Ce beneficii ai dori să obții de la noua ta fereastră de mansardă?

Camere mai luminoase, mai mari și mai primitoare

O fereastră de mansardă lasă să intre de două ori mai multă lumină comparativ cu o fereastră verticală de aceeași dimensiune, creând o senzație inegalabilă de lumină și spațiu deschis.
Un proiect de înlocuire a unei ferestre de mansardă reprezintă momentul perfect în care poți adăuga mai multe ferestre, deoarece o singură fereastră de mansardă oferă lumină suficientă doar pentru o încăpere mică.
Formula pe care o poți folosi atunci când dorești să afli care este suprafața vitrată necesară camerei tale, poți calcula acest lucru  ca suprafața virtată să aibă cel puțin 10 % din suprafața pardoselii din cameră.

Când treci de la o singură fereastră de mansardă la două, trei sau mai multe, aceasta nu înseamnă un timp de montare îndelungat, ci îți va asigura, în schimb multiple beneficii, mult mai multă lumină naturală, oferindu-ți, în același timp, o perspectivă superbă asupra cerului și mult mai mult aer proaspăt în încăpere. O cantitate suficientă de lumină naturală reduce necesitatea consumului de electricitate și s-a dovedit că aceasta contribuie la menținerea ritmului nostru circadian.

Sporește eficiența energetică a locuinței tale


O fereastră  de mansardă înocuită poate spori eficiența energetică a locuinței tale în mai multe moduri. Până la 30 % din pierderea de căldură dintr-o locuință are loc prin ferestrele de mansardă și, dacă ferestrele tale de mansardă au mai mult de 20 de ani, atunci  o fereastră de mansardă nouă va reduce pierderea de energie cu peste 50%.

Beneficiile eficienței energetice se aplică și în lunile de vară.
Capacitatea de a deschide ferestrele de mansardă pentru a asigura ventilația reduce necesitatea ventilației mecanice, precum aerul condiționat și ventilatoarele oscilante. De asemenea, mai multă lumină naturală reduce nevoia de lumină artificială.

Asigură-ți confortul cu un climat interior mai bun

 
Deschide ferestrele de mansardă pentru fluxul natural de aer proaspăt și adu aerul curat de afară în interiorul casei tale. Aerul proaspăt este vital pentru sănătatea noastră, deoarece ne ajută să gândim clar și să ne simțim plini de energie în timpul zilei și ne asigură un somn mai bun pe timp de noapte. Ferestrele de mansardă contribuie la un climat interior mai proaspăt și mai confortabil, ajutând la eliminarea CO2, a umidității și a particulelor de praf, adăugând aer proaspăt și curat. Acest lucru creează un sentiment de bunăstare și îți poate revitaliza și reîmprospăta nivelul de energie.
Adăugă VELUX ACTIVE pentru a te bucura de automatizarea ferestrelor de mansardă și astfel vei putea ventila în funcție de temperatură, CO2 precum și nivelul de umiditate dar nu în ultimul rând și pentru a crea un climat interior optim.

Îmbunătățește-ți izolația


Izolația îmbunătățită oferită de tocul și geamul ferestrei noi de mansardă VELUX reduce energia necesară încălzirii locuinței tale, împiedicând frigul să intre în casă prin curenți sau punți termice.

Montare rapidă

 
Înlocuirea unei ferestre de mansardă existente se poate face într-o singură zi, de către un montator certificat VELUX, iar majoritatea montajelor pot fi realizate din interiorul casei tale, fără a fi nevoie de schele sau de autorizații.
Dacă dorești să adaugi ferestre de mansardă suplimentare pentru a crește senzația de spațiu și deschidere în casa ta, acestea pot fi montate de obicei în timpul unei singure vizite pentru a-ți dubla lumina naturalî într-o singură zi.
 

Umple-ți locuința cu aer proaspăt


Unul dintre lucrurile minunate oferite de o fereastră de mansardă este capacitatea de a-ți ventila rapid și eficient locuința.
Dacă aerisești de trei ori pe zi, câte 10 minute, vei îmbunătăți semnificativ calitatea aerului din interior. Dacă deschizi fereastra de mansardă de la un etaj superior și o fereastră de la un etaj inferior, creezi efectul de tiraj, care îți va ventila intens locuința.
Dacă dorești să lași să intre mai mult aer proaspăt, deschide clapeta de ventilare a ferestrei de mansardă pentru o ventilare constantă, de nivel redus, și o ambianță plăcută în interior.

Protejează-ți locuința împotriva căldurii


Pentru a obține cea mai bună protecție împotriva căldurii, adaugă un rulou exterior parasolar pentru a bloca razele soarelui înainte ca acestea să ajungă pe geamul ferestrei de mansardă sau chiar o roletă exterioară pentru a-ți proteja complet locuința împotriva oricăror condiții meteorologice.

Protejează-te împotriva zgomotelor din exterior


Bucură-te de un interior mai liniștit și uită de zgomotele exterioare cauzate de trafic sau de ropotul ploii. Noua construcție a ferestrei îți îmbunătățește confortul și liniștea, datorită parametrului mai bun de izolare fonică. Dacă dorești să reduci zgomotul ploii, vezi ferestrele cu caracteristica de reducere a zgomotului ploii.

Ușor de curățat și de întreținut


Bucură-te de o perspectivă superbă, fără să te îngrijorezi despre cum vei curăța fereastra ta de mansardă. Ferestrele de mansardă VELUX pot fi rotite ușor din balamale, pentru o curățare ușoară, din interiorul locuinței. Totodată, caracteristicile impermeabile puternice ale învelișului din poliuretan sunt excelente pentru umiditate și camerele cu trafic intens, deoarece sunt ușor de curățat prin ștergere.

Mai puține bătăi de cap


Noile caracteristici îmbunătățesc siguranța și securitatea ferestrei tale de mansardă. Geamul exterior ranforsat oferă o rezistență suplimentară împotriva spargerii, iar laminarea de siguranță nu lasă geamul să se spargă în bucăți, în situația puțin probabilă în care, totuși, se sparge.
Fiecare fereastră de mansardă VELUX a fost testată în cele mai dificile condiții meteorologice, pentru a le oferi clienților noștri mai multă siguranță, fiind însoțită și de garanție.

Ușor de utilizat. Ușor de îndrăgit.


Numeroasele tipuri de utilizare îți oferă flexibilitatea de a alege o fereastră de mansardă care îți îndeplinește nevoile specifice. Alege ferestre de mansardă cu articulare mediană, acționate din partea superioară, pentru a beneficia de o priveliște minunată și de spațiul necesar pentru a-ți pune mobilierul dedesubt. Sau alege ferestrele de mansardă cu acționare de jos, pentru camerele cu parapet mai înalt, astfel încât să beneficiezi de un confort maxim la deschidere. Pentru o vedere panoramică uimitoare, vezi gama de ferestre de mansardă cu deschidere în partea de sus. Ferestrele cu acționare electrică sau solară îți permit să acționezi fereastra de mansardă cu ajutorul unei telecomenzi asociate și se poate conecta la sistemul VELUX ACTIVE pentru o deschidere și închidere automată. Sau, de asemenea, se poate controla vocal folosind aplicația pentru smartphone VELUX ACTIVE.