Proiectează-ți biroul de acasă astfel încât să includă lumină naturală 

Din cauza pandemiei, muncitul de acasă a devenit un stil de viață normal pentru mulți dintre noi. Chiar dacă lucrezi în regim hibrid, alternând mersul la serviciu cu lucrul de acasă, este esențial să îți creezi un spațiu plăcut și relaxant, în care să îți desfășori activitatea când ești acasă. Cel mai bun mod este să te asiguri că spațiul de lucru are multă lumină naturală. 

Trei motive pentru care ar trebui să-ți proiectezi biroul de acasă astfel încât să includă lumină naturală

Productivitatea scade când lucrezi de acasă? Poate nu beneficiezi de suficientă lumină naturală. Un Iluminat bun este esențial pentru orice birou de acasă. Lumina naturală are numeroase beneficii și este o sursă de nutrienți esențiali. Te ajută să rămâi mai vigilent și îți poate îmbunătăți productivitatea. 

Veiozele de birou și sursele de iluminat de pe tavan sunt excelente, dar nimic nu întrece lumina naturală. 

Lumina naturală sporește productivitatea

Lumina naturală prezintă numeroase beneficii, cele mai importante fiind sporirea productivității. Studiile au arătat că atunci când lucrăm mai mult timp la lumină naturală, nivelurile de energie sunt mai mari comparativ cu energia pe care o avem când lucrăm la lumină artificială. Prin urmare, expunerea la lumină naturală este obligatorie pentru a stimula creativitatea.   

Există numeroase alte beneficii pentru sănătate, care sunt asociate cu lumina naturală. De fapt, un studiu arată că, dacă petrecem 30 de minute la lumina soarelui în fiecare zi, putem face față mai bine stresului și anxietății. O îmbunătățire generală a dispoziției îți va spori și capacitatea de a te concentra.  

Creierul tău îți va mulțumi când va primi aer curat

Ventilația corespunzătoare este vitală pentru a menține un climat interior sănătos. Aerul curat are multe beneficii: ne face să ne simțim mai fericiți, ne întărește sistemul imunitar și ne ajută creierul să funcționeze mai bine.  

Evită să-ți suprasoliciți ochii, asigurând un iluminat mai bun

De obicei, lumina artificială are culoarea albastră sau galbenă, pe când lumina naturală oferă o lumină albă și clară, care creează mai puține umbre. Lumina naturală ne îmbunătățește capacitatea de a vedea clar fără să ne suprasolicităm ochii. Toți cei care se uită la lumina artificială a unui ecran de calculator știu că acest lucru poate duce la oboseala severă a ochilor. Suprasolicitarea ochilor este adesea asociată cu sindromul privitului la calculator (CVS – Computer Vision Syndrome), care poate provoca disconfort. Studiile au arătat că este posibil să reducem semnificativ CVS prin expunere mai mare la lumină naturală.  

Alege ferestrele potrivite pentru biroul de acasă

Există mai multe considerente pe care să le ai în vedere când alegi cea mai bună soluție cu lumină naturală pentru biroul de acasă. Iată câteva recomandări de care să ții seama... 

Ferestre de mansardă VELUX alimentate prin energie solară și cu acționare electrică 

Produsele VELUX alimentate prin energie solară și electric pot fi deschise ușor cu ajutorul unui întrerupător de perete conectat, care include un senzor de ploaie ce închide automat fereastra de mansardă în momentul când începe să plouă. Instalează VELUX ACTIVE with NETATMO pentru a-ți controla ferestrele de pe telefon și a regla climatul interior automat (inclusiv temperatura și nivelurile de dioxid de carbon) cu ajutorul senzorului inteligent de climat interior. 

Intensifică la maximum lumina din spațiul de lucru montând ferestre alăturate

O soluție cu ferestre alăturate crește la maximum iluminatul din biroul de acasă. Oferind de două ori mai multă lumină naturală decât o singură fereastră de mansardă, această soluție îți va transforma total spațiul de lucru într-unul luminos și primitor, care promovează productivitatea și concentrarea. 

Balconul pentru acoperiș VELUX – ia o pauză pe balcon

Ieși afară pe balconul tău privat. Ia o pauză de cafea și o gură de aer curat cu balconul pentru acoperiș VELUX. Conectează-te cu spațiile exterioare și creează un birou unic acasă. Lucrul de acasă nu va mai fi niciodată la fel.  

Rulouri și rolete exterioare VELUX

Adaugă rulouri care oferă flexibilitate la reglarea luminii și control asupra intimității. Alege dintre 16 culori și niveluri diferite de transparență. Pentru un design perfect asortat, poți alege dintre circa 1800 de culori RAL disponibile în gama de rulouri Colour by You. Rulourile și roletele exterioare cu acționare electrică sau solară sunt recomandate pentru ferestrele greu accesibile, dar și pentru confort maxim. 

VELUX ACTIVE with NETATMO – controlează ferestrele din biroul de acasă cu ajutorul aplicației noastre 

VELUX ACTIVE with NETATMO este sistemul nostru inteligent pentru controlul automat al climatului interior, cu ajutorul căruia poți utiliza ferestrele de mansardă VELUX alimentate prin energie solară sau cu acționare electrică, rulourile și roletele exterioare utilizând doar smartphone-ul. VELUX ACTIVE monitorizează temperatura, umiditatea și nivelurile de dioxid de carbon, pentru a asigura ventilarea regulată a camerei.  

Veiozele de birou și sursele de iluminat de pe tavan sunt excelente, dar nimic nu întrece lumina naturală. 

Articole relevante

De ce să alegi VELUX?

Transformăm spațiile

Soluțiile noastre care promovează lumina naturală te ajută să câștigi spațiu suplimentar sub acoperiș și să aduci o valoare incomparabilă locuinței, bunăstării și modului în care utilizezi un spațiu.

Creșterea valorii imobiliare 

Ai siguranța că investiția ta în soluțiile de produse VELUX va spori valoarea proprietății, iar randamentul va fi unul considerabil.

Relaxare în propria casă

Prin gama noastră extinsă de rulouri și rolete exterioare, piese de schimb și servicii de reparație, ne asigurăm că ai parte de cea mai bună experiență posibilă.

Suntem aici să te ajutăm

Echipa noastră este dedicată să-ți asigure satisfacția totală din momentul în care ne-ai contactat pentru consiliere și până la momentul final al montării soluției.

Calitate fără compromis

Nevoile tale sunt cele care ne îndrumă. Din 1941, dezvoltăm și perfecționăm constant produsele și le realizăm astfel încât să dureze.

O alegere responsabilă

Îți poți îmbunătăți calitatea vieții apelând la soluții sustenabile, care îți fac bine atât ție, cât și planetei.