Creează camere suplimentare în mansardă pentru a-ți transforma locuința în casa visurilor tale 

Construiești o casă nouă? Sau ai în plan lucrări mari sau mici de renovare a locuinței? Recomandarea noastră: construiește una sau chiar mai multe camere în mansardă. Dacă ai decis deja să faci acest lucru, următoarea întrebare este: ce faci cu acel spațiu interesant? Există numeroase soluții bune și unele chiar foarte bune.  

Chiar dacă ți-ai făcut deja o idee despre cum să îți renovezi mansarda, tot îți vor fi utile următoarele paragrafe. Îți împărtășim câteva idei despre cum să transformi acest spațiu nou dobândit într-o cameră preferată. Pregătește-te să găsești inspirație! 

Ce-ai zice de un dormitor în mansardă? 

Când cauți idei de amenajare a mansardei, probabil că un dormitor în mansardă este primul lucru care îți vine în minte. Probabil că îți imaginezi cum privești spre stele în timp ce stai întins în pat. Da, este nemaipomenit, dar, sincer, un dormitor în mansardă îți va aduce numeroase alte beneficii. 

În primul rând, prin natura sa, este un spațiu interesant din punct de vedere vizual și arhitectural, datorită pereților înclinați. Este o încăpere dominată de lumină naturală, în care te poți bucura de un somn plăcut și neperturbat, grație accesoriilor potrivite pentru ferestre de mansardă (cum ar fi rulourile opace), care creează întuneric total cu o singură mișcare (sau cu o simplă atingere). Nu uita că mansarda te izolează de zgomotul de afară și de vocile de la etajele inferioare. 

Când proiectezi un dormitor în mansardă, dă frâu liber imaginației și, în locul unui design simplu cu un pat și un dulap, găsește inspirația în pereții înclinați pentru a crea atmosfera unei cabane primitoare, în care poți crea, de exemplu, un colț plăcut și liniștit pentru citit. Poți profita de pereții înclinați și pentru a crea un spațiu discret de depozitare. 

Cum ar trebui să arate? Ei bine, dormitoarele de mansardă permit toate tipurile de design interior. Este la latitudinea ta să alegi între stilul scandinav minimalist sau stilul japandi ori să cumperi un pat vechi cu cadru din metal de la un magazin de mobilă de mâna a doua și să creezi o încăpere cu aspect vintage. Sau poți alege o combinație între toate aceste stiluri, pentru că un astfel de spațiu este o sursă de inspirație și se pretează oricărui stil. 

Nu este nicio problemă dacă ai deja dormitoare pe gustul tău la etajele inferioare. Avantajele de mai sus se aplică și unui dormitor de oaspeți...  

. . . sau o cameră pentru copii în mansardă  

Da, copiii vor fi extrem de recunoscători că le-ai creat un spațiu acolo sus. Vor aprecia misterele cotloanelor incitante și apropierea de acoperiș. Se vor bucura de unicitatea spațiului pe care îl vor integra în jocurile lor, imaginația lor fiind constant stimulată. Cu ajutorul unei game cromatice liniștitoare sau al unui tapet distractiv cu imagini interesante, vei transforma camera copiilor din mansardă într-un spațiu magic. Dacă suprafața este suficientă, poți chiar să creezi zone dedicate pentru copii: în afară de o zonă confortabilă de dormit, poți așeza un covor de joacă și poți crea un spațiu cu birou și perete sub formă de tablă de scris.  

Mai multe idei pentru mansardă 

Chiar dacă spațiul din mansardă nu este suficient pentru proiecte ample, trebuie să valorifici suprafața de care dispui. O baie în mansardă este o soluție minunată. Poți face o baie în cadă la lumină naturală și, fiind la nivelul acoperișului, te vei bucura de confidențialitate totală. Când faci duș, poți privi prin fereastra de mansardă spre linia orizontului sau poți admira cerul nopții. 

Mai mult, în mansardă poți crea camere cu un anumit specific, care să îți permită să aloci timp pasiunilor în confortul propriei locuințe. De ce să-ți reînnoiești abonamentul lunar la sală dacă ai șansa să îți creezi propria sală de antrenament în mansardă? Poți instala ferestre speciale de mansardă, care se deschid automat, facilitând circulația aerului și controlul termic. De ce să te deplasezi kilometri întregi ca să participi la un atelier de lucru manual, când poți avea propriul atelier în care toate lucrurile îți aparțin și de al cărui design te poți ocupa chiar tu? Să nu mai vorbim de faptul că soarele va lumina direct suprafața de lucru. Mai poți crea și o sală de jocuri pentru copii sau chiar pentru tine.  

Să lucrezi de acasă e ceva obișnuit în zilele noastre. Însă a lucra într-o mansardă scăldată în soare e ceva cu adevărat inedit. Cu siguranță, colegii tăi de conferințe pe Zoom te vor întreba de unde ai descărcat imaginea uluitoare din fundal, pentru că nu vor crede că este un decor real. 

Te interesează să vezi cum arată o casă, înainte să mergem mai departe? (Doar pentru a te inspira.) 

Indiferent de ce idei ai despre cum să amenajezi mansarda, ferestrele de mansardă VELUX vor aduce, cu siguranță, un plus de valoare. Cu ajutorul lor, vei crea atmosfera pe care ți-o dorești. Gama largă de produse și accesorii te susține oricare care ar fi planul tău. Ferestrele de mansardă VELUX sporesc cantitatea de lumină naturală care pătrunde în încăpere, iar roletele exterioare VELUX și produsele VELUX pentru protecție împotriva căldurii te vor ajuta să te asiguri că beneficiezi de un climat interior confortabil, indiferent de anotimp.  

Profită de avantajele pe care ți le pot oferi mansardele. Ai numeroase oportunități și multe idei bune. Alegerea este a ta. Vestea bună e că nu ai cum să iei o decizie proastă, pentru că toate ideile despre cum să amenajezi mansarda sunt bune. (Unele sunt chiar foarte bune.) 

Citește mai multe articole

Soluțiile de ferestre de mansardă VELUX vin cu beneficii suplimentare

Vezi care sunt acestea!

De ce să alegi VELUX?

Transformăm spațiile

Soluțiile noastre care promovează lumina naturală te ajută să câștigi spațiu suplimentar sub acoperiș și să aduci o valoare incomparabilă locuinței, bunăstării și modului în care utilizezi un spațiu.

Creșterea valorii imobiliare 

Ai siguranța că investiția ta în soluțiile de produse VELUX va spori valoarea proprietății, iar randamentul va fi unul considerabil.

Relaxare în propria casă

Prin gama noastră extinsă de rulouri și rolete exterioare, piese de schimb și servicii de reparație, ne asigurăm că ai parte de cea mai bună experiență posibilă.

Suntem aici să te ajutăm

Echipa noastră este dedicată să-ți asigure satisfacția totală din momentul în care ne-ai contactat pentru consiliere și până la momentul final al montării soluției.

Calitate fără compromis

Nevoile tale sunt cele care ne îndrumă. Din 1941, dezvoltăm și perfecționăm constant produsele și le realizăm astfel încât să dureze.

O alegere responsabilă

Îți poți îmbunătăți calitatea vieții apelând la soluții sustenabile, care îți fac bine atât ție, cât și planetei.