{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
planul șantierului
Arhitect: Babis C. Tekeoglou, BCT Architekt

Deoarece populația în creștere din orașe necesită tot mai multe apartamente, renovările sunt esențiale pentru a crea spații de locuit pentru noii locuitori, evitându-se totodată o creștere continuă a zonei urbanizate.

Multe mansarde, în special cele ale clădirilor din anii 50 până în anii 70, sunt o resursă care, până de curând, nu a fost recunoscută, însă, în prezent, aceste spații sunt transformate în apartamente. Necesitatea de a crea spații de locuit mai dense satisface cererea de renovare, dând naștere unei oportunități enorme de proiectare.

Biroul lui Babic C. Tekeolgou a primit sarcina de a renova trei blocuri de apartamente - fiecare cu 16 scări - din anii '30, de la periferia nordică a Hamburgului. Acoperișurile clădirilor au fost distruse în timpul celui de-al doilea război mondial, iar în cursul reparațiilor improvizate au fost adăugate câteva apartamente sub acoperiș pentru a oferi spațiu de locuit în orașul răvășit de bombardamente. Sarcina a presupus proiectarea de apartamente de închiriat de nivel mediu la mansardă, precum și de a reamenaja etajele de dedesubt. În fiecare bloc de apartamente au fost adăugate douăsprezece apartamente de 75 mp și opt garsoniere cu jumătate din această suprafață.

Blocuri de locuințe în Hamburg, cu ferestre de mansardă VELUXArhitect: Babis C. Tekeoglou, BCT Architekt; Fotografii: VELUX

Babis C. Tekeoglou

arhitect la BCT Architekt

Având în vedere specializarea mea în renovarea mansardelor, am realizat multe proiecte cu VELUX. Formele speciale ale camerelor, împreună cu lumina naturală puternică, oferă oportunități uimitoare de proiectare

Arhitect: Babis C. Tekeoglou, BCT Architekt; Fotografii: VELUX

Deoarece crede în frumusețea spațiilor de mansardă, Babis C. Tekeoglou a decis să păstreze calitățile originale ale acestora.

Fiecare apartament a fost îmbunătățit de o fereastră lungă de șase metri și cu balcoane în partea din față. Ferestrele de mansardă VELUX de pe ambele laturi ale acoperișului în două ape asigură o lumină naturală puternică pe tot parcursul zilei, precum și o ventilație naturală încrucișată. Camerele eficiente, bine proporționate, cu referințe vizuale între ele și iluminate din abundență sunt un adevărat lux în apartamentele care, de altfel, sunt mai degrabă modeste.

Grafică

Arhitect: Babis C. Tekeoglou, BCT Architekt; Fotografii: VELUX

Colaborarea arhitectului cu VELUX la proiectul Lorichstrasse nu s-a rezumat doar la ferestrele de mansardă. VELUX a furnizat vizualizări și analize ale luminii naturale; și a susținut construcția cu montatori profesioniști care au creat un apartament de test în care a fost testată o gamă largă de opțiuni de produse.

Cu toate că nu toate ideile prezentate în vizualizările VELUX au fost puse în aplicare, discuțiile au inspirat și au avut o influență pozitivă asupra proiectului.

Produsele VELUX utilizate în acest caz
Fereastră de mansardă VELUX GPU
Detalii despre produs
Fereastră de mansardă VELUX INTEGRA® GGU
Detalii despre produs

Detalii despre proiect

Proiect: Blocuri de locuințe
Locație: Hamburg, Germania 
Arhitect: Babis C. Tekeoglou, BCT Architekt, Hamburg 
An: 2019
Fotografii: VELUX