Cum să alegi ferestrele de mansardă pentru a avea o mansardă luminoasă? 

Visezi să-ți transformi mansarda prăfuită și nefolosită într-o cameră plină de viață și de lumină naturală? Află mai multe despre toate tipurile de ferestre de mansardă și despre ce presupune transformarea mansardei! 

Investește în ferestre de mansardă nu doar pentru a te bucura de mai multă lumină naturală și de ventilație mai bună, ci și pentru că asigură izolare mai bună și cresc valoarea proprietății! O soluție de ferestre de mansardă transformă orice spațiu într-un loc preferat!  

Înainte de a începe, VELUX oferă o gamă de soluții care îți vor defini experiența generală când vine vorba de ferestre de mansardă: de la ferestre de mansardă cu acționare electrică la rulouri realizate din materiale reciclate, VELUX are de toate. Ferestrele de mansardă rezistă, în mod normal, decenii întregi, de aceea e mai bine să planifici totul în consecință: măsoară de două ori și taie o singură dată! Urmează îndrumările noastre și explorează opțiunile disponibile pentru a crea cel mai primitor spațiu posibil! 

În acest articol vei afla totul despre ferestrele de mansardă, precum și despre accesoriile esențiale pentru a-ți spori la maximum confortul: cele trei categorii suplimentare de produse esențiale, care te ajută să te protejezi împotriva căldurii, să reglezi lumina în cameră și să ții insectele și țânțarii la distanță. 

Ferestrele de mansardă cu acționare manuală sau electrică 

Ferestrele de mansardă pot fi deschide în două moduri: manual sau electric. În vreme ce ferestrele acționate manual sunt soluții bune pentru utilizare zilnică, cele cu acționare electrică sunt recomandate din motive de accesibilitate persoanelor în vârstă sau celor care locuiesc cu persoane în vârstă ori când construiești o casă inteligentă sau, pur și simplu, dacă vrei să sporești confortul casei. Imaginează-ți cum ar fi să poți regla lumina și aerul curat stând confortabil pe canapea! 

Opțiuni pentru ferestre de mansardă 

Când alegi ferestrele de mansardă, poți decide între ferestre cu deschidere de sus și ferestre cu deschidere de jos. Mânerele amplasate în partea de sus sunt o alegere frecventă, pe când mânerele prevăzute în partea de jos sunt recomandate pentru parapetele înalte. La VELUX, ambele opțiuni acordă atenție deosebită aspectelor ergonomice și au același preț în cazul ferestrelor de mansardă cu articulare mediană! Ferestrele cu deschidere de sus pot fi automatizate ulterior, pentru confort. Imaginează-ți că poți acționa fereastra de mansardă și roleta exterioară prin intermediul unei aplicații de pe mobil.  

Dacă fereastra de mansardă este amplasată la o înălțime mică (90–120 cm față de podea), alege o fereastră de mansardă cu articulare mediană, cu mâner amplasat în partea de sus. Întrucât mânerul se află în partea de sus, sub fereastră poți amplasa mobilier. Dacă fereastra este montată la o înălțime de 80–100 cm, te vei bucura de priveliștea de afară în timp ce stai așezat, exact ca în cazul ferestrelor verticale. 

În cazul în care cadrul inferior al ferestrei de mansardă se află la 130-150 cm de podea, alege o fereastră de mansardă cu articulare mediană și mâner în partea de jos. În acest caz, nu îți recomandăm să amplasezi mobilier sub fereastră. Întrucât partea de sus a ferestrei de mansardă este, de obicei, inaccesibilă, accesoriile exterioare de protecție împotriva căldurii pot fi utilizate confortabil doar cu soluții cu acționare solară sau electrică. 

Când cadrul inferior al ferestrei de mansardă se află la 90-120 de cm de podea, și o fereastră cu articulare în partea superioară poate fi o alegere bună. Odată deschisă, te vei bucura de o vedere panoramică fără obstacole. Deschiderea și închiderea se realizează cu mâner în partea de jos.   

Configurează-ți mansarda!

Lemn sau poliuretan 

Atât lemnul, cât și poliuretanul sunt materiale standard pentru ferestrele de mansardă și sunt considerate elemente optime ale mansardelor. Se întrețin ușor sau nu necesită deloc întreținere. Soluția din lemn clasică se potrivește tuturor locuințelor: varianta complet realizată din lemn, cu finisaj de lac transparent, este recomandată pentru interioarele tradiționale (acestea pot fi vopsite în orice culoare), pe când varianta albă, fără întreținere, cu finisaj din poliuretan, se asortează mai bine cu decorul modern sau minimalist.  

Variantele VELUX albe, fără întreținere, cu finisaj din poliuretan, sunt ferestre de mansardă fiabile, rezistente la umezeală, fără îmbinări vizibile, prin urmare finisajul din poliuretan este recomandat pentru încăperi cu umiditate ridicată, precum băi și bucătării, zone inaccesibile sau birouri și locuri de muncă, datorită aspectului eficient și curat. Toate ferestrele au durată de viață foarte mare și te vor mulțumi zeci de ani!  

Ferestrele de mansardă cu geamuri cu 2 sau 3 foi de sticlă 

Cu cât ferestrele sunt prevăzute cu mai multe straturi de geamuri, cu atât izolarea este mai bună: ferestrele de mansardă cu geamuri cu 3 foi de sticlă asigură o izolație fonică mai bună și o izolație termică mai bună față de versiunile cu 2 foi de sticlă. Reține: izolarea mai bună va economisi bani!  

Înainte să te hotărăști, gândește-te care dintre următoarele opțiuni se va potrivi cel mai bine pentru mansarda ta!  

Hai să vorbim despre opțiunile pentru geamuri! 

Geamul 61 a fost creat pentru economisirea energiei. Este un geam cu 3 foi de sticlă, care asigură o izolare termică de înaltă calitate, la un preț convenabil. Previne pierderile de căldură și protejează în mod eficient împotriva zgomotului de afară. 

Geamul 64 a fost creat pentru economie de energie și confort. Geamurile asigură izolare termică excelentă și reduc zgomotul (inclusiv când plouă). Geamul exterior al ferestrei este acoperit cu un strat ușor de curățat, prin urmare sticla exterioară nu trebuie ștearsă prea des. 

Geamul 68 este creat pentru confort sporit. Este un geam cu 3 foi de sticlă, care oferă toate caracteristicile premium ale VELUX și eficiență energetică mai bună. Geamul reduce senzația de frig care poate apărea din zona ferestrei în timpul iernii. 

Geamul 66 este creat pentru bunăstare. Este un geam cu 3 foi de sticlă, care reduce la minimum senzația de frig și blochează zgomotul exterior, astfel încât să te bucuri de căldură și relaxare. Straturile anti-rouă și ușor de curățat oferă o priveliște mai clară, neobstrucționată. 

Geamul 62 a fost creat pentru a reduce zgomotul și a spori confortul. Această fereastră cu geamuri cu 3 foi de sticlă asigură o reducere de până la 42 dB a sunetului, precum și izolare termică. Este o soluție extraordinară pentru locuințele care au nevoie de protecție suplimentară față de zgomotul exterior și vremea mai rece. 

Geamul 70 a fost creat pentru confort. Este un geam cu 2 foi de sticlă, care asigură confort sporit, integrând toate caracteristicile standard, cum ar fi reducerea zgomotului ploii, sticlă securizată laminată, protecție împotriva razelor UV și geam securizat cu rezistență suplimentară. 

Rulouri și rolete exterioare 

Îți punem la dispoziție o serie de accesorii pentru noua ta fereastră de mansardă VELUX. Gama variată de rulouri îți oferă nenumărate culori inspirate din natură, care vor bloca lumina soarelui și vor crea întuneric total pentru un somn bun de după-amiază. Roletele exterioare sunt concepute să-ți protejeze mansarda de căldura toridă a verii sau să țină căldura în interior pe timpul iernii. Rulourile și roletele exterioare sunt disponibile și în versiuni acționate electric și solar!  

Fereastră de mansardă simplă sau combinații de ferestre de mansardă 

În timpul reconfigurării mansardei, vei avea posibilitatea de a integra nu doar una, ci mai multe ferestre de mansardă. Dacă alegi această variantă, vei obține și mai multă lumină naturală, care îți va îmbunătăți dispoziția și sănătatea, și vei avea senzația de spațiu mai mare decât este de fapt! De asemenea, află mai multe informații de la profesioniști despre balcoanele și terasele ușor de construit de la VELUX! Vrei să discuți cu ei? 

Citește mai multe articole

Soluțiile de ferestre de mansardă VELUX vin cu beneficii suplimentare

Vezi care sunt acestea!

De ce să alegi VELUX?

Transformăm spațiile

Soluțiile noastre care promovează lumina naturală te ajută să câștigi spațiu suplimentar sub acoperiș și să aduci o valoare incomparabilă locuinței, bunăstării și modului în care utilizezi un spațiu.

Creșterea valorii imobiliare 

Ai siguranța că investiția ta în soluțiile de produse VELUX va spori valoarea proprietății, iar randamentul va fi unul considerabil.

Relaxare în propria casă

Prin gama noastră extinsă de rulouri și rolete exterioare, piese de schimb și servicii de reparație, ne asigurăm că ai parte de cea mai bună experiență posibilă.

Suntem aici să te ajutăm

Echipa noastră este dedicată să-ți asigure satisfacția totală din momentul în care ne-ai contactat pentru consiliere și până la momentul final al montării soluției.

Calitate fără compromis

Nevoile tale sunt cele care ne îndrumă. Din 1941, dezvoltăm și perfecționăm constant produsele și le realizăm astfel încât să dureze.

O alegere responsabilă

Îți poți îmbunătăți calitatea vieții apelând la soluții sustenabile, care îți fac bine atât ție, cât și planetei.