Ai de gând să montezi ferestre noi la baie? Iată de ce ferestrele de mansardă sunt o idee strălucită

Baia este o cameră neglijată în numeroase locuințe. Poate că știi deja că noi, oamenii, petrecem aproape jumătate din viețile noastre în dormitor, dar te-ai gândit vreodată cât de mult timp petreci în baie?

Trei motive pentru care ar trebui să montezi ferestre de mansardă în baie

S-a estimat că petrecem 1 oră și 42 de minute pe săptămână în baie. Acesta este în sine un motiv foarte bun pentru a-ți transforma baia într-un mediu primitor și intim, în care să-ți placă să-ți petreci timpul. Dacă ți-ai propus să-ți creezi o baie superbă, ferestrele de mansardă sunt o completare minunată. 

Există numeroase beneficii când incluzi o fereastră de mansardă în baie. Află care sunt cele mai importante avantaje de care te vei bucura dacă montezi o fereastră de mansardă în baie.  

Lumină naturală fără a sacrifica intimitatea

O fereastră de mansardă amplasată la înălțime, pe acoperiș, îți va asigura intimitate absolută. Oferă mai multă intimitate și confort în baie decât ferestrele verticale tradiționale, utilizate în baie.  

Creează senzația vizuală de spațiu mai mare

Baia este rar una dintre cele mai mari camere din casă. Cel mai probabil, baia este una dintre cele mai mici camere și, din această cauză, poate fi dificil de decorat și iluminat. Poți bifa ambele aspecte montând o fereastră de mansardă. Înălțimea și amplasarea ferestrei de mansardă vor face ca această cameră să pară mai spațioasă. Dacă fereastra este integrată în acoperiș, lumina natura va inunda baia, conferindu-i un aspect îmbietor și creând senzația de spațiu.  

Aer curat și ventilație

Când faci duș, în baie se creează umiditate, de aceea aerul curat și ventilația corespunzătoare sunt esențiale. Climatul din baie are de suferit când nu este ventilat corespunzător. O fereastră mare, montată în baie, pe care o poți deschide după ce faci duș, va asigura circulația aerului și, astfel, un mediu interior mai bun.  

Alegerea ferestrelor de baie potrivite

Când vine vorba de alegerea ferestrei de baie potrivite, trebuie să ai în vedere mai multe aspecte. Dacă obiectivul final este să obții mai multă lumină naturală în baie, trebuie să înțelegi orientarea camerei. Pe baza acestor informații, poți calcula locul optim în care să amplasezi fereastra. Când vine vorba de ventilare, o fereastră de mansardă amplasată sus poate capta mai mult aer, permițând o circulație mai bună a aerului.    

Ferestrele de mansardă cu acționare electrică – acces ușor la lumina naturală  

Ferestrele de mansardă cu acționare electrică sau cele alimentate prin energie solară sunt o soluție perfectă pentru băile mai mici. O baie îngustă sau nespațioasă poate avea aspectul unei camere înghesuite. Pentru a rezolva această problemă, o fereastră poate amplifica spațiul, însă ea trebuie montată la o înălțime adecvată pentru a proteja intimitatea. În astfel de cazuri, o fereastră de mansardă cu acționare solară sau electrică este foarte utilă, întrucât o poți deschide și închide de la distanță, prin intermediul unui întrerupător de perete sau de pe smartphone. 

Asigură-te că ferestrele tale de mansardă fac față aburului!

Când adaugi o fereastră de mansardă, asigură-te că alegi finisajul interior potrivit pentru camera ta. Toate acele băi fierbinți pot face ca spațiul din baie să fie foarte umed, de aceea îți recomandăm să alegi o fereastră de mansardă cu finisaj din poliuretan, rezistent la umezeală. Fereastra de mansardă cu articulare mediană VELUX, din poliuretan alb, are un finisaj alb modern, care se întreține, se curăță și se păstrează uscat cu ușurință. 

Rulouri și rolete exterioare  

Când vine vorba de ferestre, intimitatea este întotdeauna un aspect de luat în seamă. Dacă fereastra din baie oferă vizibilitate, alege jaluzele noastre. Sunt discrete și îți oferă intimitate în baie. Jaluzelele sunt rezistente la umezeală, fiind ideale pentru baie.  

VELUX ACTIVE with NETATMO – controlează ferestrele și climatul interior din casă

VELUX ACTIVE este soluția noastră inteligentă, automatizată, pentru controlul climatului interior, prin care poți acționa ferestrele de mansardă VELUX alimentate prin energie solară și pe cele electrice, precum și rulourile și roletele exterioare.  

VELUX ACTIVE îți oferă o imagine generală a calității aerului din interior și monitorizează temperatura, umiditatea și nivelurile de dioxid de carbon, pentru a te asigura că spațiul este ventilat în mod regulat.    

Se estimează că petrecem 1 oră și 42 de minute pe săptămână în baie. Acesta este în sine un motiv foarte bun pentru a-ți transforma baia într-un mediu primitor și intim, în care să-ți placă să-ți petreci timpul.  

Articole conexe

De ce să alegi VELUX?

Transformăm spațiile

Soluțiile noastre care promovează lumina naturală te ajută să câștigi spațiu suplimentar sub acoperiș și să aduci o valoare incomparabilă locuinței, bunăstării și modului în care utilizezi un spațiu.

Creșterea valorii imobiliare 

Ai siguranța că investiția ta în soluțiile de produse VELUX va spori valoarea proprietății, iar randamentul va fi unul considerabil.

Relaxare în propria casă

Prin gama noastră extinsă de rulouri și rolete exterioare, piese de schimb și servicii de reparație, ne asigurăm că ai parte de cea mai bună experiență posibilă.

Suntem aici să te ajutăm

Echipa noastră este dedicată să-ți asigure satisfacția totală din momentul în care ne-ai contactat pentru consiliere și până la momentul final al montării soluției.

Calitate fără compromis

Nevoile tale sunt cele care ne îndrumă. Din 1941, dezvoltăm și perfecționăm constant produsele și le realizăm astfel încât să dureze.

O alegere responsabilă

Îți poți îmbunătăți calitatea vieții apelând la soluții sustenabile, care îți fac bine atât ție, cât și planetei.