Casa Osram
Copenhaga

Construită original ca un depozit pentru un producător de becuri, casa Osram este acum un exemplu despre cum lumina zenitală poate transforma o clădire industrială și întunecată într-un punct destinat activităților culturale.

Clădirile trecutului pot furniza un spațiu excelent pentru nevoile și ideile actuale. Casa Osram din Copenhaga ne arată cum. 

Casa Osram a fost construită în 1953, cu destinația de birou și depozit. Cu beton aparent la exterior și camere mari, clădirea este un exemplu tipic de arhitectură industrială. Orașul Copenhaga a cumpărat clădirea în 1980 - urma să devină clădire punct de reper. Localizat în Nørrebro, unul din cele mai diverse cartiere ale orașului, casa Osram este un centru de cultură și comunitate.

În 2009, casa Osram a avut parte de planificarea unei renovări care avea scopul de a îmbunătăți climatul interior, arhitectura, coeficientul de lumină zenitală și de eficiență energetică. Grupul VELUX a propus să ajute orașul Copenhaga prin transformarea clădirii într-o structură cu o implicare minimală de resurse și utilități.

"Una din viziunile care stau în spatele casei Osram a fost să asigure loc pentru activități dedicate oamenilor care nu frecventează instituții culturale, fie pentru ca nu sunt obișnuiți, fie pentru că pur și simplu nu-și permit, " spune Ole Heriske, inginer al proprietăților orașului Copenhaga, proprietar al casei Osram.

Henriksen a fost liderul proiectului de renovare. Acesta adaugă: Am vrut ca vizitatorii casei Osram sa aibă o senzație de accesibilitate. Toata lumea trebuie să se simtă binevenită." Judecând după numărul utilizatorilor și gama activităților, misiunea a fost îndeplinită. Grupuri teatrale, grădinițe, grupuri private și antreprenori fac parte din utilizatorii camerelor mari și luminoase dinăuntrul casei Osram.

Clădire radiază cu deschiderea pe care noi am intenționat-o și atrage niște activități foarte diverse. Una din cele mai mari schimbări este că acum avem activități de la 8 dimineața până la 10 seara.

Birgitte Kortegaard, Executive Project Secretary during the rebuilding

În orice caz, până a ajunge la acest stadiu a fost nevoie de considerație atentă.
"Este o clădire punct reper, ceea ce înseamnă ca această renovare trebuia să păstreze arhitectura originală. Am păstrat căpriorii care se aflau sub ferestrele noi, astfel, utilizatorii casei pot avea o impresie a construcției de acoperiș originale," spune Ole Henriksen.

Casa Osram a avut nevoie, de asemenea, de o transformare din punct de vedere funcțional: "Clădirea este gazda unei varietăți de activități fizice, astfel, ventilația artificială a fost crucială pentru a menține o stare de sănătate, atât pentru clădire, cât și pentru vizitatori. Spune inginerul Ole Henriksen.
Centrul cultural Osram folosește un sistem de control automat pentru ventilația naturală, astfel, garantează un schimb de aer adecvat și o răcire de noapte eficientă. Sistemul monitorizează toate cele 28 de ferestre VELUX, de asemenea și cele 4 ferestre de fațada VELFAC, amplasate strategic. Ferestrele sunt deschise automat pentru a optimiza climatul interior, exterior în funcție de temperaturile pe care le folosește clădirea.

Și când este temperatura ridicată, niciodată nu am resimțit disconfort,"

spune profesorul de dans Joy Skovgaard.

Cu mai mult de 20 de ani de experiență, ea apreciază condițiile oferite dansatorilor n sala mare a casei Osram: "Câteodată suntem 30 de oameni care dansează acolo si tot se simte plăcut, " spune ea.


 

 Ferestre VELUX cu acționare de la distanță®

  • Control automatizat
  • Cu acționare electrică sau solară
  • Aer proaspăt și climat interior mai sănătos

Dacă îți dorești confort deplin, ferestrele de mansardă VELUX INTEGRA® sunt răspunsul dorințelor tale. Ferestrele VELUX INTEGRA îți permit controlul de la distanță prin intermediul unui întrerupător de perete wireless. Un senzor de ploaie premontat va închide auutomat fereastra dacă începe să plouă. Alege între operare electrică sau solară și bucură-te de confort. Mai mult, ferestrele tale electrice sau solare VELUX INTEGRA® sunt pregătite pentru o casă inteligentă, deoarece sunt compatibile cu kitul de control climatic VELUX ACTIVE with Netatmo.

Rulouri opace

  • 99,9% efect de întunecare
  • Poziționare flexibilă
  • 24 de culori și modele diferite
  • 18 modele deosebite în Colecția pentru copii

Colecția de rulouri opace VELUX oferă cel mai înalt grad de protecția împotriva luminii, atât ziua cât și noaptea. Ideale pentru dormitoare, atât pentru un pui de somn din timpul zilei sau pentru un somn odihnitor din timpul nopții.

Familia de produse VELUX cu acționare de la distanță®

Familia de produse VELUX INTEGRA® conține un portofoliu de ferestre de mansardă, rulouri decorative și parasolare cu acționare electrică sau pe baza energiei solare, care fac viața utilizatorului ferestrei de mansardă VELUX mult mai ușoară, mai confortabilă.

Rulouri exterioare parsolare

  • Reducere a căldurii
  • Material transparent
  • Se montează din interior 

Ruloul exterior parasolar VELUX oprește razele soarelui să atingă suprefața geamului, iar astfel geamul nu se mai încălzește. Poate reduce temperatura din interior până la 5 grade C.  menține o temperatură confortabilă pe parcursul zilei. Materialul este transparent, astfel încât te poți bucura în continuare de priveliște.

Produse de montaj

Există o gamă foarte variată de rame de etanșare și de produse de montaj VELUX pentru un montaj profesionist, rapid, simplu și sigur al ferestrei de mansardă. Toate produsele originale VELUX sunt compatibile între ele;de aceea montajul ferestrei de mansardă în acoperiș este întotdeauna etanș și sigur, iar aspectul din interior, dar și din afară este unul elegant și închegat.