Jadarhus ISOBO Aktiv
Norvegia

Așa cum realitatea este testul suprem al ideilor noi, Jadarhus ISOBO Aktiv urmareste să testeze o gamă de tehnologii noi pentru a crește eficiența energetică și climatul interior.

Când este vorba de soluții sustenabile, nu ducem lipsă de idei. Dar, să o alegi pe cea potrivită, necesită să aduni informații relevante și multă atenție.

Casa Jardarhus ISOBO Aktiv din Norvegia a fost construită cu scopul de a testa și a crea noi tehnologii pentru eficiență energetică și pentru un climat interior sănătos. Mai mult, echipa de proiect căutat parteneri și distribuitori locali pentru a-și îmbunătăți aria de competențe și cu scopul obținerii unor prețuri favorabile, având în vedere că dorea realizarea unui volum mai mare de astfel de case.

Echipa de proiect și-a propus să transforme una dintre cele 12 case existente pe un teren, conform principiilor Casei Active. Energia solară, lumină naturală, ventilația activă și produsele de umbrire sunt ingredientele esențiale pentru a crea o casa cu consum mic de energie, cu un climat interior optim și cu o temperatură constantă. 
Situată în regiunea Stavanger din Norvegia, Jardarhus  ISOBO Aktiv este o casă din lemn, care respectă construcțiile cu căpriori tradiționali. Toate elementele din lemn au fost produse de compania Optimera –  și au fost livrate uscate, tăiate și gata de a fi asamblate, fapt care a redus deșeurile de construcție de pe șantier.

Ferestrele din casă - surse cheie de energie- au fost amplasate strategic nu numai cu scopul de a asigura un grad optim de iluminare, dar și pentru a contribui la încălzirea casei și la ventilația naturală. Un sistem tehnologic pentru case inteligente permite rezidenților să controleze lumina și încălzirea prin intermediul telefonului mobil inteligent.

Panouri solare integrate în acoperișul orientat spre sud oferă energie pentru încălzirea spațiului și pentru consumul de apă caldă. Ele pot genera în mod obișnuit până la 70% din energia necesară producerii apei calde.

Aerul proaspăt furnizat prin ventilația naturală este o componentă esențială a unui climat interior sănătos. Echipa Jabarhus ISOBO Aktiv a proiectat un sistem de ventilație activ, cu ferestre automate pentru fațadă și ferestre de mansardă VELUX,  acționate de la distanță de un sistem io-homecontrol®.


 Ferestre VELUX cu acționare de la distanță®

  • Control automatizat
  • Cu acționare electrică sau solară
  • Aer proaspăt și climat interior mai sănătos

Dacă îți dorești confort deplin, ferestrele de mansardă VELUX INTEGRA® sunt răspunsul dorințelor tale. Ferestrele VELUX INTEGRA îți permit controlul de la distanță prin intermediul unui întrerupător de perete wireless. Un senzor de ploaie premontat va închide auutomat fereastra dacă începe să plouă. Alege între operare electrică sau solară și bucură-te de confort. Mai mult, ferestrele tale electrice sau solare VELUX INTEGRA® sunt pregătite pentru o casă inteligentă, deoarece sunt compatibile cu kitul de control climatic VELUX ACTIVE with Netatmo.

Ferestre VELUX în combinații multiple

Efectul este o frumoasă schimbare a perspectivei. Ferestre VELUX de acceași dimensiune montate atât pe verticală, cât și pe orizontală, pot face minuni în orice casă. Pentru că inundă spațiul cu lumină naturală, ferestrele au acest efect de deschidere a spațiului, creând un loc luminos și primitor, unde familia să se adune și să petreacă timp împreună. Dacă îți dorești confort maxim, ferestre de mansardă inteligente VELUX INTEGRA® sunt răspunsul. Poți controla toate ferestrele și accesoriile - cum ar fi jaluzelele, rulourile și rulourile - de oriunde în casă sau poți opta pentru Kitul VELUX ACTIVE care le va controla automat.

Familia de produse VELUX cu acționare de la distanță®

Familia de produse VELUX INTEGRA® conține un portofoliu de ferestre de mansardă, rulouri decorative și parasolare cu acționare electrică sau pe baza energiei solare, care fac viața utilizatorului ferestrei de mansardă VELUX mult mai ușoară, mai confortabilă.