Proiect de construcție nouă cu ferestre de mansardă VELUX - casă de familie lângă Viena
{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Arhitect: Backraum Architektur; Fotografii: Romana Fürnkranz

Satul se află la est de Viena, suficient de aproape pentru a fi un loc atractiv pentru oamenii care doresc o casă cu grădină, dar care preferă totuși să rămână în apropierea unui oraș mare.

O familie tânără a decis să se întoarcă la Glitzendorf, după ani petrecuți în orașe mari și în străinătate, în ciuda împrejurimilor destul de neplăcute, pentru ca copilul lor să crească alături de familiile părinților.

Au cumpărat o parcelă triunghiulară între șantier și vilele cu aspect neatractiv, hotărâți să construiască o casă pe care să o numească casa lor - și au găsit un planificator, care le-a îndeplinit dorințele.

Andreas Etzelstorfer este un arhitect vienez, fondator și proprietar al unei locații numite „Backraum”.

Interesul său sporit pentru lumea din jur l-a determinat să cerceteze tipologia tradițională a locuințelor rurale. Termenul „Hintaus” descrie un drum între hambarele din spatele fermelor și câmpuri, paralel cu strada principală.

Era locul unde se depozitau uneltele agricole, copiii se jucau și animalele zburdau libere.

În mod tradițional, hambarele aveau forme alungite, dictate de construcția din lemn.

Clienții au descoperit ce fel de case le plăceau noilor lor vecini abia după ce au cumpărat terenul. O casă dreptunghiulară, alungită, se află pe marginea nordică a parcelei, forma sa derivând din formele tradiționale ale hambarelor.

Proiect de construcție nouă cu ferestre de mansardă VELUX - casă de familie lângă Viena
Arhitect: Backraum Architektur; Fotografii: Romana Fürnkranz

Andreas Etzenstorfer

arhitect la Backraum Architektur

După ce am construit atâtea case cu ferestre de mansardă, am dobândit experiență și o idee despre cum va arăta rezultatul final. Cu Daylight Visualizer și expertiza partenerului nostru VELUX, am deplina certitudine că spațiul va fi iluminat în mod optim

Arhitect: Backraum Architektur; Fotografii: Romana Fürnkranz

O cameră cu iluminare optimă nu este una care doar îndeplinește normele; nu există nicio frumusețe fără puțină poezie.

Ideea clienților de a trăi într-un hambar a rezonat cu amintirile din copilărie ale lui Andreas Etzelstorfer. El își amintește când sărea pe o grămadă de fân parfumat, iar razele soarelui erau vizibile în aerul prăfuit.

În hambarele și mansardele vechi, țiglele ceramice simple au fost uneori înlocuite cu țigle din sticlă, creând un tipar permanent de porțiuni însorite în interior. El a dorit să aducă această magie în proiect.

Grafică

Arhitect: Backraum Architektur; Fotografii: Romana Fürnkranz

Deoarece acoperișul de deasupra verandei acoperite nu este izolat, lăsând construcția acoperișului să fie vizibilă, acesta a fost locul potrivit pentru a combina plăcile Eternit cu bucăți de sticlă acrilică de aceeași dimensiune.

Romburile strălucitoare își găsesc locul pe pereți: poziția lor marchează poziția soarelui, indicând ora din zi și anotimpul, conectând interiorul și exteriorul într-un mod subtil și puternic.

Andreas Etzelstorfer consideră că un strop de tehnologie ne îmbunătățește viața: casa este echipată cu sisteme de ventilație automată, permițând menținerea unui climat optim în interior.

Produsele VELUX utilizate în acest caz
Fereastră de mansardă cu acționare electrică (GGL)
Detalii despre produs
Fereastră de mansardă VELUX (GGL)
Detalii despre produs

Detalii despre proiect

Proiect: Casă unifamilială
Locație: Zona metropolitană din Viena, Austria
Arhitect:  Backraum Architektur
An: 2019 - 2020
Suprafață: 130 mp
Fotografii: Romana Fürnkranz