Bucătăria este sufletul locuinței

Urmează să-ți renovezi bucătăria și încerci să-ți dai seama cum să o proiectezi? Bucătăria este locul în care se întâmplă tot. Este sufletul casei, locul în care întreaga familie se adună pentru a vorbi după o zi lungă și în care prietenii ajung întotdeauna să-și petreacă timpul până la urmă. Când îți renovezi bucătăria, ai nevoie de un plan bun pentru a scoate spațiul în evidență, așa cum merită. Nu știi de unde să începi? Nu-ți faci griji, suntem aici să te ajutăm. 

Pornește cu dreptul în proiectul de renovare a bucătăriei 

Pentru a te asigura că pornești cu dreptul în proiectul de renovare a bucătăriei, trebuie să înțelegi etapele pe care le presupune acest proces. Dar, înainte de a începe să planifici procesul, acordă-ți timp pentru a da frâu liber imaginației.  

Alocă-ți timp pentru a căuta idei pe Pinterest și Instagram, inspiră-te din bucătăriile prietenilor și creează panouri vizuale și liste de preferințe. Apoi va veni momentul să îți parcurgi ideile și să îți clasifici dorințele în elemente pe care trebuie să le incluzi în amenajare și elemente pe care ți-ai dori să le incluzi. Următorul pas este să începi să te gândești la buget. 

Calculează-ți bugetul și stabilește prioritățile în funcție de el

Stabilește-ți dorințele și nevoile, apoi vezi pe care ți le poți permite, pentru a evita dezamăgirea în ceea ce privește renovarea bucătăriei. Alocă-ți timp pentru a-ți calcula bugetul și a stabili care sunt prioritățile pe baza acestuia și îți vei mulțumi mai târziu. Așa ajungem la următorul aspect. 

Planifică-ți bugetul cu chibzuință 

Planifică-ți bugetul în detaliu pentru a evita surprizele neplăcute și respectă cu strictețe programul pe care l-ai stabilit. Siguri cunoști expresia „timpul înseamnă bani”. Este la fel de adevărată și când vine vorba de renovarea bucătăriei. La un astfel de proiect, întârzierile pot duce la majorarea considerabilă a costurilor.  

Când îți planifici bugetul, include cât mai multe costuri posibile, pentru a te asigura că nu rămâi fără bani înainte de finalizarea proiectului. Dacă angajezi profesioniști în construcții, planificați cu atenție proiectul împreună și stabiliți termene clare. Astfel vei evita să-ți cheltuiești întregul buget și te vei asigura că ei își îndeplinesc la timp sarcinile din proiect.  

Creează o planificare în timp a procesului de renovare a bucătăriei și asumă-ți-o 

Proiectele extinse, precum renovarea bucătăriei, au nevoie de termene bine stabilite, pentru a nu se prelungi la nesfârșit. Împarte proiectul în etape și creează un tabel pe calculator. Arată-i-l persoanei responsabile cu lucrarea pentru a te asigura că sunteți pe aceeași lungime de undă. Permite-i să-și aducă aportul și ajustează tabelul în mod corespunzător. 

Planificarea demolării și reconstrucției

Nu uita să planifici demolarea când urmează să renovezi bucătăria. Demolarea este o lucrare importantă, care necesită o bună planificare, de la cine se va ocupa de demolare la eliminarea deșeurilor. 

Pasul următor este să începi reconstrucția bucătăriei. Dacă ai demolat complet bucătăria, procesul include montarea ușilor și ferestrelor. De asemenea, include și lucrări esențiale la nivelul pereților, pardoselii și tavanului: țevi și conducte, cabluri electrice, sisteme de încălzire, aer condiționat și izolație. Urmează finisarea pereților, montarea pardoselii și zugrăvirea pereților, montarea dulapurilor și a altor elemente și integrarea electrocasnicelor. La final, este momentul să adaugi detaliile și să aplici ultimele finisaje. 

Idei de renovare a bucătăriei – include lumina naturală în amenajarea bucătăriei 

Când planifici renovarea bucătăriei, privește spre cer. Da, ai auzit bine! Una dintre ideile de renovare a bucătăriei cu cel mai mare impact începe de la ferestrele de mansardă și se încheie cu o bucătărie inundată în lumină naturală!  

Când ne gândim cum să ne îmbunătățim bucătăriile, avem tendința să privim doar de jur împrejurul camerei. Observăm toate electrocasnicele învechite, blaturile care nu se potrivesc și lipsa de spațiu din dulapuri și de pe masă. Adesea uităm să includem mai multă lumină naturală în proiect. Însă noi suntem aici să îți arătăm ce ai de pierdut! 

Privește renovarea bucătăriei într-o altă lumină 

Cu ajutorul ferestrelor de mansardă, vei crea senzația de spațiu deschis în bucătărie, așa cum nici becurile și nici toată zugrăveala din lume nu ar reuși. Lumina naturală care pătrunde în bucătărie îi va conferi senzația de prospețime pe care o merită.  

Ferestrele de mansardă vor face ca bucătăria ta să fie inundată cu lumină naturală, amplificând spațiul și oferindu-i un aspect deschis și modern. Lumina naturală suplimentară care pătrunde prin ferestre te va încuraja să-ți vezi locuința într-o nouă lumină, care va părea imediat mai primitoare. 

Trei motive pentru care vei adora ferestrele de mansardă în bucătărie

Iată trei motive pentru care ar trebui să te gândești să integrezi ferestre de mansardă în proiectul de renovare a bucătăriei. 

  1. Economisești spațiu: când montezi ferestre de mansardă în bucătărie, poți elibera spațiu pentru dulapuri în locul în care ai monta, în mod normal, ferestrele verticale.  

  2. Ventilație: mirosurile, umiditatea și particulele fine tind să persiste în bucătării. Ferestrele de mansardă VELUX cu acționare electrică și cele cu alimentare prin energie solară sunt perfecte pentru aerisirea bucătăriei și pentru eliminarea rapidă a fumului și mirosurilor generate în timpul gătitului.  

  3. Iluminare mai bună: lumina naturală ne afectează în bine sănătatea, bunăstarea și productivitatea. Grație luminii naturale, timpul pe care îl petreci în bucătărie va fi și mai plăcut.

Bucătăria este sufletul casei și merită toate îmbunătățirile posibile, inclusiv ferestre de mansardă.

Articole conexe

De ce să alegi VELUX?

Transformăm spațiile

Soluțiile noastre care promovează lumina naturală te ajută să câștigi spațiu suplimentar sub acoperiș și să aduci o valoare incomparabilă locuinței, bunăstării și modului în care utilizezi un spațiu.

Creșterea valorii imobiliare 

Ai siguranța că investiția ta în soluțiile de produse VELUX va spori valoarea proprietății, iar randamentul va fi unul considerabil.

Relaxare în propria casă

Prin gama noastră extinsă de rulouri și rolete exterioare, piese de schimb și servicii de reparație, ne asigurăm că ai parte de cea mai bună experiență posibilă.

Suntem aici să te ajutăm

Echipa noastră este dedicată să-ți asigure satisfacția totală din momentul în care ne-ai contactat pentru consiliere și până la momentul final al montării soluției.

Calitate fără compromis

Nevoile tale sunt cele care ne îndrumă. Din 1941, dezvoltăm și perfecționăm constant produsele și le realizăm astfel încât să dureze.

O alegere responsabilă

Îți poți îmbunătăți calitatea vieții apelând la soluții sustenabile, care îți fac bine atât ție, cât și planetei.