{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Arhitect: Blee Halligan, Londra și Indiile de Vest Britanice

Five Acre Barn este un hotel din Aldringham, Leiston, Suffolk, situat pe o porțiune mare de pământ, între copaci, dar chiar lângă drumul principal.

Numele locului descrie perfect proiectul - după ce au trăit și au lucrat ani de zile în Londra, proprietarii, Bruce Badrock și David Woodbine, au cumpărat un vechi hambar cu cinci acri de teren pentru a începe un nou capitol din viața lor în mediul rural.

Alegerea lor a fost un teren din regiunea Suffolk, o zonă pitorească și plină de viață, la doar două ore de mers cu mașina de Londra, o locație populară pentru escapadele de weekend.

Blee Halligan, un birou de arhitectură destul de nou, dar care se bucură deja de succes și de premii, a transformat vechea locuință într-un ansamblu contemporan compus dintr-o clădire nouă, care înlocuiește o aripă estică scoasă din uz, și un hambar renovat.

Proprietarii s-au ocupat chiar ei de o bună parte din muncă: au turnat podeaua de beton, au mobilat interiorul și se ocupă de toate sarcinile de grădinărit pe vastul lor complex.

Hambarul a devenit un spațiu social, având camere comune spațioase de living și de servit masa, precum și apartamentul proprietarilor.

Noua aripă conține șase dormitoare, așezate de-a lungul unui coridor bine iluminat, cu mese mici și nișe confortabile.

Proiect de construcție nouă, cu ferestre de mansardă VELUX - Cazare bed & breakfast în Aldingham
Arhitect: Blee Halligan, Londra și Indiile de Vest Britanice; Fotografii: Sarah Blee

Greg Blee

arhitect la Blee Halligan, Londra și Indiile de Vest Britanice

Ferestrele de mansardă asigură o ventilație optimă încrucișată, precum și o vedere romantică deasupra coroanelor copacilor, spre cer, direct din pat

Arhitect: Blee Halligan, Londra și Indiile de Vest Britanice; Fotografii: Sarah Blee

Noul volum este o variantă complexă a acoperișului în două ape.

O construcție de structură din lemn eficientă din punct de vedere al costurilor, îmbrăcată în șindrilă brută, este puțin mai mică decât hambarul.

Conexiunea dintre partea veche și cea nouă, numită de Greg Blee „pod” – și nu clădire – se îmbină perfect cu împrejurimile datorită culorii sale închise.

Nu se remarcă ca a treia parte a ansamblului. Sunt utilizate aceleași ferestre gri închis atât în aripa nouă, cât și în cea veche. Șindrilele din lemn de pe fațade și acoperiș accentuează aspectul modern și sculptural al extensiei.

Grafică

Arhitect: Blee Halligan, Londra și Indiile de Vest Britanice; Fotografii: Sarah Blees

Fiecare unitate este formată dintr-o zonă de zi și o baie la parter și un pat într-un colț confortabil sub acoperiș, toate iluminate de ferestre mari de mansardă. Fără ele, nu ar fi fost posibil să se creeze acest tip de amenajare.

Fiecare cameră este diferită, toate decorate cu bun gust și dragoste până la cele mai mici detalii.

Ușile de la balcon duc din camerele scăldate de soare, iluminate din tavanul înclinat, direct într-o grădină sălbatică și parfumată.

Utilizarea ferestrelor VELUX nu numai că a permis crearea unei ventilații naturale optime a camerei, ci a îmbogățit interiorul cu lumină provenită din unghiuri diferite.

Produsele VELUX utilizate în acest caz

Ferestre de mansardă VELUX (GGU)
Detalii despre produs

Detalii despre proiect

Proiect:  Cazare bed & breakfast, construcție nouă și conversie
Locație: Aldingham, Marea Britanie
Arhitect:  Blee Halligan, Londra și Indiile de Vest Britanice
An:  2018
Cost: 500.000 GBP
Suprafață: 400 mp
Fotografii: Sarah Blee