Există o mansardă neutilizată în casa ta? Dacă ai răspuns „da”, ai putea dori să iei în calcul transformarea acesteia într-un spațiu locuibil complet funcțional pentru familia ta. Este modul perfect prin care să adaugi casei tale un spațiu suplimentar accesibil ca preț și care îți va economisi bani în viitor. Când aduci modernizări unei mansarde care a fost folosită doar pentru depozitare, trebuie să verifici dacă acoperișul funcționează corespunzător, să o izolezi bine și să te gândești la încălzire și la pardoseli noi; adaugi un etaj nou, care se va trezi și va începe să-și trăiască propria viață.

Un acoperiș izolat corespunzător va duce la economii de energie majore, ceea ce devine din ce în ce mai important. Renovarea casei este, de asemenea, un pas către o locuință sănătoasă. Studiile arată că aproximativ 80 de milioane de europeni locuiesc în clădiri nesănătoase, care dăunează sănătății lor mintale și fizice. Aceștia nu sunt satisfăcuți de situația lor locativă și nu știu ce să facă în privința aceasta.

Aproape 60% dintre respondenți ar lua în considerare renovarea casei pentru economisirea energiei. Dacă dorești să începi procesul de renovare și nu știi de unde să începi, ia legătura cu un profesionist, care te va ajuta să găsești soluția perfectă pentru tine. Și ai putea găsi inspirație și pe acest site web.

Șapte principii ale transformării mansardei

1. Transformarea mansardei

Etajul neutilizat de sub acoperiș are un potențial imens. Transformarea mansardei într-un spațiu locuibil poate crește suprafața utilă a casei cu până la 35%. Transformarea mansardei este o modalitate mai economică de a crește spațiul locuibil decât o extindere, deoarece nu mai este nevoie să se construiască o fundație, un etaj și un acoperiș.

2. Suprafață mai mare a ferestrei

Proiectarea adecvată a iluminatului locuinței va asigura un mediu interior plăcut, plin de lumină naturală și aer curat în fiecare cameră și la fiecare etaj. O combinație de ferestre de fațadă și de mansardă va avea grijă de acest lucru. Distribuția ferestrelor la parter și primul nivel contribuie la iluminatul ideal, ceea ce poate spori cantitatea de lumină naturală din casă cu până la 40%.

3. Casa scărilor

Conceptul de ventilație deschisă asigură o distribuție mai bună a luminii naturale și o ventilație mai eficientă prin efectul de coș. Lumina naturală este distribuită către toate etajele printr-o casă a scării deschise, iar efectul de coș ajută la canalizarea evacuării aerului umed prin ferestrele de mansardă de la capătul de sus al casei scării, în timp ce aerul curat pătrunde în apartament prin ferestrele și ușile deschise.

4. Protecție solară dinamică

Protecția solară exterioară oferă protecție termică împotriva supraîncălzirii. Aceasta reduce supraîncălzirea în interior pe timpul verii și asigură confortul la interior pe parcursul zilei, pe durata întregii zile și în orice anotimp. Pentru a controla cantitatea de lumină, folosește rulourile interioare.

5. Ventilație hibridă

În timpul verii, ferestrele și scara sunt folosite pentru a răci natural clădirea, de exemplu, prin folosirea efectului de coș pentru un schimb de aer eficient. În timpul iernii, ventilația mecanică ajută la menținerea unei calități bune a aerului în interior și la reducerea nivelului de umiditate. Un sistem de ventilație eficace este așa-numitul sistem de ventilație hibrid, care combină ventilația mecanică și hibridă prin automatizarea ferestrelor și a încălzirii.

6. Protecție termică exterioară îmbunătățită

O protecție termică exterioară de calitate a casei constă într-o fațadă izolată și un acoperiș izolat. Acestea, combinate cu un sistem de încălzire modern, ajută la optimizarea parametrilor energetici și confortului termic în locuință. Un sistem de încălzire îmbunătățit include încălzirea sub pardoseală, precum și radiatoare moderne pe pardoseli. Față de starea inițială, casa va avea nevoie, constant, de 80% mai puțină energie.

7. Locuința inteligentă

Automatizarea nu este un domeniu exclusiv industrial, ci și al locuințelor moderne. Sistemele inteligente facilitează locuitul într-o casă sănătoasă. Senzorii care măsoară temperatura, umiditatea și nivelul de CO2 monitorizează calitatea mediului interior. Ferestrele pot, astfel, ventila sau umbri sau se pot închide în caz de ploaie. Cu ajutorul aplicației, sistemul poate fi controlat, practic, de oriunde.

Transformarea mansardei casei noastre ne-a permis să utilizăm un spațiu pe care nu credeam că-l avem.

Patrick, proprietar

Montator instalând o nouă fereastră de mansardă VELUX pe un acoperiș cu țiglă neagră.

Te interesează diverse camere pentru proiectul tău?