Cum să îmbunătățești calitatea aerului din interior 

Petrecem 90% din timp în interior. Deși auzim des de poluarea aerului și creșterea nivelurilor de CO2, te-ai întrebat vreodată care este calitatea aerului din casa ta? Calitatea aerului din interior are un impact considerabil asupra sănătății noastre. O persoană normală respiră aproape 10.000 de litri de aer pe zi, ceea ce reprezintă, în mare parte, aerul din casă. Mult aer! Noi credem că ferestrele de mansardă pot oferi un element estetic oricărei locuințe, precum și multă lumină naturală. Mai mult, ele promovează un climat interior mai bun, care este în beneficiul sănătății tale. 

Trei lucruri bine de știut despre climatul interior

Efectul de coș

Efectul de coș reprezintă mișcarea aerului cald din interior de la nivelul inferior către nivelul superior. Pe timpul iernii, aerul rece pătrunde la parter, se încălzește odată cu creșterea temperaturii, apoi evadează prin mansardă sau pe la etajul superior. Aerul iese prin micile crăpături și goluri ale clădirii. În afară de curentul care se creează în locuință, vei observa această evadare a aerului și pe factura la căldură. O casă normală pierde până la 40% din energia consumată. Și asta nu e tot; factorii care poluează aerul se vor infiltra în casă și vor reduce calitatea aerului. 

Umiditatea

Este important să asiguri nivelul corect de umiditate în locuință. Iarna, nivelul ideal de umiditate este de 30–40%, în timp ce vara este de 50–60%. Aerul uscat îți face buzele... uscate! De asemenea, poate genera energie statică în păr și haine. Vara, aerul umed le poate provoca probleme celor care suferă de astm și de alergii, în principal din cauza înmulțirii acarienilor. Află care este nivelul de umiditate din casa ta pentru a ști de unde să începi să-ți îmbunătățești climatul interior. Evită nivelurile ridicate de umiditate pentru a asigura un mediu mai bun în interior. 

Calitatea aerului din interior 

O calitate bună a aerului din interior poate fi definită ca aer care nu conține factori de poluare ce pot provoca iritație, disconfort sau probleme de sănătate ocupanților. O calitate bună a aerului din interior are un impact semnificativ asupra noastră. O calitate înaltă a aerului din interior ne poate îmbunătăți bunăstarea psihică.  

Află mai multe despre calitatea aerului din studiul nostru de cercetare. 

Ferestrele de mansardă îți vor îmbunătăți climatul interior

Calitate mai bună a aerului din interior 

Pentru a valorifica la maximum ferestrele de mansardă în ce privește climatul interior, poți adăuga VELUX ACTIVE with NETATMO, care se conectează la ferestrele tale de mansardă VELUX cu acționare electrică sau alimentate prin energie solară. Această aplicație monitorizează automat calitatea aerului și temperatura, pentru a menține un climat interior curat. Este un sistem de ventilație pe bază de senzori, care monitorizează nivelul de CO2. Ferestrele de mansardă VELUX cu acționare electrică și alimentate prin energie solară integrează și senzori de ploaie, care închid automat ferestrele când începe să plouă. 

Ventilare

Metoda cea mai directă prin care poți scăpa de substanțele nocive din aerul interior este aerisirea: deschiderea ferestrelor îți permite să rezolvi rapid numeroase neplăceri. Ventilarea permite eliminarea umidității în exces, ceea ce împiedică daunele structurale provocate de apariția condensului și mucegaiului, precum și defecțiunile la nivelul clădirii, și ajută la combaterea afecțiunilor respiratorii care rezultă din astfel de probleme. Pentru a asigura un mediu interior sănătos, aerisirea frecventă este esențială. O metodă simplă prin care poți asigura ventilarea corectă și, în consecință, un climat interior sănătos este instalarea unei ferestre de mansardă care se deschide și se închide automat.  

Beneficiile pentru sănătate pe care le aduce aerul curat în casa ta

Confort: Aerul curat este plăcut! Poți să-l simți imediat ce intri într-o cameră. 

Sănătate: Inhalarea unui aer interior de calitate slabă poate avea efecte negative asupra sănătății. Acarienii prosperă în mediile umede. Asigurarea unei calități bune a aerului din interior poate reduce riscul de alergii și astm. 

Performanță: Asigurarea unui aer de calitate foarte bună în interior poate îmbunătăți starea generală. De asemenea, îți poate spori capacitatea de concentrare. Dacă lucrezi de acasă, nu uita să aerisești des camera pe parcursul zilei. 

O persoană normală respiră aproape 10.000 de litri de aer pe zi, care reprezintă, în mare parte, aerul din casele lor. Mult aer!

Articole relevante

De ce să alegi VELUX?

Transformăm spațiile

Soluțiile noastre care promovează lumina naturală te ajută să câștigi spațiu suplimentar sub acoperiș și să aduci o valoare incomparabilă locuinței, bunăstării și modului în care utilizezi un spațiu.

Creșterea valorii imobiliare 

Ai siguranța că investiția ta în soluțiile de produse VELUX va spori valoarea proprietății, iar randamentul va fi unul considerabil.

Relaxare în propria casă

Prin gama noastră extinsă de rulouri și rolete exterioare, piese de schimb și servicii de reparație, ne asigurăm că ai parte de cea mai bună experiență posibilă.

Suntem aici să te ajutăm

Echipa noastră este dedicată să-ți asigure satisfacția totală din momentul în care ne-ai contactat pentru consiliere și până la momentul final al montării soluției.

Calitate fără compromis

Nevoile tale sunt cele care ne îndrumă. Din 1941, dezvoltăm și perfecționăm constant produsele și le realizăm astfel încât să dureze.

O alegere responsabilă

Îți poți îmbunătăți calitatea vieții apelând la soluții sustenabile, care îți fac bine atât ție, cât și planetei.