Solhuset
Danemarca

Solhuset (Casa Soarelui) a fost proiectată pentru a stabili noi standarde pentru viitoarele centre sustenabile de îngrijire a copiilor. Viziunea a fost aceea de a permite copiilor să trăiască și să învețe în interacțiune cu natura într-un spațiu care are un impact pozitiv asupra mediului și asupra utilizatorilor săi, zi cu zi.

Copilăria este cea care pune bazele unui viitor bun. Arhitectura unui spațiu care găzduiește copii mici și persoanele care se ocupă de îngrijirea acestora, ar trebui să asigure că această fundație este cât se poate de susținută și sănătoasă. Centrul de îngrijire a copiilor Solhuset din Hørsholm, Danemarca, dorește să facă exact acest lucru.

Proiectat pentru a găzdui aproximativ 100 de copii și 30 de angajați, Solhuset (Casa Soarelui) cuprinde un interior de 1300 m2, cu o mulțime de spațiu exterior și tranziții fără întreruperi între spațiile funcționale și între interior și interior.

Centrul este așezat asemeni unei mici localități, cu străzi, benzi, mici scuaruri și este împărțit în trei zone: o zonă de intrare, din care se face accesul la camere, o zonă în aer liber și un adăpost în aer liber; și o zonă generoasă pentru copii cu acces la sălile și la zona exterioară. Sălile comune de exerciții și facilitățile de mese sunt situate în mijlocul clădirii pentru un acces ușor.

Lucrul cu copii mici este întotdeauna o provocare. În cadrul companiei Solhuset, personalul se poate concentra pe activități și îngrijire, în timp ce tehnologia se ocupă de climatul interior pentru a crea condiții optime de lucru. Controlul inteligent al panourilor solare și deschiderea ferestrelor permit fluxului de lumină naturală și aerului proaspăt să se adapteze continuu la condițiile exterioare și la nevoile oamenilor în interior.
Stația meteo de pe acoperiș și senzorii de temperatură și de CO2 din fiecare cameră asigură un climat interior bun, protecție împotriva supraîncălzirii, ventilarea cu aer proaspăt și pornirea și oprirea luminilor conform cerințelor și condițiilor meteorologice. Ele ajută la economisirea energiei.

Când o mulțime de copii sunt adunați în același loc, o cameră se poate înfunda și zgomotos. Cu toate acestea, Solhuset abordează aceste probleme cu soluții bine dovedite.

În interiorul centrului, designul și volumul special al camerelor, împreună cu utilizarea absorbanților de zgomot, asigură un bun climat acustic.

Toate materialele folosite pentru a construi Solhuset sunt materiale sustenabile pe întreaga durată a ciclului lor de viață, începând de la producție și construcție, la utilizare ulterioară, întreținere și distrugere. Acestea au, de asemenea, un impact minim asupra climatului interior.

Fatadele, de exemplu, sunt îmbrăcate în lemn tratat pentru condiții meteorologice extreme. Acoperișul verde dintre panourile solare și celulele solare este construit dintr-un material organic - sedum verde - care absoarbe apa de ploaie. Materialele reciclabile au fost utilizate în situațiile în care a fost posibil acest lucru, de exemplu pentru suprafețe și vopsele s-au folosit materiale care poartă eticheta Nordic Ecolabel sau the Danish Indoor Climate Label.

Solhuset se umple de aer proaspăt și de 3,5 ori mai multă lumină naturală decât cer reglementările actuale din construcții. Și datorită câștigului solar pasiv venit prin ferestre, panouri solare, celule solare și conducte geotermale, nivelul de CO2 este neutru și autonom în ceea ce privește energia.


 Ferestre VELUX cu acționare de la distanță®

  • Control automatizat
  • Cu acționare electrică sau solară
  • Aer proaspăt și climat interior mai sănătos

Dacă îți dorești confort deplin, ferestrele de mansardă VELUX INTEGRA® sunt răspunsul dorințelor tale. Ferestrele VELUX INTEGRA îți permit controlul de la distanță prin intermediul unui întrerupător de perete wireless. Un senzor de ploaie premontat va închide auutomat fereastra dacă începe să plouă. Alege între operare electrică sau solară și bucură-te de confort. Mai mult, ferestrele tale electrice sau solare VELUX INTEGRA® sunt pregătite pentru o casă inteligentă, deoarece sunt compatibile cu kitul de control climatic VELUX ACTIVE with Netatmo.

Rulouri opace

  • 99,9% efect de întunecare
  • Poziționare flexibilă
  • 24 de culori și modele diferite
  • 18 modele deosebite în Colecția pentru copii

Colecția de rulouri opace VELUX oferă cel mai înalt grad de protecția împotriva luminii, atât ziua cât și noaptea. Ideale pentru dormitoare, atât pentru un pui de somn din timpul zilei sau pentru un somn odihnitor din timpul nopții.

Rulouri exterioare parsolare

  • Reducere a căldurii
  • Material transparent
  • Se montează din interior 

Ruloul exterior parasolar VELUX oprește razele soarelui să atingă suprefața geamului, iar astfel geamul nu se mai încălzește. Poate reduce temperatura din interior până la 5 grade C.  menține o temperatură confortabilă pe parcursul zilei. Materialul este transparent, astfel încât te poți bucura în continuare de priveliște.