Cum să-ți renovezi dormitorul pentru un somn mai bun

Somnul de calitate este vital pentru bunăstarea noastră. De aceea organizarea dormitorului astfel încât să faciliteze un somn bun ar trebui să fie o prioritate. Un somn inconsecvent ne poate afecta sănătatea. Sunt multe lucruri pe care le poți face pentru a-ți renova dormitorul, astfel încât să te bucuri de un somn bun noaptea. 

Creează o atmosferă pașnică în dormitor cu aceste patru sfaturi pentru un somn mai bun  

Vopsește-ți dormitorul în culori liniștitoare 

Dormitorul ar trebui să fie un spațiu liniștit. Unul dintre cele mai simple moduri prin care poți crea o atmosferă mai calmă în dormitor este zugrăvirea pereților în culori liniștitoare. Nuanțele de verde sunt ideale. Ne fac să ne simțim relaxați și revigorați. Pentru cei care se trezesc devreme, movul în tonuri deschise, cum ar fi lavanda, sunt grozave, având un efect de revitalizare. Cine nu adoră un câmp plin de lavandă? Dacă preferi aspectul minimalist, culoarea potrivită este o nuanță de gri, care îmbie la calm. Culoarea gri este excelentă pentru dormitoarele mai mici, întrucât dă senzația de cameră luminoasă, creând în același timp o atmosferă neutră.

Mobilier natural

Mobilierul realizat din materiale naturale conferă dormitorului o atmosferă relaxată. Mobilierul din materiale organice ne face să ne simțim mai aproape de natură, având un efect de calmare. Ia în calcul integrarea elementelor din lemn, bambus sau ratan în dormitor. Culorile calde și blânde ne ajută să ne simțim relaxați când ne pregătim să dormim. Găsește materialul care te atrage, care te calmează și care stimulează un somn odihnitor.

Materiale naturale

Când stai în pat, învăluie-te în așternuturi delicate, care contribuie la un somn mai bun. Materialele naturale, precum bumbacul, sunt utilizate de sute de ani pentru realizarea materialelor textile. Bumbacul este un material moale, care respiră și care este ușor de întreținut. Însă bumbacul atrage umezeala, așa că, dacă te încălzești în timpul nopții, nu este cel mai potrivit. Dacă transpiri noaptea, ideal ar fi un așternut din pânză de in, care lasă aerul să circule, este moale și răcoros, fiind ideal pentru nopțile calde de vară. Mătasea, deși este mai scumpă, este fină, realizată din fibre puternice, asigurând o bună izolare.

Adaugă plante

O plantă nu este doar un accesoriu frumos în orice cameră, ci ajută și la purificarea aerului și la reducerea toxinelor. Planta șarpe este una dintre cele mai rare plante de interior, care transformă dioxidul de carbon în oxigen în timpul nopții. Sună ca o magie, dar este doar natura, în toată splendoarea sa. Planta șarpe este pe lista NASA de zece plante care purifică aerul. În plus, arată grozav.

Cinci motive pentru a monta luminatoare în dormitor

Calitate mai bună a aerului și ventilație

Ventilarea corespunzătoare este foarte importantă pentru menținerea unei calități bune a aerului din interior. Aerul curat generează o serie de beneficii: ne face să ne simțim mai fericiți, ne întărește sistemul imunitar și ne ajută creierul să funcționeze mai bine. Poți îmbunătăți fluxul de aer proaspăt din dormitor cu ajutorul ferestrelor de mansardă, deschizându-le în părți opuse ale locuinței. Aerul curat este un mod bun de a asigura un mediu interior sănătos.

Adu exteriorul în interior

Ferestrele de mansardă montate în dormitor aduc exteriorul în interior. Indiferent dacă e vorba despre mai multă lumină naturală, un cer înstelat, aer curat, ciripit de păsări, zgomote de copii care se joacă sau clopotul unei biserici, te afli mai aproape de ce se întâmplă afară și acest lucru îți îmbunătățește somnul.

Te ajută să îți controlezi ciclul de somn

Lumina naturală contribuie la reglarea ritmului circadian (ciclul nostru de somn), ajutându-ne să ne odihnim mai bine noaptea și să fim mai productivi ziua. Soarele stimulează organismul să producă melatonină și echilibrează ritmul zi/noapte.

Scaldă-te în lumină naturală când te trezești, grație soluției VELUX ACTIVE with NETATMO

Ai senzația de epuizare dimineața? Probabil din cauză că te trezești într-o cameră întunecată, în zgomotul alarmei de pe telefon. Creierul este încă în modul de odihnă. Lasă lumina soarelui să pătrundă treptat în dormitor, iar creierul îți va spune: "Este timpul să te trezești."

Cu VELUX ACTIVE with NETATMO, îți poți înlocui alarma cu lumina răsăritului soarelui și poți monitoriza calitatea aerului cu ajutorul unui senzor instalat în cameră. Setează preferințele personale cu ajutorul soluției VELUX pentru o casă inteligentă.

Mai multă lumină, fără să-ți compromiți intimitatea

Mulți dintre noi ne dorim intimitate în dormitor. Ferestrele de mansardă vor aduce mai multă lumină naturală, fără să sacrifice intimitatea. Vei avea doar de câștigat.

Aerul curat oferă numeroase beneficii: ne face să ne simțim mai fericiți, ne întărește sistemul imunitar și ne ajută creierul să funcționeze mai bine.

Articole relevante

De ce să alegi VELUX?

Transformăm spațiile

Soluțiile noastre care promovează lumina naturală te ajută să câștigi spațiu suplimentar sub acoperiș și să aduci o valoare incomparabilă locuinței, bunăstării și modului în care utilizezi un spațiu.

Creșterea valorii imobiliare 

Ai siguranța că investiția ta în soluțiile de produse VELUX va spori valoarea proprietății, iar randamentul va fi unul considerabil.

Relaxare în propria casă

Prin gama noastră extinsă de rulouri și rolete exterioare, piese de schimb și servicii de reparație, ne asigurăm că ai parte de cea mai bună experiență posibilă.

Suntem aici să te ajutăm

Echipa noastră este dedicată să-ți asigure satisfacția totală din momentul în care ne-ai contactat pentru consiliere și până la momentul final al montării soluției.

Calitate fără compromis

Nevoile tale sunt cele care ne îndrumă. Din 1941, dezvoltăm și perfecționăm constant produsele și le realizăm astfel încât să dureze.

O alegere responsabilă

Îți poți îmbunătăți calitatea vieții apelând la soluții sustenabile, care îți fac bine atât ție, cât și planetei.