Proiecte mici de renovare pentru locuințe eficiente din punct de vedere energetic 

În afară de efectele vizibile ale schimbărilor climatice, acum trebuie să facem față și prețurilor tot mai mari la energie. De aceea economisirea energiei a devenit un aspect dominant în orice locuință. Eficiența energetică înseamnă să consumăm mai puțină energie pentru a realiza aceeași activitate sau pentru a produce același rezultat. Citește recomandările noastre despre cum să adopți un stil de viață eficient din punct de vedere energetic.  

Economisești energie, economisești bani  

Pentru a reduce costurile cu utilitățile, trebuie fie să reduci consumul de energie, fie să optimizezi dotările din locuință. Orice modalitate ai alege, vei consuma mai puțină energie și vei economisi bani. Ideea care stă la baza acestui articol este de a-ți împărtăși câteva sfaturi care să te ajute să explorezi cum ai putea să-ți amenajezi locuința astfel încât să utilizeze energia mai eficient. 

La ce se referă noțiunile de eficiență energetică și de economisire a energiei? 

Termenul „eficiență energetică” se referă la dispozitivele care contribuie la reducerea consumului de energie. Este utilizat adesea împreună cu noțiunea de economisire a energiei.  

Economisirea energiei reprezintă practica de a consuma mai puțină energie pentru a reduce cheltuielile și, în același timp, pentru a diminua impactul negativ asupra mediului înconjurător. Economisirea energiei înseamnă să utilizezi mai puține gaze, electricitate și alte tipuri de energie pe care o cumperi de la companiile de utilități. Să nu uităm că resursele planetei noastre sunt limitate și că, în prezent, ne confruntăm cu o criză energetică.  

Proiecte de îmbunătățire a locuinței pentru economisirea energiei  

Deși încerci din răsputeri să consumi mai puțină energie, continui să primești facturi uriașe la utilități. Te-ai aflat și tu vreodată în situația asta? Oprești încălzirea și închizi toate luminile când pleci de acasă, ții ferestrele închise și reglezi temperatura în camere la un nivel normal. Și totuși... care e problema? De ce plătești o avere? Problema reală depășește aceste măsuri logice. Așa că te invităm să privim în profunzimea problemei și să vedem câteva exemple de economisire a energiei, despre care nu se discută așa de des. 

Izolație pretutindeni: pereți, podea, tavan, acoperiș 

Când vorbim de economisirea energiei, izolația se află în topul tuturor soluțiilor. Cu ajutorul izolației, putem menține atmosfera caldă în interior și putem ține căldura dogoritoare afară. Toate acestea îți vor îmbunătăți dispoziția generală și vor determina scăderi ale facturilor la încălzire. Dacă urmează să aduci câteva îmbunătățiri în acest sens, trebuie să știi că poți solicita ajutorul profesioniștilor. Mai întâi, îți recomandăm să colectezi toate informațiile posibile despre clădirea în care stai: când a fost construită, ce clasă energetică are etc. Apoi ar trebui să consulți experții în izolații.

Înlocuirea ferestrelor standard și a ferestrelor de mansardă

Dacă te-ai asigurat că izolația nu este singura problemă, putem ghici care este cealaltă: ferestrele, ferestrele de mansardă! Dacă în locuință este prea cald vara și prea frig iarna, ar trebui să îți îndrepți atenția spre izolația termică a ferestrelor standard și de mansardă. O fereastră de mansardă poate funcționa bine și poate genera avantaje decenii întregi, însă, dacă ferestrele de mansardă sunt vechi, îți recomandăm cu tărie să contactezi cel mai bun producător specializat în ferestre de mansardă, VELUX. Nu uita că înlocuirea ferestrelor de mansardă reprezintă un proiect minor de îmbunătățire a casei, nu generează prea mult praf, iar profesioniștii recomandați de VELUX îți stau la dispoziție de la început până la sfârșit.  

Dacă alegi VELUX, vei beneficia de soluția potrivită pentru înlocuirea ferestrei, personalizată cu ajutorul montatorilor recomandați de VELUX. Poți alege un model care să răspundă tuturor nevoilor tale și, în cele din urmă, vei economisi energie și bani. Dar asta nu este tot! Ferestrele noi de mansardă aduc numeroase posibilități de a crea surse noi de lumină... de ce să nu integrezi și mai multe ferestre de mansardă? Dacă ai dubii, poți apela oricând la profesioniștii recomandați de VELUX pentru a primi sfaturi. 

Perspective noi privind acoperișul: siguranță, lumină naturală, aer curat și eficiență energetică 

Înlocuirea ferestrelor de mansardă și proiectele de renovare a mansardei, în general, reprezintă soluții convenabile când vine vorba de economisirea energiei. Sunt avantajoase în orice anotimp. Cu ajutorul rulourilor și roletelor exterioare VELUX, îți va fi ușor să păstrezi căldura în interior pe timpul iernii și să te protejezi împotriva zilelor fierbinți de vară. Vrei să afli mai multe despre ce poți face?  

Colectoare și panouri solare 

Panourile solare reprezintă o soluție minunată pentru economisirea energiei, deși sunt o cheltuială considerabilă. Vestea bună este că nu trebuie să alegi între panouri solare și ferestre de mansardă! Cu un design iscusit, le vei putea integra pe amândouă pe acoperiș. 

Schimbarea sistemului de încălzire  

Și aceasta este o variantă, într-adevăr. Încălzirea eficientă din punct de vedere energetic a spațiului reprezintă o investiție bună, însă este probabil cea mai costisitoare și mai radicală soluție de pe lista noastră.

Acesta a fost meniul nostru pentru economisirea energiei și eficiență energetică. Indiferent de ce alegi, apelează cu încredere la VELUX. Pe lângă faptul că oferă ferestre de mansardă individuale, VELUX îți pune la dispoziție și pachete complete, cu elemente importante pentru reducerea consumului de energie și chiar și accesorii precum rulouri și rolete exterioare, care asigură confort total în interior. 

Citește mai multe articole

Soluțiile de ferestre de mansardă VELUX vin cu beneficii suplimentare

Vezi care sunt acestea!

De ce să alegi VELUX?

Transformăm spațiile

Soluțiile noastre care promovează lumina naturală te ajută să câștigi spațiu suplimentar sub acoperiș și să aduci o valoare incomparabilă locuinței, bunăstării și modului în care utilizezi un spațiu.

Creșterea valorii imobiliare 

Ai siguranța că investiția ta în soluțiile de produse VELUX va spori valoarea proprietății, iar randamentul va fi unul considerabil.

Relaxare în propria casă

Prin gama noastră extinsă de rulouri și rolete exterioare, piese de schimb și servicii de reparație, ne asigurăm că ai parte de cea mai bună experiență posibilă.

Suntem aici să te ajutăm

Echipa noastră este dedicată să-ți asigure satisfacția totală din momentul în care ne-ai contactat pentru consiliere și până la momentul final al montării soluției.

Calitate fără compromis

Nevoile tale sunt cele care ne îndrumă. Din 1941, dezvoltăm și perfecționăm constant produsele și le realizăm astfel încât să dureze.

O alegere responsabilă

Îți poți îmbunătăți calitatea vieții apelând la soluții sustenabile, care îți fac bine atât ție, cât și planetei.