Reimaginează-ți camera de zi inspirându-te din aceste idei de renovare 

Camera de zi este punctul central al unei locuințe. Este locul în care petrecem mare parte din timpul nostru acasă, fie stând împreună cu familia și prietenii, fie ghemuiți pe canapea, urmărind serialele preferate. Este esențial să valorifici la maximum acest spațiu, în special când renovezi! Iată o listă de idei care te vor ajuta să planifici renovarea camerei de zi. 

Proiectează camera de zi a visurilor tale 

Dacă ești ca majoritatea dintre noi, când vine vorba de camera de zi, ai vrea să fie luminoasă și deschisă, dar și un loc confortabil de reuniune. Dar cum ar trebui să arate? Cum creezi un mediu optim pentru a petrece timpul împreună? Și care ar trebui să fie bugetul de renovare? Proiectează camera de zi a visurilor tale, bazându-te pe următoarele idei:  

Care îți sunt dorințele și nevoile?

Înainte de a începe să renovezi camera de zi, începe prin a face o listă de dorințe și nevoi. Poți utiliza camera de zi actuală ca punct de plecare: ce îți place la ea, ce ai vrea să schimbi și ce poate fi păstrat? 

Camera de zi ar trebui să fie adaptată la stilul tău de viață. Când creezi lista de priorități, nu uita să incluzi pardoseala, sursele de iluminat, mobilierul și dispozitivele electronice audio și vizuale. 

Hotărăște-te asupra stilului de design interior

Designul interior are puterea de a crea încăperi impresionante și de a-ți îmbunătăți spațiul adaptându-l scopului său. În momentul în care un spațiu este bine proiectat, nu doar arată bine, ci garantează faptul că tot ce se află în el are un rol.  

Ia în considerare reamenajarea camerei de zi axându-te pe un anumit stil de design interior. Creează un spațiu mai plăcut optând pentru un stil minimalist elegant, alege liniile drepte și o paletă cromatică simplă pentru un aspect modern sau optează pentru o expresie mai clasică, cu elemente de profunzime, suprapunere și dimensionalitate. Un stil de design interior este o metodă perfectă de a-ți pune în evidență personalitatea și un punct de plecare grozav, care să te ghideze în alegerea mobilierului și culorilor. 

Gândește-te la un plan de renovare... și la un buget

Indiferent dacă renovezi camera de zi sau altă încăpere din locuință, fă-ți întotdeauna un plan și un buget. 

Dacă decizi să te ocupi chiar tu de renovare, alocă mai mult timp fiecărui pas și ia în considerare să angajezi profesioniști pentru lucrări tehnice, precum instalațiile electrice. Dacă angajezi pe cineva să se ocupe de lucrare, nu presupune că sunteți pe aceeași lungime de undă. Descrie clar fiecare parte a planului și verifică din când în când, pentru a te asigura că planul este respectat.  

Crearea unui plan încă din faza incipientă a procesului va avea numeroase beneficii pentru bugetul tău și pentru cel care se va ocupa de lucrare. 

Privește-ți camera de zi într-o lumină naturală complet nouă

Nimic nu face ca o încăpere să pară mai primitoare decât lumina naturală. Captează mai multă lumină naturală în camera de zi pentru a maximiza spațiul și a-l face să pară mai spațios. Adăugarea ferestrelor de mansardă în planul de renovare a camerei de zi este o decizie pe care nu o vei regreta! 

Creează un punct central nou cu ajutorul luminii naturale

Alege un punct de interes din designul interior care să atragă atenția și să aducă un plus de valoare estetică în camera de zi. Tot ce trebuie să faci este să privești în sus! Deasupra vei găsi un perete cu un potențial nevalorificat: tavanul! Creează un punct de interes profitând de acest al cincilea perete deseori dat uitării. Montează grinzi superbe din lemn, vopsește tavanul într-o culoare accent sau adaugă ferestre de mansardă pentru a crea un alt tip de punct focal în designul interior al încăperii. 

Transformă spațiul cu ajutorul luminii naturale și creează o vedere superbă spre cer, montând ferestre de mansardă. Lumina naturală va scoate în evidență culorile reale ale pereților și mobilierului și va anima spațiul pe măsură ce soarele își schimbă poziția pe parcursul zilei. 

Trei motive pentru care vei adora luminatoarele în camera de zi

Lumina naturală ne susține sănătatea și bunăstarea. Puterile sale regeneratoare și transformatoare ne înseninează viața. Iată alte trei motive pentru care vei dori să montezi ferestre de mansardă în camera de zi: 

  • Funcționalitate: ferestrele de mansardă se montează pe acoperiș, oferindu-ți spațiu suficient de amenajare în interior, fără să blochezi lumina naturală. 

  • Factură mai mică la curent electric: lumina naturală luminează gratuit încăperile, oferindu-ți posibilitatea să economisești bani la factura de electricitate. 

  • Controlul luminii: mai multă lumină sau întuneric? Cu ferestrele de mansardă VELUX, deții controlul total în ceea ce privește lumina când le combini cu un rulou VELUX. 

Înainte de a începe să renovezi camera de zi, fă o listă cu dorințele și nevoile tale. Folosește camera de zi actuală ca punct de plecare: ce îți place la ea, ce ai vrea să păstrezi și ce ai vrea să schimbi?   

Articole conexe

De ce să alegi VELUX?

Transformăm spațiile

Soluțiile noastre care promovează lumina naturală te ajută să câștigi spațiu suplimentar sub acoperiș și să aduci o valoare incomparabilă locuinței, bunăstării și modului în care utilizezi un spațiu.

Creșterea valorii imobiliare 

Ai siguranța că investiția ta în soluțiile de produse VELUX va spori valoarea proprietății, iar randamentul va fi unul considerabil.

Relaxare în propria casă

Prin gama noastră extinsă de rulouri și rolete exterioare, piese de schimb și servicii de reparație, ne asigurăm că ai parte de cea mai bună experiență posibilă.

Suntem aici să te ajutăm

Echipa noastră este dedicată să-ți asigure satisfacția totală din momentul în care ne-ai contactat pentru consiliere și până la momentul final al montării soluției.

Calitate fără compromis

Nevoile tale sunt cele care ne îndrumă. Din 1941, dezvoltăm și perfecționăm constant produsele și le realizăm astfel încât să dureze.

O alegere responsabilă

Îți poți îmbunătăți calitatea vieții apelând la soluții sustenabile, care îți fac bine atât ție, cât și planetei.