Prima Casă Activă
din Rusia

Inspirată din casele de lemn tradiționale, dar modern echipată, prima casă Activă în Rusia demonstrează cum arhitectura distinctivă poate să creeze case sănătoase și totodată frumoase.

Tradiția întâlnește tehnologia sub forma unei case din lemn situată chiar în afara Moscovei. Este prima Casă Activă din Rusia. Cu un design aparent rigid, dar totuși cald și îmbietor, casa cu două etaje se inspira din arhitectura tradițională rusească și îmbină, de asemenea, tehnologii de ultimă oră.

Rezultatul este o locuință familială confortabilă și spațioasă cu o construcție ecologică. Terminată în 2011, Prima Casă Activă din Rusia este o colaborare între Grupul VELUX, compania de construcții NLK și o gamă de furnizori experimentați.

Casa a fost proiectată de către Biroul de arhitecți ruși Polygon Lab, iar arhitectul Alexander Leonov s-a inspirat din tradiția locală de construcție a caselor,  în timp ce a luat în considerare cerințele unei case moderne:

Am fost inspirați de căsuțele mici din lemn. Casa noastră are un acoperiș tradițional din lemn, un șemineu mare și alte elemente de extindere. Șemineul nu e doar pentru a evacua fumul, conține, de asemenea, țevi și alte instalații,"

explică Leonov.

Mulțumită folosirii unei cantități mari de lemn (lemn rezistent, tratat termic) casa are un impact minimal asupra mediului pe durata sa de viață.

În interior, casa este foarte luminoasă. Parterul include spații comune generoase, cum ar fi, bucătăria, living-ul, zona de joacă, zona de lucru. Mărimea camerelor permite desfășurarea multor activități, în timp ce spațiul deschis le permite părinților sa-și supravegheze mai ușor copiii.

Spațiul de locuit conține un dormitor matrimonial, mai multe băi și două dormitoare mai mici – toate situate la etajul 2. Mai multe ferestre verticale și ferestre de mansardă inundă spațiul cu lumină naturală si creează o conexiune cu mediul înconjurător și cu comunitatea, o caracteristică foarte apreciată de primii locuitori ai casei – Asja, Korney și copiii lor: 

Am o senzație imensă de calm și fericire privind natura înconjurătoare, e ca și cum aș fii afară – dar fără a resimți frigul din timpul ierni sau caniculă și țânțarii, în timpul verii,

spune Asja.

Clima din Rusia este cunoscută pentru temperaturi extreme care pot să varieze de la +35°C în timpul verii, pănă la -35°C în timpul iarnii. Prima Casă Activă din Rusia a dovedit ca poate sa facă față și celei mai dure ierni din Rusia. Și-a păstrat temperatura interioară caldă inclusiv în prima sa noapte de revelion, chiar dacă temperatura de afară a scăzut la -30°C. 

Colectoare solare integrate au contribuit la temperatura călduroasă din casă, în timp ce straturile multiple de lemn au minimizat punțile termice, iar izolația din pereții interiori au creat o masă termică în casă. În timpul sezonului cald, rulouri parasolare automate pentru ferestrele de mansardă au menținut un climat interior plăcut, răcoros și confortabil. 


 Ferestre VELUX cu acționare de la distanță®

  • Control automatizat
  • Cu acționare electrică sau solară
  • Aer proaspăt și climat interior mai sănătos

Dacă îți dorești confort deplin, ferestrele de mansardă VELUX INTEGRA® sunt răspunsul dorințelor tale. Ferestrele VELUX INTEGRA îți permit controlul de la distanță prin intermediul unui întrerupător de perete wireless. Un senzor de ploaie premontat va închide auutomat fereastra dacă începe să plouă. Alege între operare electrică sau solară și bucură-te de confort. Mai mult, ferestrele tale electrice sau solare VELUX INTEGRA® sunt pregătite pentru o casă inteligentă, deoarece sunt compatibile cu kitul de control climatic VELUX ACTIVE with Netatmo.

Rulouri decorative și parasolare

Accesorizează fereastra ta cu un rulou VELUX. Fie că alegi un rulou interior pentru efect decorativ sau control al luminii, fie că alegi un exterior pentru reducerea căldurii, avem o soluție pentru tine.

Ferestre VELUX în combinații multiple

Efectul este o frumoasă schimbare a perspectivei. Ferestre VELUX de acceași dimensiune montate atât pe verticală, cât și pe orizontală, pot face minuni în orice casă. Pentru că inundă spațiul cu lumină naturală, ferestrele au acest efect de deschidere a spațiului, creând un loc luminos și primitor, unde familia să se adune și să petreacă timp împreună. Dacă îți dorești confort maxim, ferestre de mansardă inteligente VELUX INTEGRA® sunt răspunsul. Poți controla toate ferestrele și accesoriile - cum ar fi jaluzelele, rulourile și rulourile - de oriunde în casă sau poți opta pentru Kitul VELUX ACTIVE care le va controla automat.

Elemente VELUX în plan vertical

Mai multe ferestre VELUX creează încăperi frumoase, pline de lumină, odată cu sentimentul de apropiere de natură. Combinând ferestrele VELUX, vei putea avea și o priveliște panoramică, dar și mai multă lumină naturală – iar casa ta va deveni unică.

Familia de produse VELUX cu acționare de la distanță®

Familia de produse VELUX INTEGRA® conține un portofoliu de ferestre de mansardă, rulouri decorative și parasolare cu acționare electrică sau pe baza energiei solare, care fac viața utilizatorului ferestrei de mansardă VELUX mult mai ușoară, mai confortabilă.