Profită de toate avantajele pe care ți le poate oferi dormitorul tău aplicând aceste idei de reamenajare

Petrecem mult timp în dormitor. Este locul în care ne începem și ne încheiem ziua, precum și locul în care ne reîncărcăm corpul și mintea cu energie. De aceea, dormitorul trebuie să îndeplinească multe nevoi. 

Dacă intenționezi să-ți reamenajezi dormitorul, sunt multe lucruri de luat în considerare. Am creat o listă de idei care să te ajute să-ți începi proiectul de renovare și să valorifici la maximum dormitorul. 

Proiectează dormitorul visurilor tale

Sunt multe lucruri de luat în considerare când vrei să-ți reamenajezi dormitorul. Cum ar trebui să arate? Cum să creezi mediul optim pentru un somn odihnitor noaptea? Dar care ar trebui să fie bugetul? Poți crește valoarea locuinței la revânzare prin renovarea dormitorului? Pentru a simplifica lucrurile, am creat o listă de aspecte de care să ții cont când proiectezi dormitorul visurilor tale. 

Începe cu întocmirea unei liste de nevoi și dorințe

Designul interior este un aspect esențial pentru dormitoare: țesături, zugrăveală, plante și tapet. Cu o simplă redecorare, poți schimba multe, însă unele lucruri necesită o transformare mai amplă. Dacă dormitorul tău este prea înghesuit sau întunecos ori necesită o pardoseală nouă, ar trebui să iei în calcul reameanajarea acestei încăperi. 

Înainte de toate, gândește-te ce anume este important pentru tine în dormitor. Ce este necesar și unde poți face un compromis? Creează o listă cu nevoile și dorințele tale, care să te ghideze pe parcursul acestui proces. 

Stabilește-ți bugetul și estimează valoarea la revânzare

Când ai înțeles ce vrei să obții prin reamenajarea dormitorului, va trebui să te gândești la un buget pentru renovare. De multe ori, amenajarea unui dormitor poate fi reîmprospătată folosind câteva trucuri simple, cum ar fi zugrăveală nouă și mobilă nouă. Însă, dacă vrei să transformi un spațiu mic sau simplist într-un dormitor matrimonial de lux, acest lucru presupune o renovare majoră, cu ajutorul unui specialist. În funcție de schimbările pe care vrei să le faci în dormitor, ar trebui să stabilești un buget încă din faza incipientă a procesului, care să te îndrume în alegerile tale. 

Dacă te îmbarci într-un proiect amplu de renovare a dormitorului, gândește-te cum ai putea crește valoarea totală a locuinței cu această renovare. 

Investește în produse de calitate pentru designul interior

După ce ai făcut o listă cu ce ți-ai imaginat pentru renovarea dormitorului, poți începe să te gândești la designul interior. Mai mulți factori joacă un rol în asigurarea unui somn odihnitor noaptea. Dacă investești în elemente de interior de calitate, se schimbă totul. Avem câteva sugestii pentru un somn bun noaptea.  

  • Găsește o saltea care ți se potrivește. Deși o saltea nouă poate fi o investiție costisitoare, este esențială pentru somnul tău. 

  • Alege o pernă bună. Alături de saltea, perna este esențială pentru un somn odihnitor noaptea. Solicită ajutorul distribuitorului local de paturi pentru a găsi perna potrivită. 

  • O zugrăveală nouă schimbă totul! Nu sunt multe lucruri care pot transforma o încăpere așa cum o face o zugrăveală nouă. Alege o culoare care ți se pare relaxantă. Astfel, te vei bucura de un somn mai odihnitor noaptea. 

Când este posibil, reutilizează, reciclează și repară sau cumpără obiecte la mâna a doua.  

Dormitorul este locul în care ne reîncărcăm bateriile – profită de toate avantajele pe care ți le poate oferi, cu ajutorul luminii naturale

În pofida opiniei populare, nu întunericul ne ajută să ne bucurăm de un somn odihnitor noaptea, ci lumina. Soarele ajută la reglarea ritmului circadian și ajută corpul să știe când să doarmă și când să se trezească. Când lăsăm lumina naturală să pătrundă în dormitor, îi oferim corpului cadoul unui ciclu de somn echilibrat.  

Nu face niciun compromis când vine vorba de lumină naturală și ventilație

Lumina naturală oferă numeroase vitamine nutritive și beneficii și te va ajuta să-ți îmbunătățești starea de sănătate și buna dispoziție. Creează un mediu optim pentru somn în dormitor cu ajutorul ferestrelor de mansardă. Datorită lor, nu va trebui să-ți faci prea multe griji când vine vorba de intimitate, dat fiind unghiul la care sunt montate. Iar dormitorul va fi, astfel, bine ventilat întreaga zi și întreaga noapte.  

Gândește-te la legătura dintre mediul interior și cel exterior 

Imaginează-ți că stai în pat și privești stelele. Sună bine? Suntem de acord. Deschide tavanul pentru a putea privi cerul înstelat al nopții și bucură-te de culorile frumoase ale răsăritului de soare. Toate acestea sunt posibile grație ferestrelor de mansardă. Invită în dormitor legătura dintre mediul interior și cel exterior, pentru un început și un final de zi ideale! 

În pofida opiniei populare, nu întunericul ne ajută să ne bucurăm de un somn odihnitor noaptea, ci lumina. 

Articole conexe

De ce să alegi VELUX?

Transformăm spațiile

Soluțiile noastre care promovează lumina naturală te ajută să câștigi spațiu suplimentar sub acoperiș și să aduci o valoare incomparabilă locuinței, bunăstării și modului în care utilizezi un spațiu.

Creșterea valorii imobiliare 

Ai siguranța că investiția ta în soluțiile de produse VELUX va spori valoarea proprietății, iar randamentul va fi unul considerabil.

Relaxare în propria casă

Prin gama noastră extinsă de rulouri și rolete exterioare, piese de schimb și servicii de reparație, ne asigurăm că ai parte de cea mai bună experiență posibilă.

Suntem aici să te ajutăm

Echipa noastră este dedicată să-ți asigure satisfacția totală din momentul în care ne-ai contactat pentru consiliere și până la momentul final al montării soluției.

Calitate fără compromis

Nevoile tale sunt cele care ne îndrumă. Din 1941, dezvoltăm și perfecționăm constant produsele și le realizăm astfel încât să dureze.

O alegere responsabilă

Îți poți îmbunătăți calitatea vieții apelând la soluții sustenabile, care îți fac bine atât ție, cât și planetei.