{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
planul șantierului
Arhitect: FIER architecten, Nijkerk

„Gildenhof” este un proiect unic. Într-adevăr, este primul proiect din Flevoland care include case care generează o cantitate de energie la fel de mare ca cea consumată de locatarii lor. Inițiatorul proiectului este IJsselland Ontwikkeling. La fel ca în proiectele anterioare, acest dezvoltator imobiliar a colaborat îndeaproape cu arhitecții FIER și Bouwbedrijf De Bruin-Putten. În cele din urmă, s-a decis construirea a 29 de case neutre din punct de vedere energetic, cu un preț de pornire de 169.000 EUR. Caracterul neutru din punct de vedere energetic implică faptul că locuințele generează cel puțin la fel de multă energie pe cât o familie model consumă pentru o utilizare rezidențială normală.

Panourile solare fotovoltaice sunt o componentă fundamentală a multor case neutre din punct de vedere energetic.

Același lucru este valabil și pentru cele 29 de proprietăți din „Gildenhof”, un nou complex rezidențial din Dronten. Fiecare casă este echipată cu 23 de panouri solare. Acestea sunt esențiale pentru aprovizionarea cu energie, dar prezintă o provocare considerabilă atunci când vine vorba de asigurarea unei cantități suficiente de lumină naturală în camerele din spatele lor. Echipa de construcție responsabilă pentru proiectul Gildenhof a apelat la VELUX în căutarea răspunsului. Împreună, au conceput o soluție adecvată folosind ferestrele de mansardă, care sunt aliniate perfect la sistemul de panouri solare integrate în acoperiș, pentru a garanta o lumină naturală
optimă.

Case aliniate în Dronten - Arhitect: FIER architecten, NijkerkArhitect: FIER architecten, Nijkerk

Thom Grevengoed

Bouwbedrijf De Bruin-Putten BV

M-a impresionat și modul în care VELUX a încorporat încuietorile tip „Safe Housing” aprobate de poliție în ferestrele lor de mansardă. Rezultatul este impresionant. După părerea mea, acoperișul nu ar putea fi mai plăcut din punct de vedere estetic.

Arhitect: FIER architecten, Nijkerk; Fotografii: Kasia Jackowska

Printre altele, a însemnat că trebuie să construim proprietăți etanșe. În timpul fazei de pregătire, trebuie să iei în considerare detaliile critice, cum ar fi etanșeitatea ferestrelor de mansardă și să o testezi pe tot parcursul procesului.” Thom Grevengoed, Bouwbedrijf De Bruin-Putten BV

„Atunci când construiesc case neutre din punct de vedere energetic, toate părțile interesate trebuie să își valorifice simultan disciplinele individuale pentru a obține produsul final. Consultantul de montare, Breman Hasselt, a fost direct implicat în proiect tocmai din acest motiv. Cu proiectele de construcții tradiționale, trebuie să se lucreze pas cu pas. Mai întâi, arhitectul își face treaba, apoi consultantul și apoi contractantul, etc. Montajele sunt un fel de completare, ca să zic așa. Cu o construcție neutră din punct de vedere energetic, carcasa și cerințele de montaj determină proiectarea propriu-zisă și totul trebuie integrat cu aceasta."

Grafică

Arhitect: FIER architecten, Nijkerk; Fotografii: Kasia Jackowska

Ferestrele de mansardă au fost un element cheie în proiectare. Acestea trebuiau să ofere suficientă lumină naturală, să fie integrate perfect în sistemul de panouri solare montat pe acoperiș, să fie etanșe, atrăgătoare din punct de vedere estetic și să beneficieze, de asemenea, de eticheta „Safe Housing” aprobată de poliție. Două ferestre de mansardă pentru fiecare casă au garantat cantitatea de lumină naturală necesară în camerele situate imediat sub acoperiș.

Produsele VELUX utilizate în acest caz

Ferestre de mansardă VELUX (GGU)
Detalii despre produs

Detalii despre proiect

Proiect: Case aliniate
Locație: Dronten, Țările de Jos
Arhitect: FIER Architecten, Nijkerk
Consultant montare: Breman Hasselt 
Fotografii: Kasia Jackowska