{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Arhitectură: Element Design gmbh; Fotografii: Kasia Jackowska

Conceptul de a petrece o zi cufundat în peisaj - dar totuși într-un bivuac confortabil - a fost inventat de Maria Wilhelm, directorul general al Millstätter See Tourismus GmbH, împreună cu designerul Roger Aeschbach de la compania Element Design Gmbh din Basel și echipele lor, pentru o competiție anuală de inovare a turismului organizată de guvernul Austriei. Proiectul, împreună cu alte cinci dintre cele peste optzeci de lucrări, a fost premiat și generos finanțat.

Regiunea Millstätter See este, alături de alte destinații de vacanță din regiunea austriacă Kärnten, cunoscută pentru priveliștile sale pitorești: ape de un albastru intens, înconjurate de păduri și munți.

Șapte cabane mici, de două persoane, sunt situate în locații excelente din jurul lacului: unele chiar la mal, altele pe vârful muntelui, toate având vederi splendide. Concurența între regiuni este mare, la fel și nevoia de concepte turistice clare și progresive. Accentul care cade pe experiența conștientă a naturii alături de cei dragi este o caracteristică specifică a regiunii Millstätter See, pusă în scenă în diferite proiecte dezvoltate de Millstätter See Tourismus împreună cu Element Design. Proiectul bivuac face parte dintr-un concept mai amplu, care conectează diferiți actori din sectorul turistic.

Cabane de vacanță la Milstättersee, cu ferestre de mansardă VELUXArhitectură: Element Design gmbh; Fotografii: Kasia Jackowska

Maria Wilhelm

director general al Millstätter See Tourismus GmbH

Cel mai valoros lucru pe care îl puteți oferi cuiva este timpul și atenția, iar cel mai romantic lucru pe care îl puteți face este să priviți împreună la stele, să petreceți timpul afară și să vă întoarceți noaptea într-un spațiu minimalist, bine conceput, fără decorațiuni în afară de vederea către natura înconjurătoare și cer și fără tehnologie.

Arhitectură: Element Design gmbh; Fotografii: Kasia Jackowska

Designul modest cu acoperiș înclinat, fațadă complet vitrată și ferestre de mansardă care se deschid spre cer a fost realizate de Element Design, un birou din Basel care se ocupă de concepte spațiale pentru turism și muzee. Forma derivă din „coliba primitivă”, un concept imaginar și romantic al unei forme incipiente de locuință - adăpost minimalist pentru oamenii în natură.

Cabinele au doar mobilier de bază. De fapt, o singură piesă preia majoritatea funcțiilor: pat, sertare, loc pentru depozitarea valizelor și un raft pentru ochelari, lampă sau cărți.

Interiorul este îmbrăcat cu scânduri de zadă mirositoare.

Grafică

Arhitectură: Element Design gmbh; Fotografii: Kasia Jackowska

Pereții și acoperișul au o structură simplă din lemn și placare cu pin. Sunt bine izolate și ventilate în partea din spate, ceea ce permite un climat favorabil vara și, cu încălzitoare electrice, o temperatură interioară plăcută pe timpul iernii.

Deoarece placarea cu pin a fost aplicată pe întreaga clădire și întreaga structură este mai subțire decât cea a caselor standard, nu s-au putut utiliza soluții tipice.

Datorită utilizării elementelor prefabricate din lemn, construcția unei cabane, inclusiv a mobilierul încorporat, a durat doar două săptămâni. Prima cabană a fost deschisă publicului în mai 2017, iar restul au urmat pe parcursul verii.

Produsele VELUX utilizate în acest caz
Fereastră de mansardă VELUX (GGL)
Detalii despre produs

Detalii despre proiect

Proiect: Cabane mobile de vacanță
Locație: Kärnten, Austria 
Arhitect: Element Design GmbH
An: 2017
Fotografii: Kasia Jackowska