{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Arhitect: Josefine Wikholm și Andreas Lyckefors; Fotografii: Carl Axel Bejre

Lyckefors Arkitekter este un birou de arhitectură înființat de Per Bornstein și Andreas Lyckefors în 2011. A crescut rapid - cu un al treilea partener, Johan Olsson și 24 de angajați în Göteborg și Stockholm - până a devenit unul dintre cele mai inovatoare birouri de arhitectură din Suedia.

Deși biroul, care a câștigat numeroase premii, tratează o gamă largă de proiecte și subiecte, există o temă comună în majoritatea proiectelor: o abordare practică și prietenoasă a materialului și a relației dintre casă și peisajul înconjurător.

Micuța cabană din Granholmen, construită de Andreas Lyckefors împreună cu Josefine Wikholm pentru familia lor, este un exemplu excelent al acestei atitudini.

Deciziile raționale de proiectare au dus la crearea unei mici opere de artă din lemn, care se află în mijlocul unui peisaj de basm.

Cabana, care se află într-o locație izolată pe o mică insulă, poate fi accesată doar cu barca, dar prin numeroase articole a devenit cunoscută pe diverse platforme și reviste de arhitectură.

Proiect de construcție nouă, cu ferestre de mansardă VELUX - cabană de weekend în Luleå
Arhitect: Josefine Wikholm și Andreas Lyckefors; Fotografii: Carl Axel Bejre

Andreas Lyckefors

arhitect la Bornstein Lyckefors Arkitekter

Caracteristica mea preferată a cabanei este îmbinarea cu exteriorul. Încă ai impresia că ești în natură în timp ce te afli în casă. Priveliștile se deschid în toate direcțiile, nu doar pe orizontală, ci și în sus: datorită acestui lucru, din sufragerie poți vedea oceanul și cerul în același timp.

Arhitect: Josefine Wikholm și Andreas Lyckefors; Fotografii: Carl Axel Bejre

O amprentă mică oferă spațiu pentru puținele lucruri care sunt necesare în timpul escapadelor de weekend. La parter se află o masă mare, o bucătărie, o zonă de lounge confortabilă și suficiente paturi pentru a găzdui un număr măricel de oameni fericiți și un pat pentru oaspeți. Un spațiu deschis cu paturi supraetajate și nișe la mansardă, ascuns simetric sub acoperiș, duce către un dormitor matrimonial spațios.

Deoarece cabana este utilizată numai în timpul sezonului cald, grupurile sanitare sunt accesibile, în mod tradițional, din exterior.

Grafică

Arhitect: Josefine Wikholm și Andreas Lyckefors; Fotografii: Carl Axel Bejre

Spațiile mici se extind atunci când lumina pătrunde în ele din mai multe direcții. În Suedia, trecerea de la zi la noapte durează ore întregi. Lumina pictează camera în multe moduri diferite de-a lungul zilei: umbrele se mișcă pe pereți, culorile se schimbă - se întâmplă atât de multe în această mică cabană. Arhitectura poate fi comparată cu fotografia: ambele sunt un act de pictură cu ajutorul luminii, imaginea apare prin introducerea de ferestre.

Produsele VELUX utilizate în acest caz
Fereastră de mansardă VELUX INTEGRA® GGU
Detalii despre produs

Detalii despre proiect

Proiect:  Casă de vacanță
Locație: Kallaxön, Luleå, Suedia
Arhitect:  Josefine Wikholm și Andreas Lyckefors
Suprafață:  40 mp
An: 2017
Fotografii: Carl Axel Bejre