DATE ÎNGRIJORĂTOARE REFERITOARE LA GENERAȚIA INDOOR


Ne petrecem 90 % din timp în spații închise, fără suficientă lumină naturală sau aer proaspăt. Nu ne mai gândim la acest aspect – s-a dovedit, însă, științific că acest lucru poate fi nociv pentru starea de sănătate și bunăstarea noastră.

Noi suntem generația Indoor. Felul în care se încheie povestea noastră depinde de dvs.

Vizionați filmul


AERUL INTERIOR POATE FI DE CINCI ORI MAI POLUAT DECÂT CEL EXTERIOR

Indiferent unde locuiți, să deschideți o fereastră și să lăsați aerul proaspăt să pătrundă la interior este aproape întotdeauna de preferat în locul respirării aerului interior stătut.

LUMINA NATURALĂ POATE ÎMBUNĂTĂȚI CAPACITATEA DE ÎNVĂȚARE A COPIILOR DVS. CU PÂNĂ LA 15 %

Datele științifice arată că acele săli de clasă care sunt bine iluminate cu lumină diurnă stimulează o învățare mai eficientă comparativ cu cele slab iluminate. Nu există dubii că aceste beneficii se aplică, de asemenea, în cazul locuinței și al locului de muncă.

CE POT FACE?

Există multe moduri prin care puteți beneficia de aer și lumină naturală mai bune în locuința dvs. Unele sunt rapide și simple, altele necesită mai mult timp, însă vă vor oferi ameliorări semnificative pe termen lung.

LOCUINȚELE CU UMIDITATE ȘI MUCEGAI CRESC RISCUL DE ASTM CU 40 %

Problemele respiratorii și alergiile pot fi
cauzate sau agravate de calitatea slabă a aerului interior.

DORMITOARELE COPIILOR SUNT ADESEA CELE MAI POLUATE ÎNCĂPERI DIN CASĂ

Particule toxice, CO2 produs prin expirare – camerele copiilor conțin adesea cea mai mare concentrație de substanțe nocive din casă.

LIPSA LUMINII NATURALE FACE CA 15 % DINTRE NOI SĂ NE SIMȚIM TRIȘTI

Puterea luminii naturale nu poate fi reprodusă în mod artificial. Avem nevoie de lumina soarelui pentru a ne simți energici și sănătoși.

CUNOAȘTEREA NU ESTE SUFICIENTĂ


Este important pentru noi toți să regândim modul în care trăim în spațiile închise. De la indivizi la arhitecți, de la companii la guverne, noi toți avem responsabilitatea de a face tot ce ne stă în putință pentru a ne asigura că locuințele noastre sunt spații sănătoase în care trăim și creștem.


De ce ne pasă?

De mai bine de 75 de ani, VELUX s-a dedicat îmbunătățirii calității vieții oamenilor, ajutându-i să se asigure că locuințele și spațiile de lucru beneficiază de suficientă lumină și aer proaspăt.

Beneficiile pentru sănătate sunt acum confirmate științific, însă mai este mult până vom înțelege că lumina naturală și aerul proaspăt nu sunt doar „dezirabile”, ci sunt „necesare”.

Din fericire, nu suntem singuri în această călătorie. Colaborăm cu alți lideri de piață la nivel global, din industria construcțiilor, pentru a face locuințe mai bune. Soluțiile noastre nu pot rezolva toate problemele generației Indoor, însă putem contribui prin a indica cea mai bună cale de urmat.