{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
planul șantierului
Arhitect: Michael Nöbauer

În satul Schrems, în apropierea unei băi de noroi, se află o casă din lemn - fațada sa modestă de la stradă, care se potrivește cu casele vecine, nu dezvăluie niciun indiciu spațiile complexe ale clădirii din spatele ei. Clienta, o doamnă în vârstă care s-a întors în satul natal din Austria după ce a locuit ani de zile în străinătate, și-a dorit un loc unde să se poată bucura de pensionare.

Pentru a îndeplini dorința clientei de a avea acoperiș înclinat și a utiliza totuși în mod activ spațiul de sub el, lui Michael Nöbauer i-a venit ideea de a face o galerie la primul etaj. Acest design dispune de un spațiu multifuncțional care poate fi folosit pentru expunerea tablourilor clientei, ca un colț de bibliotecă sau ca zonă provizorie de dormit pentru oaspeți. Sub scara care duce la nivelul superior este ascunsă o bucătărie funcțională. Deoarece proprietara nu gătește în mod regulat, dar are nevoie de suficient spațiu pentru cinele cu prietenii, Michael Nöbauer s-a gândit să integreze un blat suplimentar care să iasă de sub scară. De asemenea, el a proiectat toate băncile, rafturile și dulapurile încorporate din lemn, alegând cu atenție fiecare ansamblu.

Casă unifamilială în Schrems, cu ferestre de mansardă VELUXArhitect: Michael Nöbauer; Fotografii: Patricia Weisskirchner

Michael Nöbauer

Arhitect

VELUX nu numai că garantează cea mai bună calitate a produselor, dar oferă și instrumente pentru a ajuta clienții să înțeleagă avantajele ferestrelor de mansardă. Simulările generate de instrumentul Daylight Visualizer permit compararea unei camere cu fereastră de mansardă cu una fără și observarea frumuseții luminii care pătrunde din partea de sus.

Arhitect: Michael Nöbauer; Fotografii: Patricia Weisskirchner

Michael Nöbauer a lucrat cu VELUX la proiecte anterioare și este conștient de avantajele acestei colaborări. Deseori, le arată clienților case din apropiere pe care le-a proiectat cu ferestre de mansardă, deschizând și închizând rulourile pentru a-și demonstra punctul de vedere potrivit căruia lumina naturală îmbunătățește considerabil atmosfera unei încăperi.

Pentru o imagine mai precisă a unui proiect în planificare, el apelează la instrumentele de simulare furnizate de VELUX, subliniind că demonstrațiile constituie un argument mai bun în dialogul cu clienții decât un simplu schimb de opinii. De asemenea, el discută diagramele de distribuție a luminii naturale cu clienții care sunt adepți ai tehnologiei: clienții sunt întotdeauna surprinși de cât de întunecate sunt camerele obișnuite.

Ferestrele de mansardă asigură intimitate deplină și oferă un joc continuu al luminii naturale în încăperi. În interiorul acestei locuințe, pur și simplu uiți de clădirile din jur și te concentrezi pe grădina care se aseamănă cu o pădure.

Grafică

Arhitect: Michael Nöbauer; Fotografii: Patricia Weisskirchner

Clădirea este situată aproape de stradă, în partea de sus a unui teren înclinat. O scară mare conectează casa cu grădina și cu o potecă care duce direct la baia de noroi. Au fost păstrați toți copacii existenți. Respectul față de natură este un aspect definitoriu al muncii lui Nöbauer: nu numai că arborii și terenul înclinat nu au fost păstrate neatinse, dar materialele utilizate pentru construcție au fost procurate din vecinătate. Blocurile de granit utilizate pentru curtea din față și blatul de bucătărie provin de la o carieră de piatră din apropiere, iar toate elementele din lemn, inclusiv șindrilele din zadă folosite pentru fațadă, au fost furnizate de tâmplăriile locale care lucrează cu lemn din regiune.

Produsele VELUX utilizate în acest caz
Fereastră de mansardă VELUX (GGL)
Detalii despre produs
Fereastră de mansardă cu acționare electrică (GGL)
Detalii despre produs

Detalii despre proiect

Proiect: Casă unifamilială
Locație: Schrems, Austria 
Arhitect: Architekt DI Michael Nöbauer 
An: 2019
Fotografii: Patrica Weisskirchner