Casa Activă Centennial Park

Casa Activă Centennial Park Residence este un concept de locuință ușor de întreținut, prietenoasă cu mediu, creată pentru a îmbunătăți calitatea vieții proprietarilor care sunt, de regulă, foarte ocupați.

Prima Casă Activă certificată din lume

Situată în zona suburbană West End din Toronto, Ontario, Great Gulf Centennial Park Residence este proiectată pentru a îmbunătăți confortul și bunăstarea oamenilor. Estetica sa arhitecturală modernă vine la pachet cu latura eco, de abordare conștientă a mediului: sisteme de iluminat interior și exterior cu LED-uri, corpuri de apă cu debit scăzut și finisaje ușor de întreținut. Dar, ceea ce face în final această casă atât de atrăgătoare, este o abordare a designului care maximizează oportunitățile pentru lumina naturală și ventilație naturală. Proiectul este rezultatul unei abordări foarte determinate, de a construi o casă accesibilă, eficientă energetic, care să beneficieze de expertiza combinată a echipelor de profesioniști danezi și canadieni din domeniul construcțiilor, premiata firmă de arhitectură Superkül din Toronto și constructorul Great Gulf angajat să dezvolte conceptul Active House în Canada.

Experiența de a trăi în Casa Activă:

Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă să locuiești în Centennial Park Residence, Russell Ibbotson, director tehnic la VELUX Canada, se va muta, timp de șase luni, în casă, împreună cu soția lui Bethany și cei trei copii ai săi. După cum explică Russell Ibbotson, "oamenii știu cum să construiască o astfel de casă, dar după ce trăiesc zi de zi în ea și experimentează viața aici, vor avea o înțelegere mult mai bună a modului în care funcționează". Împreună cu familia sa, Ibbotson va documenta numeroasele aspectele legate de eficiența energetică a casei precum și modul în care climatul interior ne afectează din punct de vedere fizic și mental. Experiența sa va fi capturată într-un blog, videoclipuri scurte; canalele media sociale sunt disponibile pe site-ul- activehouse.ca. Cu ajutorul unui grup terț de cercetare alcătuit din specialiști dedicați luminii naturale, energiei și climatului interior, jurnalul casei ținut de Russell va include mai multe experiemente științifice care vor constitui baza unei analize cantitative, pentru a crea un ghid pentru monitorizarea și analizarea proceselor din casă, care va duce la rafinarea și mai mult a proiectului casei și implicit, la rafinarea unui spațiu sănătos de locuit.

 

oamenii știu cum să construiască o astfel de casă, dar după ce trăiesc zi de zi în ea și experimentează viața aici, vor avea o înțelegere mult mai bună a modului în care funcționează.


Design deschis

Vizitatorii observă imediat curtea în formă de C inundată de lumină, care formează o "ancoră" arhitecturală pentru întreaga casă. Atunci când ferestrele sunt deschise, este facilitată ventilația naturală a casei, fapt care minimizează dependența de aer condiționat. Sufrageria de la parter, zona de luat masa și bucătăria sunt prevăzute într-un plan deschis, fără pereți, adică bariere care împiedică pătrunderea luminii naturale. În spațiile cu înălțime dublă se conectează vertical spațiile de la etaj, cum ar fi camera de familie de la etajul al doilea. Această strategie de menținere a conexiunilor vizuale puternice garantează, de asemenea, priveliști exterioare clare din aproape fiecare cameră din casă, fără a sacrifica intimitatea.

Lumină naturală înăuntru, stingeți becurile!!

Utilizarea strategică a iluminării naturale este elementul care definește adevăratul caracter al Casei Active Great Golf, unde în timpul zilei aproape nu este nevoie de să aprinzi lumina. Echipa daneză de design a modelat vizualizări computerizate pentru a evita nivelul insuficient de lumină naturală în aproape fiecare spațiu al casei.

Ventilația naturală este ca o briză!

Centennial Park Residence marchează, de asemenea, o evoluție în domeniul automatizării locuinței, cu accent pe sisteme ușor de utilizat, fără probleme și fiabile, care pot monitoriza aspecte diferite ale casei. Pentru a reduce energia necesară pentru aer condiționat, Centennial Park Residence conține caracteristici care sporesc calitatea aerului, reducând în același timp energia ventilatorului. Ferestrele mari și luminatoarele care se deschid facilitează un flux natural de aer pentru a menține casa răcoroasă în lunile călduroase, asigurând în același timp o ventilație eficientă pe tot parcursul anului. Luminatoarele VELUX complet programabile sunt proiectate cu o telecomandă inteligentă cu touchscreen,intuitivă, care poate deschide și închide luminatoarele după cum este necesar. În afară de menținerea funcționării automate și/ au de la distanță pentru ventilație naturală, luminatoarele au, de asemenea, senzori de ploaie integrați care le închid automat în condiții meteorologice nefavorabile.

Active House – pentru a ne simți bine acasă

La fel cum cele mai recente modele de vehicule electrice sunt atrăgătoare pentru că tehnologia și designul lor sunt foarte integrate, strategiile de inovare și design din spatele Great Golf Centennial Park Residence funcționează holistic, declanșând o apreciere emoțională - și nu doar o curiozitate științifică - pentru locuințele sustenabile și sănătoase. Și, similar cu cea mai recentă generație de vehicule electrice,unde consumatorii doresc fiabilitate, performanță și stil într-un singur pachet complet, și aici avem o locuință fără probleme, care respectă mediul în timp ce îmbunătățește calitatea vieții.

 

Partneri:

Constructor: Geat Gulf

Design

superkül Inc. (architect), Building Knowledge Canada Inc., Brockport Home Systems Ltd., Danish Technical Institute, VELUX A/S Building Industry

Produse:

ROXUL, Home Technology, Rogers, Lennox, Huber Engineered Wood