Idei pentru camera copiilor – creează spațiul perfect pentru copii

Este un proces incitant atât pentru tine, cât și pentru copil să-i creezi o cameră distractivă și plină de inspirație. Sunt multe lucruri pe care le poți face pentru a transforma camera copilului într-un spațiu creativ și funcțional.  

O cameră pentru copii ar trebui să stimuleze creșterea și învățarea și, bineînțeles, să îndemne la hohote de râs. Există atât de multe soluții creative, încât poate fi greu să alegi una! Am selectat aceste idei pentru camera copilului, pentru a simplifica acest proces.  

Cinci sfaturi pentru a crea un spațiu plin de viață și jucăuș pentru copil

Vopsește camera în culoarea preferată a copilului 

Să începem cu ceva ușor: culorile! Copilul tău probabil are o culoare preferată. Vopsește un perete cu o imagine cu munți, nori, animale sau un peisaj. Învăluie camera în culoare și creează o atmosferă primitoare. Alege nuanțe delicate, care vor da senzația unei încăperi luminoase și deschise. Nuanțele de galben sunt o alegere veselă și revigorantă. 

Alege un tapet distractiv  

Decorează camera cu un tapet atrăgător și plin de viață. Opțiunile sunt nelimitate pentru a obține un rezultat distractiv și unic. Dacă alegi ceva strălucitor sau cu sclipici, îți recomandăm să te limitezi la un singur perete de accent.  

Folosește-ți creativitatea (perete care imită tabla de scris, panou organizator – pune-ți în valoare pasiunile) 

Dacă celui mic îi place să deseneze pe pereți, de ce să nu creezi un perete care imită tabla de scris? Copilul se va bucura de cea mai mare libertate: să deseneze orice își dorește, în toate culorile curcubeului. O altă opțiune este să montezi un panou organizator pe un întreg perete. Este o metodă flexibilă prin care poți lăsa copilul să decidă cum ar vrea să-și decoreze camera.   

Pune-i în valoare pasiunile și arată-ți creativitatea. Este distractiv pentru toată lumea! 

Afișează elemente artistice create de ei

Lasă-ți copilul să fie vedeta propriei galerii de artă. Afișează-i desenele pe pereți și observă mândria care i se citește pe față. Colorează ramele și decorează-le cu scoici, paste sau sclipici! 

Organizează rafturile și spațiul de depozitare în mod creativ  

Configurează spațiul în mod creativ prin montarea de rafturi și spații de depozitare. Construiește, vopsește și decorează rafturile și sistemul de depozitare. Scoate-ți în evidență aptitudinile de bricolaj și lasă-i pe copii să te ajute! 

Trei beneficii ale luminii soarelui

Lumina soarelui ne face mai fericiți  

Lumina soarelui îmbunătățește dispoziția, te ajută să te concentrezi când înveți și reglează ritmul circadian. De aceea lumina naturală ne face mai fericiți, mai inteligenți și mai sănătoși. Creează o zonă de joacă sau de studiu lângă o fereastră, într-un spațiu bine luminat.  

Somn mai bun  

Copiii fac numeroase activități pe parcursul zilei. Un somn de calitate este esențial pentru copii; ei au nevoie de 9 până la 13 ore de somn pe noapte, în funcție de vârstă. Expunerea la lumină naturală și somnul de calitate merg mână în mână. O cantitate mare de lumină naturală ne permite să ne reglăm ciclul somn/veghe și nivelul de vigilență. O lumină slabă seara și o cameră întunecată contribuie la un somn bun în timpul nopții.    

Climat interior sănătos 

Ventilarea corespunzătoare este importantă pentru a menține un climat interior de bună calitate. Aerul curat aduce o serie de beneficii: ne face să ne simțim mai fericiți, ne întărește sistemul imunitar și ne ajută creierul să funcționeze mai bine. Poți îmbunătăți fluxul de aer proaspăt din casă cu ajutorul ferestrelor de mansardă, deschizându-le în părți opuse ale camerei. Aerul curat este un mod bun de a asigura un mediu interior sănătos.  

Creează un spațiu sănătos și plin de lumină cu ferestrele de mansardă VELUX

Adu lumina în interior și protejează-le intimitatea

Montarea ferestrelor de mansardă în dormitorul copilului tău este o metodă fantastică de a aduce lumină naturală în interior. Astfel, pe lângă faptul că vei economisi spațiu la nivelul pereților, eliminând ferestrele tradiționale, o fereastră de mansardă este amplasată astfel încât să capteze mai multă lumină naturală, pe măsură ce soarele se deplasează pe parcursul zilei, ceea ce înseamnă că în camera copilului va fi lumină naturală timp de mai multe ore într-o zi. Mai mult, ferestrele de mansardă lasă lumina să pătrundă fără să sacrifice intimitatea, pentru că pot fi amplasate mai sus pe perete. 

Montează rulouri pentru un somn bun noaptea 

Deși e grozav să te bucuri de lumină naturală pe parcursul zilei, nu vrei ca aceasta să perturbe somnul micuțului dis-de-dimineață! Toate ferestrele de mansardă VELUX pot fi prevăzute cu rulouri opace pentru a crea întuneric total până la ora de trezire. Rulourile opace VELUX sunt alimentat prin energie electrică și solară dacă ferestrele de mansardă nu sunt accesibile. 

O cameră pentru copii ar trebui să stimuleze creșterea și învățarea și, bineînțeles, să îndemne la hohote de râs. Există atât de multe soluții creative, încât poate fi greu să alegi una! 

Articole relevante

De ce să alegi VELUX?

Transformăm spațiile

Soluțiile noastre care promovează lumina naturală te ajută să câștigi spațiu suplimentar sub acoperiș și să aduci o valoare incomparabilă locuinței, bunăstării și modului în care utilizezi un spațiu.

Creșterea valorii imobiliare 

Ai siguranța că investiția ta în soluțiile de produse VELUX va spori valoarea proprietății, iar randamentul va fi unul considerabil.

Relaxare în propria casă

Prin gama noastră extinsă de rulouri și rolete exterioare, piese de schimb și servicii de reparație, ne asigurăm că ai parte de cea mai bună experiență posibilă.

Suntem aici să te ajutăm

Echipa noastră este dedicată să-ți asigure satisfacția totală din momentul în care ne-ai contactat pentru consiliere și până la momentul final al montării soluției.

Calitate fără compromis

Nevoile tale sunt cele care ne îndrumă. Din 1941, dezvoltăm și perfecționăm constant produsele și le realizăm astfel încât să dureze.

O alegere responsabilă

Îți poți îmbunătăți calitatea vieții apelând la soluții sustenabile, care îți fac bine atât ție, cât și planetei.