Să locuiești 
la​ mansardă?​ 

O idee bună!

Cum să transformi "punctele slabe" ale mansardei în cel mai mare atu al mansardei tale?

 • 1. Dacă apar infiltrații în jurul ferestrelor de mansardă?
  Foarte important este ca montajul ferestrei de mansardă în acoperiș să fie realizat de către un montator specializat, precum montatorii parteneri VELUX, care oferă garanție specială pentru montaj. Dacă la montajul ferestrei de mansardă se utilizează, în plus, produsele pentru izolare termică și hidroizolare, neliniștea datorată posibilelor infiltrații nu are fundament. Te vei bucura de o viață în siguranță, într-o mansardă fără risc de infiltrații.
 • 2. Dacă iarna este prea frig și apar curenți de aer?
  Avem nevoie de o izolare termică suplimentară în mansardă, deoarece iernile la noi pot fi foarte friguroase, iar mansarda poate fi resimțită ca un spațiu răcoros.
  Ferestrele VELUX din noua generație din categoria Standard Plus beneficiază de un sistem inovator de izolare denumit ThermoTechnology® care transformă fereastra într-un scut puternic împotriva vântului și condițiilor climaterice aprige, menținând căldura în interior. Performanțele energetice remarcabile ale ferestrei se traduc prin facturi mai mici la încălzire, gradul de izolare al ferestrelor VELUX Standard Plus care beneficiază de ThermoTechnology® fiind mai bun cu 7% comparativ cu cel al ferestrelor care nu au încorporat acest sistem.
 • 3. Ce fac dacă vara în mansardă se face prea cald?
  Podurile sunt percepute, de regulă, ca spații în care vara este foarte cald datorită supraîncălzirii suprafețelor vitrate.
  VELUX are o soluție pentru acest inconvenient, iar aceasta se numește rulou exterior parasolar. Acesta se montează cu ușurință pe exteriorul ferestrei, prevenind astfel supraîncălzirea acesteia, deoarece razele soarelui nu ating geamul. În plus, fiind fabricat din material tip plasă, priveliștea nu este afectată. Conform ultimelor cercetări făcute de VELUX, acest rulou scade temperatura cu până la 5 grade!
 • 4. Cum aș putea curăța geamul exterior al ferestrei?
  O altă obiecție des întâlnită se referă la modul de întreținere al ferestrelor: cum se pot curăța geamul exterior? Este posibil acest lucru? 
  Datorită articulării mediane, toate ferestrele de mansardă VELUX se rotesc 180 de grade,   și pot fi blocate în acea poziție cu ajutorul unui zăvor, astfel ele fiind fixate în siguranță. Prin rotire, geamul exterior este accesibil din interior și se poate curăța cu ușurință folosind ambele mâini. Lumina naturală poate să pătrundă mai bine prin ferestrele al căror geam strălucește!
 • 5. Dacă plouă, pot să ventilez în interior?
  Știai că ferestrele de mansardă VELUX pot ventila mansarda, chiar dacă sunt închise? Toate modelele au clapetă sau fantă de ventilare integrată care permite aerisirea mansardei cu fereastra închisă. Trebuie doar să lași deschisă clapeta sau fanta.

 • 6.  Dacă se sparge geamul, ce fac?
  Suprafața geamului ferestrei este cea mai expusă intemperiilor și de aceea este foarte important ca aceasta să ofere siguranță maximă locuitorilor mansardei. Toate modelele de ferestre VELUX au geam exterior întărit, foarte rezistent la șocuri (testat cu o bilă de metal aruncată de la mare distanță), VELUX asigurând înlocuirea geamului în cazul în care, în condiții excepționale, acesta s-ar sparge. În plus, geamul interior este laminat, iar dacă sticla este lovită foarte puternic din interior și s-ar sparge, nu se poate fragmenta sau împrăștia, asigurând protecție întregii familii.
 • 7. Cum pot rezolva problema spațiului nefolosit de sub pantele mansardei?
  O parte din spațiul mansardei, datorită înclinației mici, poate fi considerat un spațiu “pierdut”. Cu toate acestea, montajul unei ferestre de mansardă cu articulare mediană și bară de operare în partea de sus dă posibilitatea amplasării mobilierului imediat sub fereastră. Scaune, un birou sau chiar un pat, diferite rafturi pentru depozitare pot fi găzduite cu succes în aceste colțuri, neafectând posibilitatea de închidere sau deschidere a ferestrei.
  Chiar convenabil, nu-i așa?