Iluminatul mansardei: în spiritul naturaleței 

Ai observat că în casa ta (sau camera/apartamentul de la etaj) nu pătrunde suficientă lumină? Poate ai realizat acest lucru de când te-ai mutat în locuință, dar, fiindcă nu ai găsit nicio ocazie să montezi ferestre noi, ai renunțat și nu te-ai mai gândit la soluții. Sigur ai analizat toate aspectele? De exemplu, ai privit în sus? Dacă montezi ferestre de mansardă, spațiul nu doar că va fi scăldat în lumină naturală, ci va aduce și alte avantaje. Citește în continuare pentru a afla care sunt acestea. 

Mai multă lumină naturală în locuința ta

Dacă lumina insuficientă este un factor care te determină să iei în considerare mutarea într-o casă nouă, uită de această idee! Nu ar trebui să mai ai nicio dilemă. Chiar dacă nu există o soluție universală care să îndeplinească nevoile tuturor, există numeroase idei care merită luate în calcul. Facem o dezvăluire: mutarea nu este una dintre ele.  

Când vine vorba de a crea mai multă lumină naturală în casă, este esențial să te gândești la locul și modul în care lumina pătrunde în locuință, precum și la cauzele potențiale ale luminii insuficiente. Nu este o surpriză că, în majoritatea cazurilor, ferestrele reprezintă sursele principale de lumină naturală, ele definind "locul de joacă interior", iar reflexiile fiind "jucăriile". 

Iluminatul mansardei ca element de design

Deși perdelele pot servi ca element plăcut de design într-o încăpere, conferindu-i o notă de eleganță, dacă sunt îndepărtate, lumina soarelui poate pătrunde mai bine în acel spațiu. Și, pentru că am menționat designul, spațiile mai luminoase sunt în sine elemente de design interior. Întrebarea este: cum să creezi spații mai luminoase? Un răspuns ar putea fi să utilizezi culori care reflectă lumina, apropiate de alb, cum ar fi culorile pastelate deschise. Dar și oglinzile pot fi elemente potrivite pentru decorarea camerei tale. Indiferent de sugestia pe care o alegi, vei vedea cum lumina ajunge în cele mai îndepărtate colțuri ale casei.  

Prin montarea ferestrelor de mansardă sau a ferestrelor pentru acoperiș terasă, nu doar că îți vei îmbunătăți spațiul de locuit din punct de vedere al iluminatului, ci te vei bucura și de utilitate. 

Lumina naturală câștigă din mai multe perspective 

Lumina naturală te însoțește și te încălzește, indiferent unde te-ai afla, fie afară, într-un parc însorit, fie înăuntru, stând confortabil în camera de la mansardă. Pe lângă faptul că este o sursă de vitamina D, lumina soarelui te binedispune și are o putere fantastică de a transforma estetica unei camere. Lumina naturală poate contura spații din punct de vedere arhitectural, îmbunătățindu-le designul. Umbrele și lumina creează un contrast care face ca cele mai frumoase amenajări să prindă viață. Prin urmare, te încurajăm să lași mai multă lumină să pătrundă în spațiul tău de locuit, pentru că îți influențează pozitiv starea și va avea un impact și asupra aspectului vizual general al apartamentului/casei.  

Când să folosești lumina artificială? 

O întrebare bună și corectă. Pe scurt, este o chestiune de gust... până într-un anumit punct. Dacă te gândești la magia pe care o creează lumina naturală în întreaga atmosferă a unei camere de mansardă de dimensiuni medii, în comparație cu sursele de lumină artificială, este evident ce variantă ar trebui să alegi. Pe lângă estetică, nici aspectele financiare nu sunt de neglijat. De fiecare dată când folosești lumina artificială, alegi să nu utilizezi lumina naturală, deși putem spune cu siguranță că cea artificială nu este avantajoasă nici pentru sănătate, nici pentru buget. Desigur, lumina artificială este o componentă inevitabilă a traiului nostru, dar, în general, în loc să o ignorăm, ar trebui să evităm să o utilizăm. De fiecare dacă când este posibil, alege lumina naturală. 

Iluminatul mansardei ca investiție 

Instalarea unor ferestre de mansardă va îndeplini mai multe scopuri. În afară de faptul că asigură iluminatul natural al mansardei, reprezintă și o investiție valoroasă. Toate beneficiile generate de lumina naturală sunt pe termen lung: dacă intenționezi să vinzi casa, te vei bucura să afli că investiția ta va fi apreciată și pe piață.  

Surse de inspirație profesionale 

Dacă te-am convins în legătură cu beneficiile montării unor ferestre de mansardă și dorești să mergi mai departe cu acest proiect, VELUX este compania la care să apelezi. Avem o experiență de peste 80 de ani în a aduce lumină naturală și aer curat în locuințe. Datorită marii varietăți de produse și accesorii VELUX, toate nevoile personale pot fi îndeplinite și toate soluțiile sunt personalizate. Lumina, sănătatea și eficiența energetică sunt cuvintele cheie ce descriu abordarea VELUX care, probabil, corespunde și valorilor tale. Dacă te-ai decis să mergi mai departe, dar ai nevoie de mai multe idei și recomandări, soluțiile VELUX pot fi surse extraordinare de inspirație, care vin în sprijinul tuturor planurilor ce presupun multă lumină naturală. 

Citește mai multe articole

Soluțiile de ferestre de mansardă VELUX vin cu beneficii suplimentare

Vezi care sunt acestea!

De ce să alegi VELUX?

Transformăm spațiile

Soluțiile noastre care promovează lumina naturală te ajută să câștigi spațiu suplimentar sub acoperiș și să aduci o valoare incomparabilă locuinței, bunăstării și modului în care utilizezi un spațiu.

Creșterea valorii imobiliare 

Ai siguranța că investiția ta în soluțiile de produse VELUX va spori valoarea proprietății, iar randamentul va fi unul considerabil.

Relaxare în propria casă

Prin gama noastră extinsă de rulouri și rolete exterioare, piese de schimb și servicii de reparație, ne asigurăm că ai parte de cea mai bună experiență posibilă.

Suntem aici să te ajutăm

Echipa noastră este dedicată să-ți asigure satisfacția totală din momentul în care ne-ai contactat pentru consiliere și până la momentul final al montării soluției.

Calitate fără compromis

Nevoile tale sunt cele care ne îndrumă. Din 1941, dezvoltăm și perfecționăm constant produsele și le realizăm astfel încât să dureze.

O alegere responsabilă

Îți poți îmbunătăți calitatea vieții apelând la soluții sustenabile, care îți fac bine atât ție, cât și planetei.