{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
planul șantierului
Arhitecți: Benetti Grigolo Architetti

Gama de proiecte a lui Domenico Benetti și Massimo Grigolo acoperă un domeniu larg: de la clădiri rezidențiale până la proiecte comerciale de lux; la facilitățile publice, inclusiv infrastructura turistică.

Mulțumită proiectului lor pentru Asiago Golf Club, ei și-au întâlnit viitorii clienți, pentru care au proiectat o casă de weekend în 2015. Clientul și-a dorit un loc în care toată familia să poată petrece timp împreună. S-a îndrăgostit de natura care înconjoară locația și de vederile vaste asupra Val d'Assa și a decis să-și construiască cuibușorul de vacanță acolo. 

Arhitecții au făcut față cu brio provocării, creând o clădire care, în ciuda dimensiunilor sale mari, se îmbină perfect cu natura. Infrastructura din jur, cum ar fi garajul, este integrată în pantă și nu este percepută ca un volum separat. De asemenea, la locație s-au integrat cât de puține suprafețe pavate posibil.

Cercetările ample ale arhitecților privind reinterpretarea arhitecturii tradiționale au dus la construirea unui volum dreptunghiular cu acoperiș înclinat, îmbrăcat în plăci de zadă neprelucrată și fără decorațiuni inutile în stil retro. Interiorul nu respecta tipologia tradițională, deoarece dimensiunile dorite ale camerelor și relația cu exteriorul într-o casă modernă de vacanță nu mai sunt la fel ca pe vremuri. Nevoia de protecție împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile e de domeniul trecutului. Dorința clienților de a trăi în peisaj - și de a se bucura de soare - reflectă atitudinea contemporană față de natură.

Casă de weekend în Roana, cu ferestre de mansardă VELUXArhitecți: Benetti Grigolo Architetti; Fotografii: Andrea Segliani

Domenico Benetti

arhitect la Benetti Grigolo Architetti

Clientul nostru a înțeles frumusețea luminii zenitale puternice, care iluminează camera din punctul său cel mai înalt, dar și suprafața tavanului. El chiar a sugerat mai multe ferestre de mansardă, dar pur și simplu nu era suficient spațiu.

Arhitecți: Benetti Grigolo Architetti; Fotografii: Andrea Segliani

Lemnul este omniprezent în cadrul proiectului, sub toate formele: în exterior este neprelucrat și decolorat de soare, în interior are, în mod natural, culoarea mierii, contrastând cu pereții gri din beton ai băilor și geamurile mari, precum și cu mobilierul colorat și modern.

Casa este proiectată în jurul unei zone mari de living cu vedere către peisajul virgin. O cameră mare, cu un perete din sticlă, este protejată împotriva supraîncălzirii datorită unui recul. Logia se extinde într-o terasă care iese în afara volumului. Fațada complet vitrată este protejată de lumina directă a soarelui și încadrează peisajul ca o pictură, în timp ce ferestrele de mansardă VELUX de deasupra unei zone cu înălțime dublă compensează pierderea de lumină cauzată de introducerea unei logii profunde.

Spațiul cu înălțime dublă permite vederea către și din zona de dormit de deasupra. O scară panoramică și un rând de ferestre mai mici de-a lungul fațadei nordice conectează toate cele trei niveluri, permițând perceperea spațiului ca un tot unitar.

Grafică

Arhitecți: Benetti Grigolo Architetti; Fotografii: Andrea Segliani

Contrastând cu spațiile deschise ale zonei de zi, cele șase dormitoare – fiecare cu propria baie și garderobă – sunt funcționale și confortabile. Cele de la ultimul etaj, de sub acoperișul înclinat, sunt luminate de sus. Ferestrele de mansardă din dormitoare sunt mari și sunt situate la un nivel care permite vederea către vale, în timp ce ferestrele mai mici ale băilor sunt poziționate mai sus, pentru a asigura intimitatea.

Vederea din exterior este orientată către o singură direcție - vederea panoramică - în timp ce toate celelalte fațade sunt închise pentru a evita conexiunile vizuale cu vecinii.

Produsele VELUX utilizate în acest caz
Fereastră de mansardă cu acționare electrică (GGL)
Detalii despre produs
Fereastră de mansardă VELUX (GGL)
Detalii despre produs

Detalii despre proiect

Proiect: Casa de weekend
Locație: Roana, Italia 
Proiectare: Benetti Grigolo Architetti
An: 2019
Fotografii: Andrea Seglani