Viitoare Casa Activă
Norvegia

O casa a cărei tehnologie și atmosferă poate inspira viitoare case verzi. Spre acest țel se îndreaptă Future Active House din Norvegia - o casa familială, cu un design atemporal, care să inspire o stare de conectare cu peisajul splendid al Norvegiei și să fie o soluție pentru reducerea consumului.

Future Active House din Norvegia a fost finalizată în 2012 și este a doua casă Activă din această țară. Localizată la aproape 600 km de la Cercul Arctic, casa este amplasată pe versantul montan orientat spre sud din satul Stjørdal aproape de Trondheim și este înconjurată de munți. Aici vremea variază de la veri ușoare și luminoase la ierni grele cu ninsori mari și nopți lungi.

Future Active House este o casa familială modernă care prezintă soluții inovatoare. Abordează holistic interacțiunea dintre climatul interior și mediul înconjurător, demonstrând că eficiența energetică este compatibilă cu un spațiu care permite rezidenților să utilizeze în mod activ natura înconjurătoare și comunitatea locală.

Arhitecții Geir Brendeland și Olav Kristoffersen au proiectat și constuit casa, în cooperare cu consultanți din domeniul energiei, care pun focus pe reducerea emisiilor și pe minimizarea utilizarea resurselor care nu pot fi refolosite. În termeni de proiectare, Future Active House suprapune un exterior atemporal pe un interior simplu, luminat și flexibil. 

"Ne-am dorit o atitudine directă, modernă, nordică a exteriorului, dar și una radiantă și colorată a interiorului,

says Geir Brendeland.

Casa este echipată atât cu fereastră de fațadă, cât și cu ferestre de mansardă. 

Când lumina care vine din toate direcțiile, locuitorul poate simți evoluția zilei. Pot simți ritmul naturii și al anotimpurilor, adaugă Brendelamd.


 Ferestre VELUX cu acționare de la distanță®

  • Control automatizat
  • Cu acționare electrică sau solară
  • Aer proaspăt și climat interior mai sănătos

Dacă îți dorești confort deplin, ferestrele de mansardă VELUX INTEGRA® sunt răspunsul dorințelor tale. Ferestrele VELUX INTEGRA îți permit controlul de la distanță prin intermediul unui întrerupător de perete wireless. Un senzor de ploaie premontat va închide auutomat fereastra dacă începe să plouă. Alege între operare electrică sau solară și bucură-te de confort. Mai mult, ferestrele tale electrice sau solare VELUX INTEGRA® sunt pregătite pentru o casă inteligentă, deoarece sunt compatibile cu kitul de control climatic VELUX ACTIVE with Netatmo.

Rulouri exterioare parsolare

  • Reducere a căldurii
  • Material transparent
  • Se montează din interior 

Ruloul exterior parasolar VELUX oprește razele soarelui să atingă suprefața geamului, iar astfel geamul nu se mai încălzește. Poate reduce temperatura din interior până la 5 grade C.  menține o temperatură confortabilă pe parcursul zilei. Materialul este transparent, astfel încât te poți bucura în continuare de priveliște.