Proiect de construcție nouă cu ferestre de mansardă VELUX - cabane de vacanță în Montafon
{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Proprietar: Cabinski Montafon; Arhitect: Cabin One; Fotografii: Kasia Jackowska

Doi prieteni din copilărie, înnebuniți după ski, Tim și Chris, se gândeau la modul cum își pot transforma dorința de a-și petrece timpul schiind într-un model de afacere durabil.

Chris s-a mutat din zonele de câmpie ale Germaniei în Alpii Austrieci, la Montafon.

Lângă o pensiune la care lucra, se afla o porțiune de teren, în afara zonei de construcție a satului, dar disponibil pentru închiriere și construirea de clădiri temporare timp de 25 de ani.

Timp de doi ani, cei doi prieteni au căutat un producător de case micuțe.

În momentul în care posibilitatea de închiriere a terenului și un model de cabină adecvat s-au unit, a luat naștere Cabinski. Producătorul cabinei - o companie nouă numită Cabin One - tocmai și-a lansat produsul. Tim și Chris au fost primul lor mare client.

În strânsă colaborare cu autoritățile locale de construcții, a fost creată o schemă pentru întregul teren.

Tim și Chris și-au imaginat opt până la zece unități individuale, dar un plan general pentru zonă avea nevoie de volume mai mari, lucru care putea fi rezolvat prin plasarea unităților una lângă alta.

Cerința conform căreia coama acoperișului ar trebui să urmeze direcția văii a putut fi îndeplinită datorită acoperișurilor în două ape ale unităților Cabin One. Aceasta s-a dovedit a fi o orientare perfectă pentru cabană, atât în ceea ce privește lumina naturală, cât și vederea.

Proiect de construcție nouă cu ferestre de mansardă VELUX - cabane de vacanță în Montafon
Proprietar: Cabinski Montafon; Arhitect: Cabin One; Fotografii: Kasia Jackowska

Andreas Rauch

arhitect la Cabin One

Spațiile mici au nevoie de mai multă lumină naturală decât alte spații, și de o relație puternică cu împrejurimile. De fapt, acestea sunt considerate a fi un habitat mai sănătos pentru oameni decât încăperile mari, cu ferestre mici și fără conexiune cu exteriorul

Proprietar: Cabinski Montafon; Arhitect: Cabin One; Fotografii: Kasia Jackowska

Fațadele din lemn închis la culoare ale unităților Cabinei One au fost apreciate de autoritățile de construcție din Montafon, deoarece amintesc de clădirile tradiționale, vernaculare, din zonă.

Cabinski a comandat una dintre cele mai exclusive opțiuni de unitate, cu încălzire în pardoseală și automatizare integrată a ferestrelor VELUX.

Podeaua din lemn masiv a fost dată cu ulei, pentru a facilita viitoarele renovări.

Interiorul minimalist este o reprezentare perfectă a talentului decorativ al lui Tim: cu perne asortate cu grijă, huse de pâslă pentru bănci, farfurii asortate și așternuturi ecologice, cabanele au un aer de liniște și prospețime.

Grafică

Proprietar: Cabinski Montafon; Arhitect: Cabin One; Fotografii: Kasia Jackowska

Andreas Rauch amintește de ceea ce a învățat de la Harald Deinsberger-Deinsweger, psiholog de mediu, la cursurile căruia a participat pe când studia arhitectura.

Arhitecții au ales ferestre neobișnuit de mari atât pentru fațada laterală, cât și pe fațada din spate, precum și ferestre de mansardă, elemente care, inițial, pot părea contradictorii cu planul de creare a unui spațiu eficient și minimalist.

Pentru Andreas Rauch și Simon Becker, ferestrele de mansardă sunt un element indispensabil în cadrul proiectului, fiind necesare pentru a veni în completarea ferestrelor fațadei.

Produsele VELUX utilizate în acest caz
Fereastră de mansardă VELUX (GGL)
Detalii despre produs

Detalii despre proiect

Proiect:  Cabane de vacanță cabinski.at
Locație: Montafon, Austria
Arhitect:  Andreas Rauch și Simon Becker, Cabin One
Fotografii: Kasia Jackowska