{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
planul șantierului
Arhitect: Juri Troy architects

Provocările acestui proiect au fost găsirea unor soluții pentru un teren abrupt, care nu trebuie modificat, asigurându-se totodată acces din stradă, și respectarea reglementărilor stricte privind volumul și forma viitoarei locuințe.

Răspunsul la aceste cerințe complexe s-a dovedit a fi un volum simplu, cu acoperiș simetric, care se deschide spre peisajul de pe fiecare nivel, captând lumina naturală din toate laturile posibile - inclusiv acoperișul.

Casa este accesată din stradă printr-o scară lungă, care începe din garaj. Camerele copiilor sunt la primul etaj, iar la al doilea etaj, un living mare oferă vedere în toate părțile. Este un spațiu deschis, dar oferă diverse spații confortabile.

Deși modestă și simplă, această casă oferă câteva luxuri mici ale vieții de zi cu zi, cum ar fi o bucătărie în aer liber sau primul cuptor de pizza din lume cu certificat de casă pasivă.

Casă unifamilială în Bottenwil, cu ferestre VELUXArhitect: Juri Troy architects; Fotografii: Jürg Zimmermann

Juri Troy

Arhitect

Ferestrele de mansardă sunt esențiale pentru ventilația naturală. Este suficient să le deschideți împreună cu ușile terasei de la nivelul inferior pentru ca aerul cald și învechit să urce. Oferă efectul de coș de fum vechi.

Arhitect: Juri Troy architects; Fotografii: Jürg Zimmermann

Intrarea principală duce de la nivelul străzii, prin etajul garajului și o scară lungă către spațiul de locuit. Etajul superior, dedicat în întregime adulților, are un dormitor mare, o baie cu saună, cameră de oaspeți și de lucru. Toate ferestrele de mansardă, orientate spre nord, oferă lumină naturală uniformă și aer proaspăt în camerele de dedesubt.

Grafică

schițe tehnice
Arhitect: Juri Troy architects

Acest lucru a fost posibil datorită unui truc inteligent al arhitectului: a creat stâlpi adânci care conectează camera de oaspeți la deschiderile de pe panta opusă a acoperișului. Lumina nordică difuză creează un contrast frumos cu zona de lucru, scăldată în razele soarelui de la prânz.

Produsele VELUX utilizate în acest caz
Fereastră de mansardă VELUX INTEGRA® GGL
Detalii despre produs

Detalii despre proiect

Proiect: Casă unifamilială 
Locație: Bottenwil, Elveția 
Arhitect: Juri Troy architects 
An: 2017
Fotografii: Jürg Zimmermann