Rezidența Smith: prima Casă Activă
din Statele Unite

O casă modernă care oferă un climat interior sănătos și eficiență energetică excepțională, dar care se armonizează în același timp cu tradiționalismul vecinătăților. Aceasta este prima Casă Activă din Statele Unite. Este locuința familiei Smith din St. Louis, Missouri, pe care proprietarii o consideră foarte confortabilă.

Pentru familia Smith, mutatul în prima Casă Activă din America, în 2013, a fost totodată, un nou început și o reîntoarcere în trecut. David Smith a crescut lângă situl casei și are amintiri plăcute jucându-se cu mingea chiar în curtea de peste drum. Când arhitectul familiei Smith, Jeff Day, (de la Jeff Day & Associates din St. Louis) i-a propus ideea de Casă Activă, familia a fost foarte încântată de idee.

„Ne-am dorit să avem confort în casă, ne-am dorit o casă foarte drăguță cu foarte multe facilități,” spune proprietarul David Smith. El și-a dorit să construiască o casă bună pentru familia sa, formată din cei doi părinți și o fiică. „Când am aflat mai multe despre standardele Casei Active și despre ceea ce ne permit acestea să realizăm, am fost foarte entuziasmați,” își amintește Smith.

Strategia arhitecturală a casei a fost ghidată de cultura și standardele prestabilite ale cartierului Old Webster, o suburbie unde clădirile istorice, peisajele frumoase și comunitatea strânsă asigură un mediu atractiv pentru familii.
Echipa de proiect a transformat o casa tradițională într-o Casă Activă, prin crearea unei structuri care se potrivește vecinătății, dar care depășește celelalte locuințe vecine prin durata sa de viață care implică costuri minimale pentru energie și întreținere. Comunitatea a primit cu brațele deschise această construcție:

Lucrul cu adevărat important, legat de orice proiect, este cu siguranță să construiești o casă care se potrivească într-o vecinătate. Una peste alta, comunitatea adoră casa, care beneficiat de foarte multă atenție.
Când cineva mă întreabă unde locuiesc, le spun pur și simplu, că locuiesc în Casa Activă. Ei știu unde este,

spune proprietarul David Smith.

Fiind contabil cu experiență, dl. Smith se descrie drept un “om al cifrelor.” “ În orice proiect, trebuie să te asiguri că vei obține un produs cu valoare. Cred că am dobândit-o cu siguranță în acest caz,” spune el.

Familia se bucură de un cost redus la energie. Mai mult decât atât, David Smith consideră că această Casa Activă își merită banii și își demonstrează valoarea în termeni de calitate a vieții.

Unul din cele mai plăcute aspecte ale casei este cantitatea incredibilă de lumină naturală. „Foarte rar aprindem lumina în timpul zilei,”  spune el, în timp ce descrie casa familiei drept „extrem de confortabilă”.


Tuneluri solare

Tunelurile solare VELUX aduc lumina în interiorul casei. Folosing un tub reflectorizant foarte puternic, lumina este direcționată în orice colț al casei unde este nevoie. Rezultatul? e ale casei mai luminoase, mai confortabile, mai vii!

 

 

Rulouri

Completează fereastra de mansardă cu un rulou VELUX. Rulourile VELUX oferă protecție împotriva căldurii sau împotriva luminii, în funcție de necesități.