Cum aleg fereastra de mansardă potrivită?

Ghidul nostru simplu te îndrumă în privința celor mai importante cinci lucruri pe care să le iei în considerare când alegi o nouă fereastră de mansardă.

  • O recomandare generală ar fi aceea ca suprafața geamurilor din cameră să fie egală cu cel puțin 10 % din suprafața pardoselii, pentru a asigura o lumină naturală maximă. Suntem pregătiți să te ajutăm să selectezi dimensiunea corectă pentru fereastra de mansardă VELUX din camera ta.

  • Ferestrele noastre de mansardă oferă trei tipuri diferite de acționare, care pot îndeplini toate diferite nevoi. Totul se reduce la locul în care ți-ai dori să montezi noua ta fereastră de mansardă VELUX.

  • Toate ferestrele de mansardă VELUX sunt prevăzute, în dotarea standard, cu geam dublu, însă, dacă este necesar, poți alege și varianta cu geam triplu. Indiferent de nevoile tale, credem că putem găsi geamul potrivit pentru fereastra ta de mansardă.

  • Oferim diferite tipuri de finisaj interior pentru noua ta fereastră de mansardă: poliuretan alb și lac transparent. Fiecare dintre acestea este adecvat pentru anumite tipuri de camere, așadar permite-ne să te ajutăm să îl selectezi pe cel potrivit.

  • Adaugă rulouri opace, rulouri exterioare parasolar sau rolete exterioare VELUX, pentru a profita la maximum de noua ta fereastră de mansardă. Indiferent dacă dorești să beneficiezi de un somn de noapte odihnitor sau doar să blochezi razele soarelui, accesoriile noastre reprezintă completarea perfectă a noii tale ferestre de mansardă.

Deschiderea și închiderea ferestrelor de mansardă

Oferim trei metode diferite de acționare pentru ferestrele noastre de mansardă:

Cu telecomandă

Prin simpla apăsare a unui buton, ferestrele tale de mansardă se vor deschide și închide așa cum le comanzi; atât e de ușor. Interiorul tău nu se va deteriora dacă vremea devine ploioasă, deoarece ferestrele se închid automat la primele picături de ploaie.

Dacă, pe lângă aceasta, achiziționezi și VELUX App Control, poți gestiona toate ferestrele de mansardă cu acționare electrică sau solară, roletele exterioare și rulourile VELUX de pe un dispozitiv mobil, după nevoi.

Dacă îți plac sistemele inteligente, ia-ți kitul de control climatic interior VELUX ACTIVE cu NETAMO. Urmărind datele meteorologice și măsurând umiditatea și nivelul de CO2 din locuința ta, acesta va avea grijă să ai un spațiu de locuit sănătos. În acest fel, poți ventila convenabil o baie plină de aburi după un duș stând confortabil în pat. Lasă-ți locuința să te servească.

Manual

Spre deosebire de ferestrele verticale, vei avea o experiență nouă cu ferestrele de mansardă atunci când le acționezi.

Ferestre de mansardă cu articulare mediană: Acestea se întorc de-a lungul unei axe orizontale centrale. Deschide-le cu mânerul aflat în partea superioară, dacă fereastra de mansardă este instalată la o înălțime la care le poți accesa cu ușurință. Aceste ferestre oferă priveliști excelente ale împrejurimilor și mai mult spațiu pentru mobilier. În cazul în care acoperișul tău permite instalarea la o înălțime ceva mai mare sau dacă există un parapet mai înalt, trebuie să poți deschide ferestrele de mansardă cu un mâner situat în partea de jos.

Ferestre cu articulare în partea superioară: Dacă preferi o priveliște neobstrucționată și să te uiți pe fereastră stând în picioare, ferestrele noastre cu articulare în partea superioară vor deveni preferatele tale în camerele din mansardă. Cerceveaua acestora se deschide complet către exterior, permițându-și să te bucuri de panorama din jurul locuinței tale.

Bine de știut

Indiferent de metoda de acționare, la toate aceste ferestre de mansardă poți roti cerceveaua ferestrei și o poți fixa pentru o curățare ușoară a geamului exterior.

Geamul ferestrei de mansardă

Vrem să te ajutăm să te concentrezi pe lucrurile mai importante din viața ta; astfel, cu gama noastră de geamuri de fereastră, ne asigurăm că nu te preocupă nimic altceva. Iată sfaturile noastre:

Simți răcoare, simți căldură

Indiferent de anotimp, îți place să te simți bine la interior. În timpul anotimpului în care este nevoie de încălzire și în săptămânile imediat anterioare și ulterioare acelei perioade, dorești să menții căldura înăuntru. Uită cum este afară și bucură-te de o temperatură interioară plăcută cu geamurile noastre cu izolare termică excelentă.

Alege geamurile cu 3 straturi și varianta de geam 66, care oferă un coeficient Uw de 1,0 W/m2K (reprezentând nivelul de transfer termic, a cărui valoare este cu atât mai bună cu cât este mai mică) pentru casa ta nouă, acoperișul tău nou, ca soluție pregătită pentru viitor.

Zgomot de trafic, ploaie

În funcție de zona în care locuiești, zgomotul exterior poate fi un factor care să îți ruineze liniștea când stai acasă. Variantele noastre de geam 68, cu valoarea Rw de 35 dB (reprezentând reducerea sunetului, deci cu cât mai mare, cu atât mai bine), vor fi eficiente în orașe. Dacă ești mai sensibil(ă) la zgomot sau dacă locuiești aproape de drumuri principale, alege varianta 66 (Rw=37 dB). În cazul în care ai un aeroport sau o autostradă în vecinătate, varianta de geam 62 (Rw=42 dB) îți va asigura confortul.

Bucură-te de un somn neîntrerupt fără a fi trezit(ă) de zgomotul ploii lovind în fereastră. Variantele noastre de geam 68, 66, 62 au această caracteristică.

Mai puține treburi casnice

Învelișul care respinge murdăria îți permite să petreci mai puțin timp curățând geamul ferestrei și mai mult timp bucurându-te de priveliște. Variantele noastre de geam 66 sunt livrate cu acest strat special ușor de curățat.

Sentimentul de siguranță

Este dificil să te pregătești pentru evenimentele neașteptate. Din acest motiv, livrăm toate ferestrele noastre de mansardă cu geam securizat. Acesta adaugă duritate geamului exterior, pentru a proteja împotriva evenimentelor meteorologice extreme precum furtunile puternice și grindina. Îți poți proteja interiorul și familia alegând variantele de geam 68, 66 cu sticlă securizată laminată. Aceasta previne căderea sticlei în cameră în cazul spargerii accidentale.

Dacă locuiești într-o zonă extrem de însorită, îți oferim variantele de geam 68, 66 și 62, care îți vor proteja mobilierul interior pentru a nu se decolora din cauza razelor UV dăunătoare ale soarelui.

Finisaj intern

Oferim trei tipuri diferite de finisaj intern pentru ferestrele noastre de mansardă:

  • Fereastră de mansardă cu strat de acoperire din poliuretan alb: Această fereastră are în interior lemn, care este acoperit cu un strat de poliuretan lăcuit alb. Grație acestuia, vei obține de la VELUX soluții care au atât o izolare termică excelentă, cât și rezistență la umezeală. Suprafața ferestrelor noastre este durabilă, rezistentă la zgârieturi și are o durată de viață extrem de mare. Alege-o pentru orice cameră în care sunt ideale ferestrele ce au nevoie de puțină întreținere sau în care există umezeală mare, în mod regulat (de exemplu, baia, bucătăria). Sfat pentru întreținere: suprafața ferestrei nu necesită întreținere.

  • Fereastră de mansardă din lemn cu lac transparent: Producem această fereastră pentru tine din lemn masiv de pin, pentru durabilitate. Suprafața de lemn este protejată de acoperirea cu un lac incolor fără solvenți, de o calitate excelentă. Alege această fereastră pentru interioare naturale, camere de zi sau dormitoare. Sfat pentru întreținere: tratează lemnul la fiecare 4 ani (șmirgheluiește și reaplică lacul).

  • Fereastră de mansardă vopsită în alb: Fereastra este fabricată din lemn masiv de pin, pe care îl acoperim cu un lac alb fără solvenți, de înaltă calitate. Disponibilă în gama noastră de ferestre de mansardă Premium. Alege această fereastră pentru camerele în care preferi un aspect alb, modern. Sfat pentru întreținere: tratează suprafața la fiecare 7 ani (șmirgheluiește și reaplică lacul).

Rulouri și rolete exterioare

Accesoriile reprezintă tușa finală ce completează confortul și designul interior al locuinței tale. Ia în considerare nevoile tale și combină liber produsele de interior cu cele pentru exterior.

Protecția împotriva căldurii pe timpul verii

Doar produsele noastre pentru exterior blochează razele solare înainte ca acestea să atingă geamul ferestrei. Opțiuni: rulouri exterioare parasolare, rolete exterioare opace, rolete exterioare.

Izolare pentru menținerea căldurii pe timpul iernii

Dacă dorești să folosești un strat de izolație în plus între lumea exterioară și încăperea ta, folosește accesoriile noastre ca scut pe fereastra de mansardă. Acestea te ajută să menții căldura în cameră pe timpul iernii. Opțiuni: rulou plisat-opac, eficient energetic; roletă exterioară opacă; roletă exterioară.

Întuneric complet

Oferim diverse soluții opace în care țesătura/materialul pe care o/îl folosim nu vor lăsa lumina să pătrundă înăuntru. Opțiuni: rulouri plisate-opace, eficiente energetic; rulouri duo; rulouri plisate opace, eficiente energetic – (fiecare într-o gamă largă de culori); rolete exterioare opace; rolete exterioare.

Unitate de control al luminii cu umbrire

Culoarea ruloului pe care îl alegi este cea care va defini gradul de umbrire. Vestea bună este că ai multe culori din care poți alege. Ruloul semitransparent, cu materialul său drept, arată neted, ruloul plisat aduce „forme geografice” pe fereastra ta de mansardă, iar jaluzeaua este soluția rezistentă la apă pentru camerele cu umiditate mare.

Oprește insectele

Plasele împotriva insectelor pe care le oferim sunt dotate cu o plasă transparentă instalată pe peretele interior (finisajul interior). Ele îți permit să te bucuri de aerul curat fără enervanții musafiri nepoftiți.

Reducerea zgomotului ploii

Produsele noastre pentru exterior reduc zgomotul picăturilor de ploaie care lovesc geamul ferestrei de mansardă. Opțiuni: rulouri exterioare parasolare, rolete exterioare opace, rolete exterioare.

Securitatea locuinței

Îți poți proteja ferestrele de mansardă de posibile deteriorări (de exemplu, din cauza grindinei) sau casa de hoți care pot intra de pe acoperiș. Opțiuni: rolete exterioare.

Montator instalând o nouă fereastră de mansardă VELUX pe un acoperiș cu țiglă neagră.