Ce trebuie să iei în considerare la planificarea ferestrelor de mansardă în locuința ta?

1. Poziția ferestrelor poate afecta iluminarea camerelor

Performanța luminii naturale din locuința ta poate fi îmbunătățită prin numărul de ferestre de mansardă și prin poziționarea acestora. În condiții similare, ferestrele de mansardă oferă cel puțin de două ori mai multă lumină decât ferestrele verticale de aceleași dimensiuni. Pe lângă furnizarea unei cantități mai mari de lumină naturală, ferestrele de mansardă s-a dovedit că oferă și un factor crescut de luminanță a pereților și că reduc efectul de orbire.

Ferestrele, poziționarea și combinarea acestora, vor influența distribuția luminii naturale și priveliștea către exterior. În camere diferite, ferestrele pot fi montate la înălțimi diferite, ele putând fi deschise manual sau electric, cu ajutorul telecomenzii. În funcție de amplasarea ferestrelor de mansardă și de panta acoperișului, poți alege ferestre de mansardă cu articulare în partea superioară sau cu articulare mediană.

2. Materialele ferestrelor pot varia de la o cameră la alta

Alegerea materialului tocului pentru fereastra de mansardă este importantă mai ales în camere precum baia sau bucătăria, unde ferestrele se pot deteriora din cauza umidității ridicate și a fluctuațiilor de temperatură. Pentru astfel de spații, se recomandă alegerea poliuretanului, care este mai puțin sensibil la umezeală.

3. Confort termic

Știai că, prin amplasarea adecvată a ferestrelor de mansardă, poți obține confort termic în toate cele patru anotimpuri și chiar trăi fără sistemul de aer condiționat? Obține energie gratuită și căldură de la soare cu mai multă lumină solară iarna și asigură-te că ai camere răcoroase vara prin montarea profesionistă a rulourilor și a roletelor exterioare. În acest fel, poți să te simți bine în locuința ta și să economisești multă energie.

4. Energie regenerabilă pentru locuința ta

Amplasarea ferestrelor de mansardă trebuie adaptată formei acoperișului. Cu ajutorul diverselor soluții și combinații de ferestre de mansardă, poți coordona cu ușurință această amplasare cu cea a panourilor fotovoltaice și îți poți produce propria energie regenerabilă pentru locuință fără a-ți sacrifica standardul de viață.

Care sunt tipurile de ferestre de mansardă cele mai potrivite pentru tine?

Fiecărui acoperiș și fiecărei camere i se pot potrivi numeroase soluții, care îți pot transforma casa în locuința de vis. Află ce tip de fereastră de mansardă ți se potrivește cel mai bine.

Profită la maximum de noile tale luminatoare

Cu o combinație de două sau mai multe ferestre de mansardă, poți crea camere spațioase, cu mai multă lumină și priveliști excelente!

Descoperă noile experiențe și dimensiuni ale locuinței tale cu balconul VELUX.

De la cerul de deasupra la viața vibrantă a străzii, cu seturile de ferestre VELUX în formă de L, poți vedea totul.

Cu fereastra pentru acoperiș terasă VELUX, camera ta de zi și terasa se unesc într-un unic spațiu încântător.