Cum să creezi camera de zi perfectă  

Conferă un aer nou locuinței prin renovarea camerei de zi. Camera de zi este un spațiu foarte important în majoritatea caselor, locul unde ne relaxăm după o zi lungă sau unde primim oaspeți. Unul dintre modurile prin care îți poți transforma camera de zi este adăugarea unei ferestre de mansardă.

Transformă-ți camera de zi cu lumina naturală

O fereastră de mansardă poate schimba complet aspectul și atmosfera camerei de zi. Amplasarea ferestrei de mansardă va facilita pătrunderea luminii naturale în cameră și va asigura o ventilație excelentă. Nimeni nu vrea să petreacă prea mult timp într-un spațiu întunecat; de aceea o cantitate bună de lumină naturală este esențială. 

Folosește lumina naturală în mod productiv

Lumina naturală este o resursă naturală gratuită! Pentru a valorifica la maximum lumina naturală, trebui să știi orientarea casei în funcție de punctele cardinale pentru a putea capta lumina pe măsură ce soarele se deplasează pe cer. Există o serie de beneficii ale luminii naturale în camera de zi, inclusiv reducerea folosirii surselor de iluminat artificial și un climat interior îmbunătățit. 

Conectează exteriorul cu camera de zi

Traiul modern presupune integrarea locuinței în mediul ambiant natural. Există o tendință generală de a aduce mai multe plante în casă, dar nu înseamnă că e nevoie să creezi o junglă interioară pentru a aduce natura în camera de zi. Ferestrele de mansardă pot asigura integrarea spațiului exterior în cel interior, facilitând pătrunderea unei cantități mai mari de aer curat și lumină naturală. 

Creează un mediu sănătos

Este esențial să ai un climat interior sănătos în casă. Acest lucru este valabil în special în camera de zi, unde petrecem atât de mult timp împreună cu familia și prietenii. 

Aer mai curat și ventilație mai bună

Unul dintre beneficiile principale ale includerii unei ferestre de mansardă în camera de zi îl reprezintă oportunitățile de ventilare aferente. Camera de zi este locul în care oamenii se reunesc pentru a petrece timp și a se relaxa. Cu ajutorul unei ferestre de mansardă, poți asigura o circulație mai bună a aerului în camera de zi, iar dacă fereastra de mansardă este amplasată mai sus, poți evita crearea unui curent rece.   

Crește cantitatea de lumină naturală

Prin montarea unei ferestre de mansardă, poți crește cantitatea de lumină naturală din casă, mai mult decât cu ferestrele verticale. Studiile arată că, în condiții similare, ferestrele de mansardă oferă cel puțin de două ori mai multă lumină naturală decât geamurile verticale. Pe lângă mai multă lumină naturală, ferestrele de mansardă reduc și riscul de apariție a efectului de orbire.  

Bucură-te de o cameră de zi care îți dă senzația de mai mult spațiu

Poate nu va fi posibil să îți faci camera de zi mai mare prin suplimentarea suprafeței de locuit, dar aici intervin ferestrele de mansardă! Ele îți permit să aduci mai multă lumină și profunzime în camera de zi, dând iluzia unui spațiu mai mare.  

Obține o atmosferă naturală instalând o fereastră de mansardă

Ferestrele de mansardă pot asigura lumina naturală în camera de zi. În afară de beneficiile pătrunderii luminii naturale în locuință, te vei bucura și de ventilare și circulație a aerului mai bună, precum și de siguranță, grație amplasării la înălțime a ferestrelor de mansardă.  

Integrează mediul natural prin ferestrele de mansardă

Când optezi pentru ferestre de mansardă, îți poți integra casa în mod natural în mediul înconjurător. Ferestrele mari vor servi ca o pânză goală pentru natură și vei putea privi cum se schimbă lumina în timpul zilei, precum și anotimpurile. 

Folosește-ți busola

Dacă ai elaborat deja planul de transformare a camerei de zi și ești în faza în care trebuie să-ți dai seama unde vei amplasa ferestrele de mansardă, ia în calcul orientarea camerei. Aceasta te va ajuta să obții cât mai multă lumină naturală este posibil. 

  1. Nord: în cazul unei camere de zi îndreptate spre nord, alege nuanțe mai calde și o fereastră de mansardă care să lase să pătrundă mai multă lumină naturală. 

  2. Est: amplasând ferestrele de mansardă spre est, vei capta lumina soarelui de dimineață. Aici poți vopsi pereții cu o nuanță de verde pentru ca atmosfera din cameră să fie mai plăcută și mai primitoare.  

  3. Vest: o fereastră de mansardă îndreptată spre vest va fi mai întunecată decât dacă ar fi fost îndreptată în alte direcții. Pentru a crea o atmosferă primitoare, vopsește pereții în tonuri pământii.  

  4. Sud: când camera este îndreptată spre sud, probabil că va fi cel mai însorit spațiu din casă! Atenuează lumina din astfel de camere cu nuanțe de verde, gri sau albastru deschis. 

Lumina naturală contribuie la reglarea ritmului circadian (ciclul nostru de somn), ajutându-ne să ne odihnim mai bine noaptea și să fim mai productivi ziua. Soarele stimulează organismul să producă melatonină și echilibrează ritmul zi/noapte.

Cum să planifici transformarea camerei de zi

Dacă visezi să-ți renovezi camera de zi, vei avea nevoie de un plan detaliat. Camera de zi ar trebui să aibă o atmosferă primitoare. Mai jos sunt câteva aspecte pe care să le iei în considerare când vrei să renovezi:  

  • Ce rol are camera de zi?

  • Care este punctul focal/zona principală din cameră? 

  • Ce paletă cromatică există în restul casei? 

  • Ce buget ai? 

Unește bucătăria cu camera de zi

Dacă vrei ca spațiul din camera de zi să pară mai mare și să comunice cu mai multe camere, un plan deschis între bucătărie și camera de zi este o soluție excelentă. Datorită configurației deschise și integrate, vei putea găti în timp ce te bucuri de compania familiei și/sau a invitaților. Când decizi să integrezi și să conectezi două camere, ventilația și lumina sunt importante. Înainte de a începe renovarea, documentează-te minuțios.   

O fereastră de mansardă poate schimba complet aspectul și atmosfera camerei de zi. 

Articole relevante

De ce să alegi VELUX?

Transformăm spațiile

Soluțiile noastre care promovează lumina naturală te ajută să câștigi spațiu suplimentar sub acoperiș și să aduci o valoare incomparabilă locuinței, bunăstării și modului în care utilizezi un spațiu.

Creșterea valorii imobiliare 

Ai siguranța că investiția ta în soluțiile de produse VELUX va spori valoarea proprietății, iar randamentul va fi unul considerabil.

Relaxare în propria casă

Prin gama noastră extinsă de rulouri și rolete exterioare, piese de schimb și servicii de reparație, ne asigurăm că ai parte de cea mai bună experiență posibilă.

Suntem aici să te ajutăm

Echipa noastră este dedicată să-ți asigure satisfacția totală din momentul în care ne-ai contactat pentru consiliere și până la momentul final al montării soluției.

Calitate fără compromis

Nevoile tale sunt cele care ne îndrumă. Din 1941, dezvoltăm și perfecționăm constant produsele și le realizăm astfel încât să dureze.

O alegere responsabilă

Îți poți îmbunătăți calitatea vieții apelând la soluții sustenabile, care îți fac bine atât ție, cât și planetei.