Casa de lângă Grădina lui Venus
Austria

Cum construiești o casă nouă pe un sit care a găzduit o fermă istorică și de o livadă de fructe? Construind noua casă deasupra celei vechi. Rezultatul: o Casă Activă, luminoasă și neconvențională.

Sustenabilitatea implică găsirea de noi soluții. Dar, uneori poate să implice și păstrarea celor vechi. În 2012, aceasta a fost situația și în micul sat austriac Willendorf.

Aici, un tânăr fermier și-a dorit să creeze un spațiu modern de locuit, un loft, în locul vechii ferme care aparținuse mamei sale. A primit autorizația de a renova casa și ales să facă acest lucru după standardele Casei Active  - realizând o construcție cu o vedere superbă a livezilor întinse  – denumite Grădina lui Venus.

Satul Willendorf este renumit pentru Venus de Willendorf, cea mai semnificativă descoperire din Paleoliticul Superior găsită pe teritoriul austriac. Willendorf este, de asemenea, cunoscut pentru producția sa de fructe - în special caisele sale Wachau.

Cu alte cuvinte, s-a găsit o modalitate prin care comunitatea să aibă grijă de istoria sa și de peisajul său unic. Tânărul fermier nu a făcut nici o excepție: și-a dorit să păstreze atât locuința mamei sale, cât și livada care făcea parte din situl arheologic.

Pentru a transforma o fermă veche într-o proprietate modernă, spațioasă, păstrând în același timp contextul natural - o livadă de caise și priveliști superbe - echipa de proiect trebuia să se gândească la o soluție neconvențională. Noua structură urma să reducă emisiile de CO2 și să stabilească un precedent în revitalizarea durabilă a zonelor rurale existente.

Designerul Volker Dienst și arhitectul Christoph Feldbacher au venit cu o soluție: extinderea etajului superior al clădirii istorice înguste, cu o "casă pe casă". Planurile s-au concentrat asupra maximizării luminii naturale și păstrării priveliștei către livezi.

 

În ciuda densității ridicate a clădirilor din vecinătate, Casa de lângă Grădina lui Venus oferă cu generozitate lumină naturală, intimitate și o legătură puternică cu mediul natural. Ferestrele montate în combinații pe orizontală amplasate pe partea estică și ferestrele orientate strategic pe partea vestică aduc lumină în profunzime în interior.

Toate zonele de la ultimul etaj sunt iluminate uniform pe tot parcursul anului, chiar și în zilele înnorate, prin peretele de sticlă de pe partea nordică, care oferă, de asemenea, o vedere neîntreruptă a livezii de caise și a văii Dunării.


Radarul Active House arată performanța clădirii pe baza datelor calculate.

 Ferestre VELUX cu acționare de la distanță®

  • Control automatizat
  • Cu acționare electrică sau solară
  • Aer proaspăt și climat interior mai sănătos

Dacă îți dorești confort deplin, ferestrele de mansardă VELUX INTEGRA® sunt răspunsul dorințelor tale. Ferestrele VELUX INTEGRA îți permit controlul de la distanță prin intermediul unui întrerupător de perete wireless. Un senzor de ploaie premontat va închide auutomat fereastra dacă începe să plouă. Alege între operare electrică sau solară și bucură-te de confort. Mai mult, ferestrele tale electrice sau solare VELUX INTEGRA® sunt pregătite pentru o casă inteligentă, deoarece sunt compatibile cu kitul de control climatic VELUX ACTIVE with Netatmo.

Familia de produse VELUX cu acționare de la distanță®

Familia de produse VELUX INTEGRA® conține un portofoliu de ferestre de mansardă, rulouri decorative și parasolare cu acționare electrică sau pe baza energiei solare, care fac viața utilizatorului ferestrei de mansardă VELUX mult mai ușoară, mai confortabilă.