Te gândești să-ți înlocuiești ferestrele de mansardă? 

A venit momentul să-ți înlocuiești ferestrele de mansardă? Este o întrebare valabilă și la care, uneori, este greu să răspunzi. Deși poate ferestrele de mansardă par a fi în stare bună, ele sunt expuse unui stres major. Trebuie să suporte gerul și zăpada iarna și să reziste la căldura toridă a verii, precum și la vânt, ploaie, furtuni și grindină.

Este evident că ferestrele de mansardă VELUX sunt proiectate să reziste în timp. Având în vedere faptul că tehnologiile și standardele au evoluat foarte mult în ultimele decenii, pentru a te bucura de o fereastră sigură și eficientă energetic, experții îți recomandă să o înlocuiești dacă este mai veche de 20 de ani. Urmează ghidul nostru și vei avea parte de un proces simplu de înlocuire a ferestrelor de mansardă și de o soluție de care te vei bucura mult timp! 

Înlocuirea ferestrelor de mansardă NU este un proiect de care să te ocupi personal! 

Deși înlocuirea unei ferestre de mansardă este un proces mai simplu decât ai crede, rămâne totuși o lucrare care trebuie realizată de un profesionist. Așa că lasă jos scara și dalta și caută un montator VELUX cu experiență și recomandări! Un expert profesionist poate înlocui fereastra de mansardă veche într-o singură zi.  

Profesioniștii VELUX te vor ajuta să alegi tipul potrivit de fereastră și te vor sfătui să montezi mai multe ferestre de mansardă, care îți vor transforma camera în cel mai frumos spațiu de locuit/lucrat/jucat, datorită cantității mai mari de lumină care pătrunde prin ferestre. Profesioniștii VELUX te vor ajuta să identifici cele mai confortabile opțiuni de manevrare, tipul de geam, finisajul interior și accesoriile care îți vor face locuința și mai confortabilă! Dacă vrei să contactezi VELUX pentru a beneficia de consiliere profesionistă, o poți face aici, chiar acum. 

Cum ți-ai dori să înlocuiești ferestrele de mansardă? Procedează cu atenție.  

Există trei tipuri de procese de înlocuire a ferestrelor de mansardă, în funcție de tipul ferestrelor vechi și de ideile de amenajare a camerei. Un montator profesionist va ști imediat și îți va spune care este cel mai potrivit pentru camera respectivă. 

Cea mai simplă și mai rapidă soluție este înlocuirea ferestrelor de mansardă cu păstrarea finisajelor din jurul ferestrelor, întrucât finisajul interior de pe pereții din jurul ferestrelor și suprafețele din interior va rămâne astfel intactă. Această opțiune funcționează doar dacă ferestrele de mansardă vechi și cele noi au aceeași marcă. Când se înlocuiește o fereastră de mansardă VELUX veche cu una nouă, chiar și cu această cea mai simplă opțiune de înlocuire, în unele cazuri, se poate adăuga izolație termică pentru fereastra respectivă. 

Fereastra ta de mansardă este produsă de altă companie? Nicio problemă, poate fi înlocuită cu ușurință cu o fereastră de mansardă VELUX nouă, printr-o intervenție parțială la nivelul finisajului interior, în care doar partea de sus este îndepărtată. Această variantă prezintă numeroase avantaje, întrucât noua fereastră de mansardă poate fi integrată în profunzimea structurii acoperișului, ceea ce îmbunătățește izolația termică. Odată ce spațiul a fost deschis, o altă fereastră poate fi montată cu ușurință, pentru a obține mai multă lumină naturală. 

A treia variantă de înlocuire a ferestrei de mansardă presupune intervenția la nivelul finisajului interior și adăugarea de produse de izolație. Aceasta este o variantă grozavă pentru îmbunătățirea tuturor straturilor de izolație. De fapt, este cea mai bună variantă, inclusiv dacă dorești să montezi mai multe ferestre de mansardă pentru a obține mai multă lumină naturală în cameră. Cadrul izolator VELUX asigură încadrarea precisă și sigură în structura acoperișului, în vreme ce folia barieră de vapori împiedică crearea condensului în construcția acoperișului.  

Alege finisajele interioare în funcție de cum îți dorești să arate camera la final! 

Soluțiile VELUX 

Este întotdeauna o idee bună să ne imaginăm cum ar arăta camera de vis la final și să alegem finisaje interioare care să se potrivească perfect cu această imagine. Cu VELUX, este floare la ureche!  

Varianta albă, elegantă și care nu presupune întreținere are o structură exclusivă, compusă dintr-un miez din lemn și o parte exterioară injectată cu poliuretan și este rezistentă la umiditate și variații de temperatură. Datorită durabilității excepționale în timp, este esențial să optezi pentru acest finisaj când intenționezi să înlocuiești ferestrele de mansardă din baie sau din bucătărie, fiind recomandat și pentru alte camere din casă, întrucât culoarea albă se potrivește oricărui tip de amenajare. Variantele de ferestre de mansardă realizate integral din lemn sunt acoperite cu un lac transparent pe bază de apă, care protejează lemnul împotriva murdăriei și umezelii. Acest finisaj poate fi ideal pentru mediile naturale și se încadrează perfect în camerele amenajate în stil rustic. 

Izolația este un element esențial 

Când alegi noua fereastră de mansardă, nu uita că ferestrele de mansardă moderne permit crearea unei locuințe mai confortabile și mai eficiente din punct de vedere energetic! 

Fereastra cu trei foi de sticlă (care este acum standard pentru toate ferestrele de mansardă VELUX) reduce pierderile de căldură și creează o barieră termică ce generează temperaturi mai ridicate în interior iarna și mai scăzute vara. Camerele mai bine izolate îți vor reduce factura la energie. Pentru confort sporit, poți alege ferestrele de mansardă cu trei foi de sticlă și cu funcție de reducere a zgomotului de ploaie, pentru a diminua zgomotul din exterior, precum și cu un strat ușor de curățat, care oferă o priveliște clară mai mult timp. 

Confort maxim cu noile tale ferestre de mansardă 

Pentru un confort maxim, montează rulouri și rolete externe la ferestrele de mansardă! Opace, plisate, de tip jaluzea, cu protecție împotriva căldurii... există numeroase opțiuni de rulouri și rolete exterioare, care pot fi montate pe interior sau pe exterior. Produsele VELUX exterioare te ajută să-ți protejezi locuința împotriva căldurii excesive din timpul verii. Roletele exterioare blochează razele soarelui înainte ca acestea să pătrundă în cameră, asigurând o temperatură confortabilă la interior, pe tot parcursul anului. Rulourile VELUX eficiente energetic sunt o alegere bună dacă dorești să-ți optimizezi protecția termică iarna fără să sacrifici aspectul estetic, iar rulourile opace sunt „apărătoarele” nopților odihnitoare și un element important de luat în considerare, întrucât creează întuneric extrem de eficient în cameră.  

Când miza este confortul maxim, nu uita că poți alege și ferestrele de mansardă automate, și accesoriile comod acționate cu VELUX ACTIVE! 

Dacă te gândești să-ți înlocuiești ferestrele de mansardă, proiectează-ți planul astfel încât să incluzi ferestre de mansardă suplimentare sau de dimensiuni mai mari, pentru a capta cât mai multă lumină naturală. Pe internet poți afla rapid și ușor mai multe informații despre soluțiile potrivite de combinații de ferestre.

Citește mai multe articole

Soluțiile de ferestre de mansardă VELUX vin cu beneficii suplimentare

Vezi care sunt acestea!

De ce să alegi VELUX?

Transformăm spațiile

Soluțiile noastre care promovează lumina naturală te ajută să câștigi spațiu suplimentar sub acoperiș și să aduci o valoare incomparabilă locuinței, bunăstării și modului în care utilizezi un spațiu.

Creșterea valorii imobiliare 

Ai siguranța că investiția ta în soluțiile de produse VELUX va spori valoarea proprietății, iar randamentul va fi unul considerabil.

Relaxare în propria casă

Prin gama noastră extinsă de rulouri și rolete exterioare, piese de schimb și servicii de reparație, ne asigurăm că ai parte de cea mai bună experiență posibilă.

Suntem aici să te ajutăm

Echipa noastră este dedicată să-ți asigure satisfacția totală din momentul în care ne-ai contactat pentru consiliere și până la momentul final al montării soluției.

Calitate fără compromis

Nevoile tale sunt cele care ne îndrumă. Din 1941, dezvoltăm și perfecționăm constant produsele și le realizăm astfel încât să dureze.

O alegere responsabilă

Îți poți îmbunătăți calitatea vieții apelând la soluții sustenabile, care îți fac bine atât ție, cât și planetei.