Este sau nu momentul să înlocuiești ferestrele de mansardă? 

Ferestrele tale de mansardă s-au învechit și te gândești să le înlocuiești? Care este durata de viață medie a unei ferestre de mansardă? Există un astfel de termen limită? Cum îți poți da seama dacă s-au învechit? Până la urmă, cum arată o fereastră veche? În acest articol îți arătăm la ce trebuie să te uiți și ce anume trebuie să cauți înainte de a lua o decizie. Cu alte cuvinte, îți dezvăluim cele mai des întâlnite „semne pentru înlocuirea ferestrelor din mansardă”.  

Cele mai importante semne 

Data exactă a montării ferestrei vechi de mansardă nu este factorul principal când te gândești să o înlocuiești. Există anumite indicii care îți vor arăta imediat dacă este timpul să o înlocuiești. Acestea sunt valabile chiar dacă, la momentul montării, ai ales cele mai bune opțiuni pentru ferestre, pentru că, pur și simplu, tehnologia și metodele de construcție de atunci nu erau la nivelul de astăzi. Care sunt simptomele? Dacă sticla se aburește constant, acesta este un indiciu solid. Crăpăturile de la suprafața tâmplăriei sunt un indiciu chiar mai puternic și, cu siguranță, mai evident. Și mucegaiul este un semn: dacă există mucegai pe fereastră sau în jurul ei și nu sunt depistate probleme la nivelul acoperișului, este posibil ca fereastra să nu mai funcționeze corect. În această situație, nu mai este cazul să îți faci o listă cu avantajele și dezavantajele înlocuirii ferestrelor de mansardă, pentru că nu există dezavantaje! Alege înlocuirea. 

Câteva semne mai evidente...  

Este posibil să existe semne vizibile de deteriorare a ferestrelor vechi de mansardă, care arată și mai clar nevoia urgentă de a le înlocui. De exemplu, când fereastra de mansardă nu se închide corespunzător din cauza deformării lemnului. În acest caz, cu siguranță este timpul să le înlocuiești! Poți începe să planifici înlocuirea lor și dacă există probleme la nivelul structurii acoperișului. De asemenea, este posibil ca fereastra de mansardă să se deterioreze în timp din cauza condensului... și acesta este un indiciu clasic (și simplu de depistat) pentru înlocuirea ferestrelor de mansardă.  

Un mic experiment și o mare concepție greșită 

Acum așează-ți mâinile aproape de fereastra de mansardă. Simți că vine aer rece? Partea din interior a sticlei geamului este foarte rece? (reține: sticla este oricum cel mai rece element de construcție de la nivelul acoperișului, așa că va fi mereu mai rece decât pereții.) Aerul rece care se simte în apropierea sticlei și/sau sticla extrem de rece pot fi simptome tipice, care îți arată că ferestrele tale de mansardă trebuie înlocuite! 

Vara devine insuportabil de cald în mansardă? Probabil că toată lumea crede că este ceva normal, gândindu-se că mansarda este, prin natura sa, un spațiu în care este extrem de cald vara. Este o concepție profund greșită. Cu un acoperiș și o izolație a pereților adecvate și cu un sistem de ventilație special la nivelul acoperișului, integrat în structura acoperișului (cum ar fi plăci de ventilare), precum și cu o soluție potrivită de ferestre de mansardă, îți poți proteja camerele din mansardă de zilele fierbinți de vară. 

Înlocuirea ferestrelor de mansardă pentru a economisi energie 

Dacă mansarda nu se află într-o stare prea bună și intenționezi să remediezi această situație, abordarea generală a problemei trebuie reexaminată: gândește-te la ce să te aștepți de la un spațiu din mansardă? Confort și lumină? Probabil acestea sunt primele lucruri care îți vin în minte, dar nu uita să adaugi și eficiența energetică pe listă. Dacă economisirea energiei este unul dintre aspectele cheie pentru tine, nu doar că vei beneficia pe termen lung, ci vei vedea avantajele imediat. 

Reține: când decizi să faci îmbunătățiri pentru a economisi energie, trebuie să te gândești dintr-o perspectivă mai amplă! Deși o izolație bună a acoperișului sau a planșeului este esențială, înlocuirea ferestrelor de mansardă poate fi la fel de importantă. Da, ferestrele noi de mansardă sunt elemente cheie, care determină eficiența energetică a unei locuințe, pentru că o fereastră înseamnă mai mult decât un simplu panou. O fereastră de mansardă include produse și accesorii majore de construcție, care, deși nu sunt neapărat vizibile, sunt elemente vitale ale unei locuințe cu un consum redus de energie: o izolație mai bună, mai multă energie economisită, mai multă lumină naturală și lipsa întreținerii.  

Teste pentru verificarea izolației ferestrelor  

Izolația ferestrelor de mansardă vechi nu este într-o stare prea bună? Atunci este clar că ai nevoie de înlocuirea ferestrelor de mansardă. Dar cum depistezi problemele de izolație ale acestora?  

Iată un mic test pe care îl poți face. 

Dacă în lunile de iarnă este frig lângă fereastră, înseamnă că aerul intră și iese din încăpere, iar fereastra creează curent.  

Dacă sticla este aburită, înseamnă că umplutura dintre geamuri s-a deteriorat, iar capacitatea de izolare a scăzut semnificativ. Cu noua fereastră de mansardă cu trei foi de sticlă, vei beneficia de izolație îmbunătățită și nu va trebui să-ți mai faci griji că pierzi din căldura care este atât de importantă!  

Nu mai remedia problemele... În schimb, creează casa visurilor tale 

Când apar probleme, oamenii încearcă să le repare. Nu-i așa? Da, așa e, bineînțeles. În ceea ce ne privește, noi te convingem să faci altceva. Îți sugerăm să depășești simpla remediere a problemelor. Lărgește-ți perspectiva. Privește problemele actuale ca pe o șansă importantă de a crea ceva mai bun! Depistarea problemelor de izolație poate conduce cu ușurință la crearea casei visurilor tale - este doar o chestiune de perspectivă. Să nu mai vorbim despre faptul că ferestrele de mansardă au trecut printr-o evoluție majoră. De exemplu, cei care aveau ferestre cu deschidere manuală, se pot bucura acum de ferestre cu acționare electrică sau solară.   

Dacă alegi să acționezi așa cum sugerăm noi și reacționezi activ la semnele care scot în evidență nevoia de a înlocui ferestrele de mansardă, spațiul tău din mansardă va fi transformat într-unul luminos și primitor, care oferă un confort maxim. Însă, pentru a ajunge acolo, vei avea nevoie de un partener de încredere. 

Dacă este momentul să înlocuiești ferestrele de mansardă, este momentul să apelezi la VELUX 

Dacă te hotărăști să-ți înlocuiești vechea fereastră de mansardă și alegi una dintre soluțiile VELUX, consumul de energie va scădea. Aceasta doar dacă sursa problemei era exclusiv fereastra. Mai mult, în sezonul rece, temperatura în cameră va fi cu 1–2 grade mai ridicată, iar vara, cu accesoriile potrivite, în camera de la mansardă va fi o atmosferă mai răcoroasă cu 5–6 grade. Aceasta este schimbarea pe care o poarte aduce VELUX facturilor tale și temperaturii din locuință. Ca să nu mai vorbim și de celelalte beneficii...  

Citește mai multe articole

Soluțiile de ferestre de mansardă VELUX vin cu beneficii suplimentare

Vezi care sunt acestea!

De ce să alegi VELUX?

Transformăm spațiile

Soluțiile noastre care promovează lumina naturală te ajută să câștigi spațiu suplimentar sub acoperiș și să aduci o valoare incomparabilă locuinței, bunăstării și modului în care utilizezi un spațiu.

Creșterea valorii imobiliare 

Ai siguranța că investiția ta în soluțiile de produse VELUX va spori valoarea proprietății, iar randamentul va fi unul considerabil.

Relaxare în propria casă

Prin gama noastră extinsă de rulouri și rolete exterioare, piese de schimb și servicii de reparație, ne asigurăm că ai parte de cea mai bună experiență posibilă.

Suntem aici să te ajutăm

Echipa noastră este dedicată să-ți asigure satisfacția totală din momentul în care ne-ai contactat pentru consiliere și până la momentul final al montării soluției.

Calitate fără compromis

Nevoile tale sunt cele care ne îndrumă. Din 1941, dezvoltăm și perfecționăm constant produsele și le realizăm astfel încât să dureze.

O alegere responsabilă

Îți poți îmbunătăți calitatea vieții apelând la soluții sustenabile, care îți fac bine atât ție, cât și planetei.