{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
O familie prea mare pentru o casă tradițională cu trei etaje

Decizia lui Patrick și a Laurei Jackson de a cumpăra o casă în sistem duplex construită în anii 1930 în zona istorică York a fost una simplă. Proprietatea era planificată pentru a fi supusă unei transformări a mansardei, ceva ce cuplul știa că va avea nevoie pe măsură ce familia lor va crește. Aceștia se gândeau la casa lor ca la o pânză goală pe care puteau picta cum va arăta viitorul lor de vis. Pentru această familie, totul a mers conform planului!

Acum, cinci ani mai târziu, odată cu sosirea celui de-al doilea copil, familia a devenit prea mare pentru a mai locui în casa lor tradițională cu trei dormitoare, configurate inițial pe două etaje. Din fericire, erau pregătiți de o nouă lucrare la clădire, care a fost acum transformată într-o casă cu patru dormitoare, pe trei etaje, prin transformarea mansardei într-un spațiu luminos și aerisit. De fapt, acesta era un proiect interesant pe care de abia așteptau să-l înceapă!

Patrick, 35 de ani, și Laura, 34 de ani, sunt avocați și locuiesc cu copiii lor Laurie, 3 ani și Rudy, 8 luni. Patrick ne împărtășește câteva detalii despre proiect. „Încă de la prima vizionare, știam cu siguranță că această casă avea potențialul de a fi transformată. Eram foarte încântați de această idee atunci când am cumpărat-o. Primul proiect pe care l-am desfășurat atunci când ne-am mutat a fost să extindem parterul construind încă un etaj, care să ne ofere mai mult spațiu de locuit la etaj.”
Cu această nouă configurație, casa era confortabilă pentru familia cu trei membri, însă Patrick și Laura știau că vor avea nevoie de mai mult spațiu în momentul în care au urat bun venit unui nou membru mic al familiei lor. „Aveam nevoie de încă un dormitor la etaj, gândindu-ne, în special, la momentul în care vor crește copiii. Astfel că, împreună cu arhitectul nostru de la Design4Architecture, ne-am uitat la spațiul disponibil la mansardă și am realizat că era o suprafață destul de mare care nu era utilizată, dar care putea fi transformată într-un spațiu superb.”

Ideale ca ferestre poziționate în locuri greu accesibile

Ferestrele de mansardă VELUX cu acționare electrică și solară sunt ideale în situațiile în care ferestrele sunt poziționate în locuri greu accesibile, precum tavanele boltite. Acest sistem inovator de ferestre, rulouri și rolete exterioare controlate de la distanță îți permit să le deschizi și să le închizi prin simpla apăsare a unui buton. Datorită întrerupătorului de perete, poți ajunge foarte ușor și rapid la fiecare fereastră. Aceste sisteme sunt ideale pentru situațiile în care ferestrele sunt amplasate în locuri greu accesibile, fiind cea mai bună alegere pentru a asigura aerisirea și un confort mai bun în interior.

Prin noul design și deschiderea spațiului, această casă de familie corespunde acum nevoilor lor, rămânând în același timp un spațiu interesant, distractiv și relaxant. Transformarea mansardei care a rezultat din această lucrare include un dormitor matrimonial cu baie. De asemenea, a condus la extinderea camerei de depozitare de la primul etaj, pe care au transformat-o în camera lui Rudy. Transformarea mansardei le-a permis să scoată plafonul din camera lui Rudy pentru a crea o cameră mult mai interesantă. Patrick a spus: „Când ne-am decis să transformăm mansarda, ne-am dorit să facem în așa fel încât să pătrundă cât mai multă lumină naturală, de aceea am optat pentru ferestre de mansardă VELUX de mari dimensiuni în dormitor și unele mai mici pe casa scării și în camera de depozitare.”

Familia a colaborat cu Howard Knowles, Consultant de Design și Fațade Externe și cu firma locală de construcții, York Building & Roofing, care a efectuat toate lucrările de construcții și a montat patru ferestre de mansardă VELUX cu articulare mediană, dintre care două sunt cu acționare electrică, precum și rulouri opace VELUX.

"Știam că voiam să utilizăm ferestrele de mansardă VELUX având în vedere reputația mărcii în ceea ce privește calitatea și varietatea produselor."
- Patrick, proprietarul casei

Rulouri opace cu acționare electrică

Alegerea perfectă pentru camera unui copil, aceste rulouri putând bloca lumina naturală de afară, pentru un somn de după-amiază calm și relaxant. Rulourile ajută și la controlul căldurii din cameră, un aspect important având în vedere că mulți părinți nu doresc să utilizeze sisteme de aer condiționat în camerele copiilor. De asemenea, cu această soluție electrică, părinții se pot asigura că rulourile sunt simplu de controlat și în siguranță, întrucât nu există șnururi în jurul ferestrelor.

Utilizarea unui spațiu nevalorificat

Patrick a adăugat: „Am vrut să montăm rulouri opace Duo pentru a nu lăsa iluminatul stradal să ne deranjeze în dormitor noaptea, dar și pentru a ține umbră în timpul zilei, ceea ce ne ajută să controlăm căldura de afară. Am achiziționat rulouri opace VELUX cu acționare electrică pentru camera în care doarme Rudy, întrucât tavanul este înalt și greu accesibil. Toate rulourile sunt foarte eficiente, suntem foarte mulțumiți de ele.”

Deși proiectul de transformare a mansardei a fost dificil pentru că cei doi copii mici locuiau în casă, familia este foarte mulțumită de spațiul creat. În loc să locuiască înghesuiți și să fie forțați să aplice soluții pe jumătate, aceștia duc acum o viață confortabilă în casa lor cu spații luminoase, deschise și aerisite, în care copiii se pot juca și adulții pot lucra, se pot odihni și în care pot petrece clipe minunate împreună. Patrick a spus: „Transformarea mansardei casei noastre ne-a permis să accesăm un spațiu pe care nu credeam că-l avem. Am scos tavanul din primul nostru dormitor mic de la etajul 1 și am utilizat un colț folosit, de altfel, pentru depozitare în mansardă pentru a crea camera perfectă pentru un bebeluș. Acum avem un dormitor luminos, aerisit și elegant cu baie pentru noi și un dormitor suplimentar pentru copii.”

"Transformarea mansardei casei noastre ne-a permis să utilizăm un spațiu pe care nu credeam că-l avem."
- Patrick, proprietarul casei
Produse VELUX recomandate
Fereastra de mansardă (GLU) cu motor KMG 
Mergi la produs

Rulou plisat semitransparent (FHL)
Mergi la produs

Rulou exterior parasolar opac (SSS)
Mergi la produs