Locuință unifamilială: TUEN,
Danemarca

Pentru o familie de patru persoane, reconstruirea acestei casei vechi a fost o oportunitate de a o transforma. Beneficiind de izolație suplimentară și multe ferestre de mansardă, clădirea întunecată și rece este, acum, o casă plăcută și frumoasă.

Avand un interior spațios, o gradină cochetă și fiind aproape de mijloacele de transport, aceasta familie a crezut că a găsit locuința perfectă în anul 2000. Totuși, locuința avea și neajunsuri.

Construcția originală, din 1937, nu era bine izolată, având un climat interior răcoros și neplacut, așa că proprietarii au decis să o renoveze și să rezolve această problemă. Au îmbunătățit izolația de la primul etaj, au montat o pardoseală nouă și o nouă barieră de vapori.

Însă, chair și așa, climatul interior nu era incă suficient de bun. Atunci proprietarii au decis să contacteze un reprezentant VELUX, dar au avut rezerve cu privire la propunerea acestuia de renovare: 11 ferestre de mansardă, dar și sugestia ca toate încăperile și holul ar trebui să se deschidă până la coama acoperișului.

La început, familia a avut rezerve.

”Dar apoi, au început să ia  în considerare această soluție. Așa au început să vadă avantajele,” spune Thomas. Reconstruirea casei a fost finalizată în 2015.

Principalul scop al renovării a fost acela al îmbunătățirii climatul interior. La inceput, famiilia s-a intrebat dacă cele 11 ferestre de mansardă ar fi în contradicție cu scopul urmarit, confortul termic. După terminarea renovării, temerile lor s-au demonstrat a fi nefondate, deoarece ferestrele nu au efecte negative în ceea ce privește gradul de izolare și nici nu au cauzat schimbari importante ale temperaturii.

Casa este mult mai călduroasă acum. Înainte, trebuia să închidem ușile de la hol din cauza frigului. Acum nu mai facem acest lucru,

spune Charlotte.

În plus, utilizarea unui număr mare de ferestre de mansardă a transformat aspectul și atmosfera de la primul etaj. "Camerele se simt mai aerisite", spune Charlotte. "Chiar și când sunt nori pe cer, poți să simți diferența, chiar și așa este mult mai luminos decât înainte. De fapt, apreciez ferestrele de mansardă, mai ales când vremea e rea. "

Echipa VELUX a folosit programul VELUX Daylight Visualizer 2, un soft dedicat proiectării cu ajutorul luminii naturale, prin care poți vedea ce cantitate de lumină întră în interior din stadiul de proiect.

Înainte
După

În dormitoare, ferestrele de mansardă au creat un sentiment de apropiere de natură și o ambianță mai primitoare. Fiica iubește acum să petreacă mai mult timp în camera ei sau cu prietenii. Și în experiența lui Thomas, grădina înconjurătoare aproape a devenit parte din casă.

"Acum, copacii sunt foarte aproape de dormitor", spune el. "Aștept cu nerăbdare să mă așez în pat noaptea și să privesc stelele. Îmi programez rulourile să se închidă în timpul nopții, așa că nu voi fi trezit devreme de lumina dimineții.


 Ferestre VELUX cu acționare de la distanță®

  • Control automatizat
  • Cu acționare electrică sau solară
  • Aer proaspăt și climat interior mai sănătos

Dacă îți dorești confort deplin, ferestrele de mansardă VELUX INTEGRA® sunt răspunsul dorințelor tale. Ferestrele VELUX INTEGRA îți permit controlul de la distanță prin intermediul unui întrerupător de perete wireless. Un senzor de ploaie premontat va închide auutomat fereastra dacă începe să plouă. Alege între operare electrică sau solară și bucură-te de confort. Mai mult, ferestrele tale electrice sau solare VELUX INTEGRA® sunt pregătite pentru o casă inteligentă, deoarece sunt compatibile cu kitul de control climatic VELUX ACTIVE with Netatmo.

Ferestre VELUX în combinații multiple

Efectul este o frumoasă schimbare a perspectivei. Ferestre VELUX de acceași dimensiune montate atât pe verticală, cât și pe orizontală, pot face minuni în orice casă. Pentru că inundă spațiul cu lumină naturală, ferestrele au acest efect de deschidere a spațiului, creând un loc luminos și primitor, unde familia să se adune și să petreacă timp împreună. Dacă îți dorești confort maxim, ferestre de mansardă inteligente VELUX INTEGRA® sunt răspunsul. Poți controla toate ferestrele și accesoriile - cum ar fi jaluzelele, rulourile și rulourile - de oriunde în casă sau poți opta pentru Kitul VELUX ACTIVE care le va controla automat.

Familia de produse VELUX cu acționare de la distanță®

Familia de produse VELUX INTEGRA® conține un portofoliu de ferestre de mansardă, rulouri decorative și parasolare cu acționare electrică sau pe baza energiei solare, care fac viața utilizatorului ferestrei de mansardă VELUX mult mai ușoară, mai confortabilă.

Rulouri decorative și parasolare

Accesorizează fereastra ta cu un rulou VELUX. Fie că alegi un rulou interior pentru efect decorativ sau control al luminii, fie că alegi un exterior pentru reducerea căldurii, avem o soluție pentru tine.