folosească cel puțin fundațiile existente.

Deși clădirea seduce prin frumusețea sa, Charlie Luxton, întrebat fiind despre design, vorbește despre reducerea emisiilor de carbon și ventilația naturală.

Unul dintre punctele esențiale pentru evitarea supraîncălzirii este o bună izolație a acoperișului; acoperișul bine izolat din tablă al casei din Lamorna nu permite căldurii să pătrundă înăuntru.

O perspectivă fascinantă a strategiilor Charlie Luxton Design despre cum se poate construi în mod ecologic poate fi găsită pe website-ul al arhitectului. Deși este scris într-un stil degajat, textul este plin de informații precise atât pentru arhitecți, cât și pentru viitorii clienți.

Proiect de construcție nouă care prezintă ferestrele de mansardă VELUX - casă la țară, în Oxfordshire
Arhitect: Charlie Luxton Design; Fotografii: Ed RS Aves

Charlie Luxton

arhitect la Charlie Luxton Design

Lumina pătrunde într-o casă din toate direcțiile. Lumina este cheia, indiferent dacă se proiectează de la zero sau se convertește o clădire. Lumina naturală în interior poate îmbunătăți sau distruge o cameră. Înțeleg arhitectura ca pe o pictură cu jocuri de lumină, care creează contraste.

Arhitect: Charlie Luxton Design; Fotografii: Ed RS Aves

„Aici am folosit versiunea automată a ferestrei VELUX INTEGRA®: funcționează bine și sunt fiabile, ele fac adesea parte din proiectele noastre. Nu îmi doresc să simplific viața doar pentru confort, însă, deoarece este posibil ca unii oameni să nu își dea seama că trebuie să regleze temperatura interioară, tehnologia sub forma unei ferestre de mansardă direcționate automat oferă o mână de ajutor. Este minunat când le putem folosi pentru a reduce consumul de energie și pentru a îmbunătăți condițiile de trai în același timp. Sunt întru totul în favoarea sprijinului inteligent, ceea ce nu implică nici deconectarea de la natură, nici renunțarea la control. Este important să poți deschide singur o fereastră dimineața și să asculți păsările cum cântă.”, explică Charlie Luxton.

Grafică

Arhitect: Charlie Luxton Design; Fotografii: Ed RS Aves

Etajul adăugat în aripa de est a casei cuprinde două dormitoare mari, un dressing walk-in și două băi proprii.

Numeroase ferestre VELUX luminează spațiile; camerele mai mici se bazează în totalitate pe aceste ferestre.

O fereastră situată deasupra scării asigură lumină zenitală la parter.

Lumina pătrunde în bucătăria spațioasă și confortabilă din toate direcțiile, datorită formei speciale a acoperișului.

Produsele VELUX utilizate în acest caz
Fereastră de mansardă VELUX INTEGRA® GGU
Detalii despre produs

Detalii despre proiect

Proiect:  Casă unifamilială
Locație: Oxfordshire, Marea Britanie
Arhitect:  Charlie Luxton Design
An: 2017 - 2018
Fotografii: Ed RS Aves