Pentru fereastra pentru acoperiș terasă model CVU din noua generație cu acționare electrică Grupul VELUX a identificat o problemă de siguranță.  

În anumite circumstanțe, formarea condensului în construcție poate crea un mediu cu umiditate ridicată. În cazuri rare, elementele din metal ale ferestrei pentru acoperiș tip terasă, cum ar fi lanțul, butonul RESET și senzorul de ploaie, pot deveni conductoare de curent de 230 V și se pot produce șocuri electrice.

Cum poți afla dacă deții una dintre ferestrele pentru acoperiș tip terasă potențial afectate?

Produsul potențial afectat este fereastra VELUX pentru acoperiș tip terasă, model VELUX CVU din noua generație, cu acționare electrică, lansat în luna aprilie 2022 (vezi fotografie mai jos). Pot fi afectate toate dimensiunile de ferestre. Nu sunt afectate versiunile cu acționare solară a acestei ferestre pentru acoperiș tip terasă și versiunile mai vechi de ferestre VELUX pentru acoperiș tip terasă.

Ce ar trebui să faci dacă deții una sau mai multe dintre aceste ferestre pentru acoperiș tip terasă?

Utilizarea ferestrelor pentru acoperiș tip terasă este sigură prin intermediul telecomenzii, dar te rugăm să te abții de la orice contact fizic cu fereastra în sine. În acest mod se elimină orice risc de șoc electric.

Te rugăm să contactezi compania VELUX, cu sediul social în România, județul Brasov, strada Turnului nr. 5, Coresi Busines Campus, Clădirea T42, Modul A3, departamentul Relații Clienți la numărul de telefon 0268 40 27 40 sau la adresa de email: magazin@velux.com.

După aceea, vom aranja ca un inginer de service să vină să îți inspecteze fereastra pentru acoperiș tip terasă și să se asigure că produsul este sigur pentru utilizare, bineînțeles, fără costuri.