Înlocuirea simplă și rapidă a ferestrelor de mansardă 

A venit momentul să-ți schimbi ferestrele de mansardă? Nu știi cum vei face asta încă? Cauți un partener profesionist și de încredere? Nu știi cât va dura întregul proces? Citește în continuare pentru a afla toate răspunsurile. În acest articol, îți vom arăta pas cu pas cum să-ți înlocuiești ferestrele de mansardă simplu și rapid!

Ferestrele noi de mansardă înseamnă noi orizonturi  

Înlocuirea ferestrelor de mansardă intră în categoria „lucrărilor de îmbunătățire a locuinței” și, ca și în cazul oricăror lucrări de îmbunătățire a casei, cu siguranță vei dori să te bazezi pe profesioniști. Produse profesioniste, montatori profesioniști. Vestea bună este că poți beneficia de ambele apelând la un singur furnizor: VELUX. Pe lângă faptul că prin montarea unor ferestre noi de mansardă VELUX vei obține o mansardă mai luminoasă, care să pară mai spațioasă, dacă alegi combinațiile de ferestre de mansardă VELUX, vei economisi bani datorită izolației termice mai eficiente pe care o asigură ele. De asemenea, montarea unor ferestre noi de mansardă va crește valoarea imobilului, fiind, în mod clar, o investiție pe termen lung!

Primii pași 

Indiferent dacă reamenajarea mansardei prin montarea unor ferestre noi de mansardă face parte dintr-un plan pe termen lung sau dacă trebuie să le înlocuiești cât de repede posibil (pentru că cele actuale sunt vechi și/sau deteriorate), probabil că îți dorești să găsești o soluție imediată. Această nevoie urgentă te determină să optezi pentru o soluție de care să te ocupi chiar tu, ceea ce nu este deloc recomandat. Deși poate ești cel mai bun meșter din oraș, dată fiind complexitatea procesului de înlocuire a ferestrelor de mansardă, te sfătuim să nu încerci această variantă decât dacă ești expert autorizat. Sarcina ta este să alegi partenerul potrivit, care să te ajute să găsești produsele și să le montezi efectiv și nu vei da greș cu un montator recomandat de VELUX.  

Probabil că, înainte de montare, vei avea câteva întrebări. Iată o serie de răspunsuri la toate acestea. 

1. Cum pot găsi o soluție de înlocuire a ferestrelor de mansardă în apropiere?

Pasul unu este să găsești un montator. Sunt mai multe aspecte de care trebuie să ții cont când îl cauți pe cel potrivit. La ce distanță se află de locuința ta? Câți clienți anteriori a consiliat? Ce experiență are? Vestea bună este că nu trebuie să găsești un răspuns la toate aceste întrebări, ci doar să iei legătura cu noi, iar noi te vom scuti de efortul căutării unui montator.

2. Cum trebuie să-i descriu lucrarea montatorului?  

În primul rând, verifică plăcuța de identificare a ferestrei tale actuale de mansardă. Acolo vei găsi detalii importante despre fereastră, pe care montatorul trebuie să le cunoască. De exemplu, plăcuța îți va spune care este dimensiunea exactă a ferestrei, pentru a ști dimensiunea exactă când comanzi una nouă. Informațiile de pe plăcuță îi vor ajuta pe montator să determine dacă procesul de înlocuire a ferestrei de mansardă ar trebui să includă schimbarea finisajelor interioare sau nu. 

Dacă ai deja o singură fereastră de mansardă, ia în calcul posibilitatea de a monta mai multe pentru a obține mai multă lumină naturală și o priveliște mai frumoasă... Toate acestea îți vor da o dispoziție mai bună.  

3. Când pot veni montatorii să monteze ferestrele de mansardă?  

Montatorii recomandați de VELUX vor face tot posibilul pentru a găsi un interval de timp disponibil pentru tine și vor veni conform programării. Te poți baza pe expertiza și pe seriozitatea lor. 

4. Cum ar trebui să pregătesc încăperea pentru înlocuirea ferestrelor de mansardă? 

Eliberează spațiul din fața ferestrei, mută toată mobila care ar putea bloca accesul și, eventual, ia-ți o zi liberă de la serviciu. 

5. Cât durează procesul de montaj?  

Înlocuirea unei ferestre de mansardă este considerată o lucrare minoră de îmbunătățire a locuinței, dacă este realizată de profesioniști. Ar trebui să dureze aproximativ o zi întreagă de lucru, însă bineînțeles că durata poate varia în funcție de numărul de ferestre de mansardă, de condițiile meteo și de tipul de înlocuire. O fereastră de mansardă poate fi înlocuită prin menținerea finisajului interior, acesta fiind un proces rapid și simplu, dar care nu este posibil în toate cazurile, întrucât cadrul ferestrei de mansardă și îmbinarea cu finisajul interior trebuie să se potrivească în totalitate. Îți recomandăm ca atunci când înlocuiești fereastra de mansardă să schimbi și finisajul interior din jurul ferestrei, întrucât montatorul poate introduce produse suplimentare de izolație pentru ca soluția să fie etanșă și mai bine izolată.   

6. Cât de mult praf va genera acest proces?  

În mod ideal, înlocuirea ferestrelor de mansardă generează o cantitate mică de praf. Va fi suficient să mături și să dai cu aspiratorul la final.  

7. Ce alte sarcini mai sunt de realizat după finalizarea lucrării?  

Doar puțină curățenie. Nimic mai mult. Este posibil să fie necesar să chemi un alt meșter pentru finisajul interior și zugrăvit.  

8. Cât mă va costa totul?  

Costul total poate varia în funcție de mai mulți factori care au legătură cu produsul (tipul de ferestre de mansardă și accesoriile pe care le alegi) și de lucrările efective pe care le presupune procesul din perspectiva montatorului (distanța de deplasare și costul aferent, taxele de parcare, materialul învelitorii, montajul în zone greu accesibile și construcția acoperișului, dimensiunea și greutatea ferestrelor de mansardă, numărul de lucrători, expertiza, sculele, utilajele și materialele necesare, scoaterea ferestrelor vechi, gestionarea deșeurilor, pregătirea sau repararea finisajului interior existent, inclusiv materialele necesare).

Este mai simplu decât ai crede 

Înlocuirea ferestrelor de mansardă nu este deloc un proces complicat, dacă alegi VELUX ca partener. Vei avea nevoie de produsele potrivite și de expertiză, toate aduse la tine acasă de VELUX.  

Fă încă un pas înainte și folosește instrumentul nostru de configurare pentru a-ți planifica înlocuirea!  

Citește mai multe articole

Soluțiile de ferestre de mansardă VELUX vin cu beneficii suplimentare

Vezi care sunt acestea!

De ce să alegi VELUX?

Transformăm spațiile

Soluțiile noastre care promovează lumina naturală te ajută să câștigi spațiu suplimentar sub acoperiș și să aduci o valoare incomparabilă locuinței, bunăstării și modului în care utilizezi un spațiu.

Creșterea valorii imobiliare 

Ai siguranța că investiția ta în soluțiile de produse VELUX va spori valoarea proprietății, iar randamentul va fi unul considerabil.

Relaxare în propria casă

Prin gama noastră extinsă de rulouri și rolete exterioare, piese de schimb și servicii de reparație, ne asigurăm că ai parte de cea mai bună experiență posibilă.

Suntem aici să te ajutăm

Echipa noastră este dedicată să-ți asigure satisfacția totală din momentul în care ne-ai contactat pentru consiliere și până la momentul final al montării soluției.

Calitate fără compromis

Nevoile tale sunt cele care ne îndrumă. Din 1941, dezvoltăm și perfecționăm constant produsele și le realizăm astfel încât să dureze.

O alegere responsabilă

Îți poți îmbunătăți calitatea vieții apelând la soluții sustenabile, care îți fac bine atât ție, cât și planetei.