{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Proiectare: Floreat Homes; Fotografii: Torben Eskerod

Regatul Unit se numără printre țările în care există mii de variante de case aliniate. Radbrook Village, o nouă așezare creată de Floreat Homes, o companie profesionistă de construcție de locuințe din zonă, oferă numeroase opțiuni. Radbrook Village este înconjurat de parcuri, chiar în afara centrului orașului Shrewsbury.

O grădină generoasă înconjoară fiecare casă a așezării. Radbrook Village se îmbină elegant cu cartierul datorită formelor discrete ale caselor, tradiționale, îmbrăcate în cărămidă roșie și acoperișuri cu coamă, îndrăgite de oameni pentru aspectul lor primitor.

Pentru a rămâne în competiție pe piața imobiliară, Floreat Homes a trebuit să vină cu concepte care să răspundă nevoilor familiilor în continuă evoluție și noilor forme de conviețuire.

Casa are trei dormitoare cu dimensiuni similare, în jur de 12 mp fiecare, ceea ce permite o multitudine de utilizări. Unul este situat la parter lângă o baie și poate fi renovat pentru a crea o intrare separată. Livingul nu este conectat cu nicio altă zonă, ceea ce asigură o multitudine de flexibilități în utilizare. Cea mai mare cameră din casă este bucătăria, îmbinată cu zona de servit masa. Tavanul boltit și înălțimea generoasă a camerei conferă spațiului un aspect prietenos și luminos, care le lipsește adesea camerelor spațioase și lungi.

Case aliniate în Shrewsbury, cu ferestre VELUXProiectare: Floreat Homes; Fotografii: Torben Eskerod

Proiectare: Floreat Homes; Fotografii: Torben Eskerod

Deoarece există un spațiu de depozitare practic chiar în spatele bucătăriei, ferestrele de mansardă au fost cea mai bună soluție pentru a asigura lumină naturală optimă acolo unde este cea mai mare nevoie. Ferestrele de mansardă sunt potrivite în special într-un climat ploios, deoarece oferă cel puțin de două ori mai multă lumină decât ferestrele verticale cu aceeași dimensiune. În plus, acestea sunt folosite pentru a ventila întreaga încăpere.

Aspectul rațional are o serie de alte caracteristici de lux. Baia, echipată cu fereastră de mansardă VELUX și o scară scăldată în lumină, au permis ca locuința să pară mai mare și mai aerisită. Faptele confirmă aspectul: poziționarea strategică a ferestrelor permite schimbul optim de aer în locuință, ceea ce o face să fie mai confortabilă, dar și mai sănătoasă.

Grafică

Proiectare: Floreat Homes; Fotografii: Torben Eskerod

Fiecare metru pătrat al parterului este utilizat în mod optim și asigură un maximum de flexibilitate.

Fereastra de mansardă de deasupra scărilor luminează chiar centrul casei, zonă în care, de obicei, nu dispune de suficientă lumină. Primul etaj este compact și cuprinde doar încăperi absolut necesare - două dormitoare și o baie.

Însă este departe de a avea un aspect obișnuit, datorită băii scăldate în lumină, care este spațioasă și modernă.

Produsele VELUX utilizate în acest caz
Fereastră de mansardă VELUX INTEGRA® GGU
Detalii despre produs

Detalii despre proiect

Proiect: Case aliniate
Locație: Shrewsbury, Regatul Unit 
Arhitect: Floreat Homes
An: 2019
Fotografii: Torben Eskerod